zlotek

John deere 2040 kabina SG2 problem z ogrzewaniem

Polecane posty

zlotek    0

Witam, mam JD2040 z kabiną SG2, problem w tym że z nagrzewnicy leci ledowo ciepłe powietrze, płyn chłodniczy jest wymieniony, ciągnik odpala normalnie, i łapie temperaturę, w ciężkiej pracy się nie grzał (orka pługiem 4 w dość ciężkiej glebie). pytanie co mu może dolegać? Jak rozpieliśmy jeden z węży od ogrzewania to na wysokich obrotach nie ma tam ciśnienia, płyn po prostu sobie spokojnie płynie, tak ma być?

Ile tam jest termostatów? ja znalazłem tylko jeden obok silnika, ale podobno niektóre JD mają po 2 termostaty?????

Edytowano przez zlotek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja mam model 3640 sg2 mam tylko jeden termostrat obok silnika nigdy tam nie zaglądałem gdyż zawsze gdy temperatura na silnku rośnie to leci ciepło . A co z zimnym powietrze ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zlotek    0

chodzi mi o to że silnik jest normalnie rozgrzany a mimo to ogrzewanie działa bardzo słabo, temperatura powietrza wylatującego z nawiewu jest niewiele wyższa niż ta na zewnątrz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

johenek    3

a czyściłeś nagrzewnicę sprężonym powietrzem, bo jak u mnie była zalepiona kurzem to też słabo grzała. Po za tym u mnie jak rozpoiłem węża jak wymieniałem płyn to nawet całkiem mocno lało się zwłaszcza jak przy gazowałem. Sprawdź na początek czy nigdzie nie masz węża zagiętego lub czy nie zapchał cię wąż albo króciec( możliwe że ktoś jeździł dłuższy czas na wodzie i jest zamulony). Możliwe że masz może źle podpiętą nagrzewnicę, spróbuj podpoić węże na odwrót. Bardzo prawdo podobne jest też że zepsuł ci się ten termostat co się reguluje w kabinie jakie ma powietrze lecieć.


KPK Kumurun Team

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zlotek    0
Napisano (edytowany)

nagrzewnicę osłaniają dwa filtry kabinowe i wygląda ona jak nowa, dosłownie się błyszczy. węże są podpięte prawidłowo i pokrętło od regulacji temp też jest sprawne, układ nie jest zamulony bo ciągnik jest sprowadzony z niemiec i chodził na płynie, nawet miał napisaną temperaturę zamarzania na lampie z przodu. ogrzewanie działało jak kupiłem ciągnik, problem pojawił się po wymianie płynu, próbowaliśmy na każdy możliwy sposób odpowietrzyć tą nagrzewnicę, odkręcaliśmy węże, zalewaliśmy płynem na odpalonym silniku i nic, jak słabo leciał tak słabo leci płyn z węża nawet na wysokich obrotach...

 

 

 

w wolnym czasie planuję zrobić mu regenerację pompy wody i wymienić profilaktyczne termostat, termostat muszę wstawiać oryginalny czy podejdzie z jakiegoś innego ciągnika?

Edytowano przez zlotek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzony1640    0

Jakieś 3 może 4 lata temu umnie też zaczął słabo grzać i pomogło naciągnięcie paska klinowego. Może warto sprawdzić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Mateuszek12
      Witam pomoże ktoś może miał ktoś problem tego typu. Niekce działać mi klimatyzacja w john deere 6910s co to może być za przyczyna.
    • Przez Dominik4321
      Witam mam do wyboru dwie prasy pasowe. Jedna z nich to McHale V660 która posiada 3 pasy. Drugą z nich jest John Deere V451M która posiada 6 pasów. Proszę o wypisanie wad i zalet  tych pras i czy lepsze bele są z prasy 3 pasowej czy 6 pasowej.
    • Przez mati5048
      Witam. Mam problem z ciagnikiem jd 3640 , po podłączeniu owijarki pod cisnienie oraz oryginalny wolny splyw nieotwiera sie silownik od obcinania foli( sipma maja) wyrzucajac dzwignie na neutralny silownik sie otwiera dodam ze ten silownik otwiera sie neutralnie bez cisnienia. Czyli pierwsze co to pomyslalem, że przyczyna jest ze olej niewraca wolno do skrzyni, dorobilem drugi wolny splyw od gory, silownik sie otwiera ale przewod cisnieniowy drga jak szalony. Niewiem czemu tak sie dzieje, dodam ze reszta wszystko ladnie chodzi a pod innym ciagnikiem normalnie sie otwiera
    • Przez Nicik83
      Witam jak w tytule potrzebuje informacji jakie powinny być długości pasów w tej prasie.
    • Przez mrursus360
      Jak wyglada u Was proces owijania w prasach John deere 592 i pochodnych. U mnie ramię wysuwa się idzie do końca wraca się i jeszcze raz idzie do końca i wraca do ucięcia sznurka. Czy u Was też tak idzie czy ramię wysuwa się do końca i wraca do ucięcia?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj