Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

A to masz taką bez regulacji , ale tam gdzie przykrecasz wężyki to są zaworki trzeba wszystkie doprowadzić do sprawności.

Dobra zobaczę dzięki

Opublikowano
robert1226 napisał:

1 godzinę temu, Krzyszt0f napisał:

Przewody drożne po prostu olej nawet z pompki nie popycha ale za to na pozostałe 3 przewody to pcha normalnie, no i też siączy cały czas 

Może rozregulowane masz rozdzielacz 

10 godzin temu, peewee1984 napisał:

Może ktoś ostatnio wymieniał pasy w prasie i może coś dobrego polecić w rozsądnej cenie? Potrzebuje wymienić pasy w DF RB 3.56. Aktualnie mam zakuwane na spinkach TITAN 05, ale kiepsko się spisują, pękają te druty w środku i się spinka rozpada. Ewentualnie  może zostawić te spinki, tylko zamiast drutu wsadzić do środka linkę? Ktoś praktykował takie rozwiązanie?

Te druty są za twarde i pękają,  wkładałem drut z elektrody miękki i dłużej wytrzymywał,  ale i tak było cztery czy pięć raz w sezonie kontrola ewentualnie wymiana tych drutów. 

Ja w tym roku wymieniłem wszystkie pasy w swojej rv1601 pasy firmy kramp, przyjechały gotowe zakute koszt 6500 zł.

Opublikowano

Teraz ja mam problem Po włączeniu sterownika w 1601 pokazuje błąd że niewłaściwe zasilanie ,sprawdzałem kable niby wszystko ok a nie działa 

Może macie jakieś namiary na speca od sterowników

Opublikowano
Dnia 17.06.2024 o 16:17, debrzyna napisał:

Teraz ja mam problem Po włączeniu sterownika w 1601 pokazuje błąd że niewłaściwe zasilanie ,sprawdzałem kable niby wszystko ok a nie działa 

Może macie jakieś namiary na speca od sterowników

Może masz wtyczkę na małych kablach ja zrobiłem specjalnie dodatkową na przewodach grubszych przewodach i nie ma problemu ze spadkami prądu 

Opublikowano (edytowane)

Siemka chłopaki dzisiaj podczas prasowania siana przy dobijaniu balota itp zegar pokazywał nawet 220 bar mimo że na komputerze ustawione jest 150 i boję się żeby coś nie strzeliło. Dodam że przed pracą odkręciłem cewkę i dokręciłem do końca tą śrubkę na imbus jak mi ktoś radził. I myślałem żeby ją teraz lekko popuścić. Czy to coś da i takie duże Ciśnienie zniknie? Ale też żeby prasa miała swoje bicie takie jak ustawiam na sterowniku. Doradzicie co zrobić? 
Prasą to Vicon 1601 na autoform 

Edytowane przez Krzyszt0f
Opublikowano
Dnia 5.07.2024 o 21:32, Krzyszt0f napisał:

Który czujnik? I o jakiej kalibracji piszesz? 

Nie wiem jak to dokładnie tam jest.

Ale jak ustawiasz ciśnienie na komputerze, to:

- na prasie musi byc jakis czujnik, ktory informuje komputer o cisnieniu

- i w zaleznosci od cisnienia reguljue jakas cewka w prasie zmniejszajac badz zwiekszajac cisnienie.

A o kalibracji to tak:

- ustaw cisnienie na komputerze 0 i sprawdz ile bedzie na prasie.

A może jeszcze miałeś wałek jak stód siana, 200koni pod maska, pedal w podlodze, konie wyscigowe by nie dogonily, ogien z rury, bączki na uwrociach i jakis zawor w prasie na nadążał przelewać oleju ;)

Opublikowano
11 godzin temu, 4pakplus napisał:

Nie wiem jak to dokładnie tam jest.

Ale jak ustawiasz ciśnienie na komputerze, to:

- na prasie musi byc jakis czujnik, ktory informuje komputer o cisnieniu

- i w zaleznosci od cisnienia reguljue jakas cewka w prasie zmniejszajac badz zwiekszajac cisnienie.

A o kalibracji to tak:

- ustaw cisnienie na komputerze 0 i sprawdz ile bedzie na prasie.

A może jeszcze miałeś wałek jak stód siana, 200koni pod maska, pedal w podlodze, konie wyscigowe by nie dogonily, ogien z rury, bączki na uwrociach i jakis zawor w prasie na nadążał przelewać oleju ;)

No zobaczę te czujniki i te ciśnienie na 0 ale podobno ciśnienie z sterownika robi się dopiero jak bela się formuje bo tak jak będę napierał olej przy zamykaniu klapy to pod koniec dobija nawet do 200 bar?

ciągnik to spokojnie 90 konny jest i niby mi mówili że one lekko chodzą ale jak presowalem słomę z jęczmienia to musiałem pilnować na polbiegach i na obrotach bo miał ciężko pod górkę 

Opublikowano

Wskaźnik kształtu beli lewo/prawo przewody sprawdzone i dalej funkcja szaleje pokazuje tylko cały czas w prawo i pika co jakiś czas, jak zrobiłem kalibrację to te pojedyncze strzałki zamieniły się na jedną dużą a po kalibracji współczynnik pisze tylko 20 zamiast 128 co robić dalej?

Opublikowano

Cześć

Wyciągał ktoś z Was wałek ten w środku na napinaczu? U wujka w prasie tak się przyglądaliśmy i nie bardzo mam pomysł żeby się do niego dobrać żeby wykręcić.

Vicon rv1601

Opublikowano
8 godzin temu, Krzyszt0f napisał:

Wskaźnik kształtu beli lewo/prawo przewody sprawdzone i dalej funkcja szaleje pokazuje tylko cały czas w prawo i pika co jakiś czas, jak zrobiłem kalibrację to te pojedyncze strzałki zamieniły się na jedną dużą a po kalibracji współczynnik pisze tylko 20 zamiast 128 co robić dalej?

spręzyny na czujniku w całości czy peknięte? na skrajnych pasach są takie "łapy" i przy nich są te spręzyny

jeżeli masz jedną duzą strzałkę od kształtu beli to obstawiam strzelony czujnik własnie na tych łapach" tani nie jest... 

Opublikowano

"przy zamykaniu klapy to pod koniec dobija nawet do 200 bar?"

Przy zamykaniu klapy - to powinieneś mieć ciśnienie max. jak na wyjściu hydraulicznym.

jeśli się myle, to niech ktoś poprawi.

Opublikowano
18 godzin temu, Bartek01 napisał:

spręzyny na czujniku w całości czy peknięte? na skrajnych pasach są takie "łapy" i przy nich są te spręzyny

jeżeli masz jedną duzą strzałkę od kształtu beli to obstawiam strzelony czujnik własnie na tych łapach" tani nie jest... 

Wiem że tam są lapy i sprężyny są dobre. A czy czujnik od wielkości beli to jest ten sam co od lewo prawo? Czy to dwa osobne czujniki?

7 godzin temu, 4pakplus napisał:

"przy zamykaniu klapy to pod koniec dobija nawet do 200 bar?"

Przy zamykaniu klapy - to powinieneś mieć ciśnienie max. jak na wyjściu hydraulicznym.

jeśli się myle, to niech ktoś poprawi.

Jak przytrzymuję wajchę od sekcji to powoli dobiję do 200 bar a przy prasowaniu czasami ponad 200 pokazuje 

Opublikowano
27 minut temu, SamaPrawda napisał:

W viconie 1901 są jakieś dławiki na klapie? co zrobić, żeby to szybciej działało? Sama wymiana węży chyba mało pomoże.

sprawdź czy w końcówce węża nie masz dławika

Opublikowano

czujnik od wielkości beli jest taki sam jak od np zamkniecia komory, jak bedzie git to swieci na nim dioda, ten od kształtu beli jest na tym łączniku co są łapy na skrajnych pasach, podnieś klape zluzuj pasy i wejdz do srodka, szukaj czegos takiego jak pod linkiem, https://allegro.pl/oferta/czujnik-2-5m-prasy-vicon-kverneland-vnb0431373-oryginal-15780376799?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_vehicle-parts_moto-acc_pla_pmax&ev_campaign_id=20976694995&utm_keyword=&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw7s20BhBFEiwABVIMrQrLBvj8feC-JqNbmJjKyrv0_dGKItod5669dNyAn4oWoScA6J7S9hoC-lMQAvD_BwE

Opublikowano

Czemu moja Vicon 1601 gubi dużo słomy a zwłaszcza przy końcówce zwijania bala i na przejazdach tak samo dlaczego jeśli nie jadę w pokosie albo jest on mały to słoma się owija ciągle w okół rotora i mieli ją non stop? Pomocy 

Opublikowano
Good afternoon. I need help.
We probably have vicon rf 121
We need your help in pinout and connecting the remote control to the electronic board.
Each wire has a number with a designation
We don't know how to connect each wire correctly. The instructions don't have this information.

Foto1.jpeg

Foto2.jpeg

Foto3.jpeg

Foto4.jpeg

Foto5.jpeg

Foto6.jpeg