Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Artur211096

Zetor 8011-8111 ciężko pali

Polecane posty

Artur211096    0

Witam,chciałbym się dowiedzieć dlaczego zetory 8011-8111 ciężko odpalają przy niskich temperaturach,co jest powodem?

Bo to co wyczytałem,to pisali że mają zbyt małe akumulatory jak na takie silniki,czy to prawda ?

Edytowano przez Artur211096

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aresss    6

Ja mam 914 i powiem tak teraz sa problemy z zapalaniem jak zejdzie do -5 nie powiem :rolleyes: Ale czy to akumlator,ja mam 125, jedną 12 i jest okej :P Byle miał rozruch duzy ;) przyjrzyj sie jak orginalne zetory miały rozruszniki, jak wiadro :P A ciezko przesto ze silnik ale tez musi tez skrzynie na rozruchu ciągnąc :) Teraz mi tak nie pali bo mam troche nieszczelne głowice czeka mnie remoncik B) Ale jak go przywiozłem 12 lat temu to była ładna zima to było cos ponad 15 stopni i tylko go podgrzałem i pałił bez zarzutu

Mowimy ze nie palą-dzis w szkole stoi nowy case jxu 105 mały przymrozek (-1) i nie chciał zapalić :D dopiero po dłuższym kręceniu odpalił <_<

 

Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

xerion3800    42

Może być też wymęczony rozrusznik. U nas było tak że był założony z reduktorem i nie mógł ukręcić. Kopcił i palił się. Wyremontowaliśmy stary to kręci ładnie. Bo te chińczyki do jeden wielki szajs.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    167

ja mam rozrusznik w dużym zetorze szybkoobrotowy ale magnetona orginalny czeski (600zł) i jest ok kreci jak szalony aby baterie były dobre, załuż grzałkę cieczy w blok (koszt 70-90zł) i to pomoże, ja też uważam że te zetory powinny na rozruch mieć 24V tak jak mają 6cylindrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nikita_Bennet    100
Witam,chciałbym się dowiedzieć dlaczego zetory 8011-8111 ciężko odpalają przy niskich temperaturach,co jest powodem?

Bo to co wyczytałem,to pisali że mają zbyt małe akumulatory jak na takie silniki,czy to prawda ?

te zetory to odpowiednik naszej osiemdziesiątki a jak dobrze kojarzę to mawiali starsi że jak bociany odleciały to one gorzej paliły.

Odpukać ale ja na 2x6V każdy po 195Ah w Z10145 nie mam problemu, pali dobrze a jak temperatura mocno ujemna to grzałka i też pali.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aresss    6

Ja tez mam szybkoobrotowy w 914nasce firmy JOBS Jubana (litewski) i tez nie mam z nim problemów a ciagnik pali lepiej niz na jego starym rozruszniku :rolleyes:

 

Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nikita_Bennet    100

ja mam zwykły stary rozrusznik i kręci elegancko.

Pamiętam jak mieliśmy C-385 to on od jesieni do wiosny ciężko palił (porównując do obecnie posiadanego Zetorka 10145).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
muflon19    0

Powodów moze być dużo. Nieszczelne głowice, słabe sprężanie. Moja 12 nastka po ustawieniu zapłonu (osobiście) na -15 zalana płynem bez podgrzania odpala za drugim obrotem wału.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrek8111    0

Ja w swoim zetorze 8111 mam dwa akumulatory 12v po 110ah rozrusznik szybkoobrotowy i 20 minut włączam grzałke i nie ma najmniejszego problemu, a co do baterii to od początku miał 2 razy po 12v ciągnik sprowadzony ,a kolega ma krajowego i ma rozruch 2 razy 6v

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FINN    988

wstawcie 2x 12V a nie 6V i będzie po problemie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zabalex    0

ja mam 2 X 6 i szybko obrotowy rozrusznik i do -10 pali fajnie przy wiekszych mrozach lipa zetor 8111 a 360 baterie takie same 5 letnie i pali jak szalony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kabaczek89    1

u mnie normalny rozrusznik przy zetorze 8011, i nówka akumulator i w mrozy autostart ( lekkie wstrzyknięcie, zakręcenie przez 10sek i pali:)) do filtra bo dopiero po pół godz odpali, taki typ:), bardzo dużo daje grzałka w bloku, ale niestety jej nie posiadam,

Edytowano przez kabaczek89

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×