Skocz do zawartości
roxor

Problem z john deere 6900

Polecane posty

roxor    0

Witam panowie mam taki problem z john deere 6900 mianowicie problem polega na tym ze ciągnik zapala normalnie chodZi i wszystko wydaje sie byc dobrze a po chwili gasnie. gasniecie wyglada tak jak by ciagnik miał odcinane paliwo i jak zgasnie to nie mozna go uruchomic czasami przez chwile a czasami przez dłuzszy czas tj ok 30 min pozniej ciaggnik zapala normalnie i nie jest ani zapowietrzony ani nic zapala tak jak by go ktos normalnie zgasił i zapalił moze ktos sie z czyms takim spotkał lub wie co to moze byc prosił bym o jak najszybsza podpowiedz dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

byc moze ze gdzieś dochodzi do zwarcia lub poprostu komputetr widzi jakis problem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

roxor    0

tak zgadza sie zapalałem go na mrozie chociaz nie widac zeby sie wytrąciła parafina ale co prawda filtr dawno nie zmnieniany.

a czy u ciebie pomogła wymiana filtra?

myslałem jeszcze ze to moze wina tego zaworka od gaszenia bo słyszałem ze tez lubi płatac figle ale wykreciłem go i sprawdzałem pod prostownikiem i wydaje sie ze działa odpowiednio wiec to wykluczam. chyba ze pompa by zaczeła cos szwankowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemoj1    3

Mam zamiar jutro się za to zabrać, ale jestem pewny, że wina tkwi w tym, ciągnik stał nieodpalany od jesieni letnie paliwo w środku. Pochodził z 15 min i nagle zgasł i tak kilka razy.. na pewno filtry zalepione. Jutro wymienię odpowietrzę i zobaczę chodzi mi o to żeby przynajmniej zaciągnąć go do garażu a jeśii Ty kolego masz zamiar używać swój ciągnik w zimie to radzę ci zalać go zimowym paliwem no i oczywiście zobacz w jakim stanie są filtry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
strzelec    1

100% wina paliwa letniego. Ja wczoraj się o tym przekonałem - po spuszczeniu ze zbiornika szok, sama parafina.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
roxor    0

a mam takie pytanie do was jeszcze czy pompka paliwowa ta elektryczna jak sie właczy zapłon to u was chodzi cały czas czy nabije cisnienie i sie wyłacza?

 

a mam takie pytanie do was jeszcze czy pompka paliwowa ta elektryczna jak sie właczy zapłon to u was chodzi cały czas czy nabije cisnienie i sie wyłacza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jaszczur88    0

w moim jelonku były podobne objawy przyczyna była zapchana siatka w zbiorniku na pompce elektrycznej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
john77    3

w 6800 jak wlacze zaplon to pompka nie pracuje, dopiero jak przekrece w dalsza pozycje zaczyna pompowac, kiedys w polu mi sie zapowietrzyl i zanic nie moglem go odpowietrzyc , bo myslalem ze wystarczy wlaczyc zaplon jak w 6910, wystarczylo tylko pluzowac srubke nad filtremi kluczyk przytrzymac w dalszym polozeniu, wymien paliwo,filter i dmuchnij powietrzem w przewod prowadzacy do pompki powinno pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szmyra    0

Witam, posiadam książkę serwisową do modeli John Deere 6100 - 6900, kody błędów, ustawienie, schematy elek, hydraul. Itp, jeśli ktoś zainteresowany to wiadomość na priv. Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×