Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
krucha

SAME SILVER 100.4 -przedni napęd

Polecane posty

krucha    0

Dzień dobry,

proszę o pomoc ponieważ mam problem z załączeniem przedniego napędu przy SAME Silver 100.4 gdy jest ciepły. Gdy jest zimny zawsze się załączy jednak gdy trochę popracuje i chciałbym dołączyć przedni napęd jest to duży problem albo w ogóle nie chce się załączyć. Cewki sprawdzone, elektrozawór sprawdzony, olej i filtry wymienione(z nadzieją że usterka zniknie) kontrolki na desce rozdzielczej działają i przycisk też . Dodam że ma on tura który działa poprawnie, podnośnik i układ wspomagania też działa. Ilość oleju sprawdzona na miarce. Czy to mogą być tarczki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Walczaklu    0

zapewne gdzieś na skrzyni , przy wyjściu napędu ...

jaki to odpowiednik deutz? po deutz coś więcej może poszukam ...

Edytowano przez Walczaklu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krucha    0

Witam wszystkich,

nadal mam problem nierozwiązany z przednim napędem- pomożecie? może ktoś ma instrukcję obsługi do tego modelu Same Silver 100.4 w języku polskim?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

ze uszczelniacz na koszu sprzęgłowym lub tłoku poszedł i gdy olej sie rozgrzeje to przeciska się zamiast dociskać tarczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krucha    0

Baaaardzo dziękuje za informację muszę to sprawdzić bo myślę że to dobra diagnoza , jeszcze raz dziękuje i będe informował czy sprzęt jest naprawiony.

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

podepnij sie jakos manometrem i sprawdz czy na rozgrzanym cisnienie jest mniejsze niz 17-18 bar - jesli tak to winne sa uszczelniacze

 

to o przybywaniu oleju co napisałem tyczy sie gdy nie działa blokada - sorki nie doczytałem dokładnie z czym problem;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez piotrek4x4
      Witam może ktoś z was posiada taki zestaw i mógłby się podzielić informacjami na ten temat. pozdrawiam
    • Przez faofar
      witam wszystkich traktoro maniaków
      posiadam takiego
      rollera 70w od nowości ma 2 lata i od nowego jest w nim problem z ogrzewaniem .
      pracuje z przyczepa do wywozu drewna na obrotach 1000-1200 max, zagrzac go do normalnej temperatury na wsakzniku nie ma szans , teraz -10 to ledwo wskazówka sie rusza .chłodnica zasłonieta na maxa z przodu.Termostat zmieniony
      temperature łapie jak gonie nim po drodze z predkościa 40km/h
      jak tam sie ma ta temperatura u innych uzytkowników takiego MAKARONA SAME
      POZDRO
    • Przez Andrzej38
      witam mam pytanie czy do rollera 55w można zalożyc turbinę by przybyło mu koników, bo w rollerze 70w jest ten sam silnik tylko dołożyli turbo .
    • Przez maciejmechnowy
      witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z ciągnikiem marki same rubin wczesniej był uszkodzony wyswietlacz i nie było nic widać do momentu aż traktor stanął  na polu po naprawie wyświetlacza    pojawiły  się alarmy  transm. alarm 254 ,CONSOL. 240, ENGINE 240 I 242  ma ktoś opis tych błędów  SAME RUBIN 120
    • Przez Agrotechno
      Witam, mam problem.Nie dawno uszkodziła mi się budowa tylnego mostu w samie dorado z roku 1999, i czy dało by się to naprawić czy trzeba wymienić cała obudowę mostu ?
×