Skocz do zawartości
krzychu40

zetor 11741- nie wskazuje prędkosci jazdy oraz obrotów

Polecane posty

krzychu40    0

obrotomierz się zacina i nie wraca na swoją pozycje np. przy obiżeniu do obrotów najniższych, i nie wskazuje predkosci jazdy na elektronicznym wyświetlaczu(spradzałem bezpieczniki wszystko ok, pasek od alterntora wymieniłem na nowy, ale to nic nie dało- jast mocno naciągnięty) pasuje to napraić bo czasami nie nalicza matogodzin i w ogóle nie nabija przejechanych kilometrów, co poradzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
arinera    0

U mnie w proximie występowały podobne objawy - ale ja mam manualny obrotomież ,sprawcą okazał się poluzowany przewód przy alternatorze to najczęstszy przypadek w proximach.ale mogę się mylic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Krzychu40, czasami też mi niepokazuje prędkośći jazdy myśle żę to kwestja niełączenia jakiegoś kabelka. :)

A ile masz motogodzin i czy robiłeś coś przy śilniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KOSTEK12    5

Witam,mam podobny problem w 9641 tzn.nie pokazuje mi prędkości jazdy na elektronicznym wyświetlaczu cały czas jest zero natomiast z obrotomierzem wszystko ok. podpowiedzcie co jest odpowiedzialne za wskazywanie prędkości i ewentualnie gdzie tego szukać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiecho    0

W przystawce przedniego napędu jest czujnik prędkości  to sprawdz może coś nie łączy albo czujnik padł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez 7613farmer
      Witam wszystkich forumowiczow prosze o porade, otoz posiadam od nowosci ciagnik Zetor Proxima 8441 w ktorym problemem jest stale przeciekajaca nagrzewnica.
      Pierwsza oryginalna jak dotad wytrzymała najdłuzej - 4lata. Kupiłem druga,polska- nie chinska,ktora wytrzymala jakies pol roku. Jeszcze na gwarancji ja oddalem i po długim okresie oczekiwania wkoncu wymienili mi na nowa,ktora zamontowalem i działala jakiś miesiac az tu wczoraj wsiadam a tu woda leje mi sie po głowie. Pomozcie co moze byc powodem,czy wszystkie nagrzewnice sa wadliwe, czy to jakas wada konstrukcyjna traktora? Jak narazie wybieram sie zareklamowac ta trzecia -tez jeszcze jest na gwarancji. I co - macie jakis pomysł?
    • Przez Mateusz_320
      Witam panowie mam problem w swoim zetorze 5211 91r obrotomierz pokazuje tylko obroty silnika a niestety moto godzin nie nabija długi czas. Pomoże ktoś? 
    • Przez BARTOLA
      witam posiadam zetora 7011  z tylnymi kołami o rozmiarze 13.6-36 i mam takowy problem ze przy orce z pługami 3 skibowymi ma słabą przyczepność i troche brakuje mu mocy zastanawiam sie nad zmiana kół na rozmiar 28  czy coś da ta zamiana?  słyszałem ze koła od c360  bedą pasować  ktos coś pomoże w tym temacie?  
    • Przez skok
      Witam
      Mam zetora 12145 turbo i chce kupić do niego głebosza 5 łap na zabezpieczeniu kołkowym ziemia 3i 4 klasa płasko głebokosc pracy ok. 50 cm
      czy ten ciągnik da sobie z nim rade ????
    • Przez wojtek8244
      Witam,
      Posiadam ciągnik Renault 551 (nowy zakup) i piszę na forum do posiadaczy tego ciągnika, bo mam problem. Gdzie jest w tym ciągniku włączanie świecy płomieniowej? Robi się zimno i przydałoby się trochę podgrzać, z tego co mi się wydaje to włączanie jej jest w stacyjce, ale nie jestem pewny dlatego pytam. Sprawdzone było multimetrem i nie ma napięcia na świecy, sprawdzenie świecy czy jest dobra to żaden problem bo na pewno jest dobra, tylko potrzebuje informacji gdzie jest włączanie jej?
×