Zaloguj się, aby obserwować  
leszek399

JAK ROZPOCZAC HODOWLE BLOJLEROW

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
leszek399    0

WITAM CHCIALBYM ROZPOCZAC NIEDUZA HODOWLE BLOJLEROW OK 50 , 70 SZTUK.CZY KTO WIE JAK TO SIE OPLACA DODAM ZE CHCALBYM SPRZEDAWAC JE OSKUBANE I WYPRAWIONE.TYLKO GDZIE TO POTEM SPRZEDAC?JAKA PASZE KUPOWAC ? A MOZE KTOS WIE JAK MOZNA TAKA PASZE SAMEMU ZROBIC?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grala13    7

najpierw znajdż sposób na sprzedaż,dopiero rozpocznij hodowle,ja mam prawie co roku około 15 20 stuk,dla siebie ,jak nie dasz kupnej paszy to będą zdychały i bardzo słabo rosły,a sam,napewno takiej nie zrobisz,ja kupuje piskleta jednodniowe z wylęgarni,trzymam pod żarówką,jak sa małe daje tylko kupną pasze,jak podrosną mieszam z swoimi paszami (kukurydza,pszenica ,pszenzyto,ziemniaki,zalezy co akurat mam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leszek399    0

najpierw znajdż sposób na sprzedaż,dopiero rozpocznij hodowle,ja mam prawie co roku około 15 20 stuk,dla siebie ,jak nie dasz kupnej paszy to będą zdychały i bardzo słabo rosły,a sam,napewno takiej nie zrobisz,ja kupuje piskleta jednodniowe z wylęgarni,trzymam pod żarówką,jak sa małe daje tylko kupną pasze,jak podrosną mieszam z swoimi paszami (kukurydza,pszenica ,pszenzyto,ziemniaki,zalezy co akurat mam.

OD ILU TYGODNI TAKA SWOJA PASZE MOZNA MIESZAC I PODAWAC BLOJLEROM?W JAKIM MIESIACU KUPUJE SIE TAKIE BLOJLERY?CZY POROOWAL PAN KIEDYS WOGOLE SPRZEDAWAC TAKIE BLOJLERY ZE SWOJEJ CHODOWLI CZY TYLKO CALY CZAS DLA SIEBIE CHOWA?A HA JESZCZE JEDNO PYTANIE JAKA TO MUSI BYC ZAROWKA ILU WATOWA I ILE CZASU TRZEBA OGRZEWAC PISKLETA DO ILU TYG?

Edytowano przez leszek399

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

r13rs    1

tucz brojlera kurzego trwa do 42 dni! więc nie wiem czy można tu mówić o czasie w tygodniach...po tym okresie kurak ma już ponad 2.5kg i już przychodzi jego kres...

## w sklepie##

klient - świeży ten kurczak?

sprzedawca - tak , z ostatniej dostawy

klient - pewnie dłużej tu leży niż po świecie chodził

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    702

@leszek 399 takie oskubane to Ty chyba chcesz sprzedawać nie legalnie, bo legalnie to musisz mieć zbadane mieso przez lekarza weterynarii napewno na salmonelle, do tego miejsce uboju też musi spełniać pewne wymagania nie znam szczegółow ale napewno tak jest chyba ze chesz jak te babcie sprzedawać te kurczaki na chodniku z pod kurtki ale to jest obrzydliwe


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grala13    7

nie sprzedaje,hoduje tylko małą ilość dla siebie i rodziny,ja kupuje na poczatku kwietnia,prawidłowo nazywa sie to lampa grzewcza,lub kwoka są one o różnej mocy,ja mam 150w lub 200,niepamiętam,ale była wystarczająca dla 20 brojlerów i 10 indyków-brojlerów ,które miałem w zeszłym roku,nie wiem ,przez jaki czas prawidłowo ogrzewać pisklęta ,ja trzymałem pięć tygodni - 3 tyg pod lampą 200w a potem zwykła żarówka 100w przez dwa tygodnie,należy tak ustawić lampe,aby temp. pod nią przy podłożu wynosiła 35oC,a po 3 tyg można zmniejszyć do 25oC

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leszek399    0

nie sprzedaje,hoduje tylko małą ilość dla siebie i rodziny,ja kupuje na poczatku kwietnia,prawidłowo nazywa sie to lampa grzewcza,lub kwoka są one o różnej mocy,ja mam 150w lub 200,niepamiętam,ale była wystarczająca dla 20 brojlerów i 10 indyków-brojlerów ,które miałem w zeszłym roku,nie wiem ,przez jaki czas prawidłowo ogrzewać pisklęta ,ja trzymałem pięć tygodni - 3 tyg pod lampą 200w a potem zwykła żarówka 100w przez dwa tygodnie,należy tak ustawić lampe,aby temp. pod nią przy podłożu wynosiła 35oC,a po 3 tyg można zmniejszyć do 25oC

 

 

OK. DZIEKI WIELKIE ZA WIADOMOSCI.POZDRAWIAM...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Drobiowy
      Jakiś czas temu zauważyłem spore ilości ptaszyńca kurzego. Na początku myślałem że są to pchły. Kurnik razem z kurami został opryskany łącznie cztery razy produktem ARPON. Przez miesiąc problem się złagodził jednak ostatnio powrócił. Zna ktoś jakiś skuteczny sposób do pozbycia się ptaszyńca z kurnika? Jaki środek warto kupić? 
    • Przez mevido
      Witam, przymierzam się do powiększenia stada kur niosek do 150szt , myślę o sprzedaży jaj w cenie 0,70 - 0,80zł  , Jajka zamierzam sprzedawać lokalnie. Pytanie do osób które już trzymają kury i sprzedają jajka .
      1. W jakiej cenie sprzedajecie jajka
      2. Jakie stado kur posiadacie
      3. ile jajek , tygodniowo/miesięcznie sprzedajecie ?
      4. Jak pozyskiwaliście/ pozyskujecie klientów  wiadomo że z czasem działa już poczta pantoflowa.
    • Przez lincoln
      Dzień dobry, nasza kura od dłuższego czasu dziwnie się zachowuje. Wygląda to tak, jakby miała problem z przełykaniem, chociaż te odruchy nie są zależne od tego, czy akurat je. Dodatkowo pojawiło się zgrubienie/guz na piersi. Wszystko dobrze widać na załączonym video. Czy ktoś spotkał się już z taką sytuacją?
      kura2.mov
    • Przez przemek89k
      Cześć,
      zastanawiam się jak to jest z przydomowymi kurnikami - czy jest konieczność zgłaszania przydomowej hodowli drobiu? Chodzi mi tutaj o kwestie przepisów związanych z ptasią grypą, czy jest konieczność zgłaszania powiatowemu weterynarzowi, że hoduje się kilka kurek na świeżym powietrzu (nie mam tutaj na myśli fermy, ale przydomowy kurnik 20-30 kurek)?
      Jeżeli tak jest to chyba mają mnóstwo wniosków...
    • Przez grzelka01
      Witam, posiadam stadko ok 60 niosek, głównie miks Rossa. Od listopada zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy, pierwsze co, zmniejszyła się ilość jaj z wagą ponad 70g, wcześniej było to ok 70% jaj, na dzień dzisiejszy ok 20%, również zaczęła spadać ogólna liczba jaj, było 45-55 a w tej chwili już jest 30-35 czyli ledwo 50%. Większość to kury z tamtego roku, zawsze biorę przez lato po 20-30 sztuk 2x w roku np maj i sierpień. Żywienie wygląda tak : 1- Pasza kruszonka 16%białka (de heus) 2-Pasza śrutowana podawana "na mokro": 450kg pszenica 100kg owies 180kg soja 200kg kuku 30kg kreda 20kg PREMIX Nutrena 1kg czosnek 1kg pokrzywa 20kg Otręba pszenna 3- Pasza w formie gniecionych ziaren: 200kg kuku 180kg soja 550kg pszenica 70kg owies I tak dostają te 3 pasze po niej więcej równo. Pobranie wychodzi po ok 160g/szt/24h w chwili obecnej. Doświetlam kurnik 17-22. Od 7-17 na wybiegu Ktoś ma pomysł w czym szukać przyczyny? Albo ktoś ma radę co by zmienił?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj