Skocz do zawartości

Problemy ze światłami Zetor X540, Proxima, Forterra

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

My w zetorze 9540 mielismy polaczone żarniki w tych lampach dachowych ze jednoczesnie swiecily swiatla mijania i długie.Nie zdalo to jednak egzaminu bo spalil sie przez to glowny wlacznik swiatel.

ale sest mozliwosc wlaczenia jednoczesnie swialeł w reflektorach w masce i tych w dachu! po zalaczeniu swiatel dachowych wystarczy ustawic ta dzwigienke,od zmiany swiatel z mijania na dlugie,w odpowiedniej pozycji.dokladnie w polowie drogi miedzy swiatlami dlugimi a mijania.

Sprobuj sprobuj

Tylko nie denerwuj sie jak w czasie jazdy po jakichs wybojach nagle dzwigenka sie przestawi i zgasna swiatla drogowa.Do takich rzeczy trzeba sie przyzwyczaic to jest przeciez zetor!!!!!!!

nie moge tego wogol ustawic jak daje na srodek to zadne nie swieci :( a jak ruszam to albo swieca reflektory albo swiatla mijania

ale sprobuje jeszcze moze sie uda ;p

A ja mam takie pytanie gdy włączam światła robocze z tyłu to nie świeci mi raz lewe raz prawe światło i czasem jak puknę w lampę to się zapali a czasem wcale i świeci aby jedno światło i nie wiem co to może być a traktor w którym tak się dzieje to Zetor Proxima 8441 . Co to morze być za przyczyna????

jutro wam napiszę jak to zrobić bo kolega w foterze to zrobił, a może jak mi sie uda to jeszcze dzisiaj.

Już wiem, motyw jest taki, że nie próbujcie tego bo pali przełącznik świateł (kumplowi nagrzał się i się spalił). Żeby to zrobić trzeba zamontować przekaźnik, a dopiero podpinać to pod przełącznik świateł

tam wystarczy zwerzec po 3 przewody do kupy dla kazdego swiatał i beda swieciłi i na dachu razem no ale faktycznie jak sie tak zrobi to wywala po jakims czasie albo bezpiecznik albobo cos zaczyna smierdzieć jak ktos chce moze spróbowac zewrzeć w kostce te 2 przewody połaczane ze soba z pierwszym (sarym)od brzegu moze ktoś robił i ma jakies inne pomysły ??:D

jak by sie ktos znał na tej elektryce to by rozpracował podłączenie tych przekażników pod dachem wiem ze tam wystarczy coś zniemic ale nie wiem co B)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kartoflorz
      Witam, chciałbym się dowiedzieć jaki polecacie olej do silnika Forterra 2010 rok. Czy lepszy będzie 10W40 czy 15W40, co sądzicie o dedykowanych olejach Zetor Uni 100??? (na opakowaniu pisze że można również lać do silników bez dpf - czy  to prawda???). Uwagi/sugestie mile widziane. Pozdrawiam
    • Przez emtecc
      Witam wszystkich. W proximach z roczników około 2013 roku skrzynia 12x12 z rewersem mechanicznym była montowana za dopłatą. Z tego co wiem w standardzie była 10x2.
      Wracając do tej 12x12 z rewersem mechanicznym, jej prędkość zawsze była 40km/h czy były też 30km/h?
    • Przez janek1966
      Dzień dobry.
      Mam problem z hamulcem przedniej osi w Zetorze Forterra 11441 rok 2007 . Jest tam Hamulec tarczowy na wale napędowym przedniej osi .Jesienią zauważyłem że nadmiernie grzeje się tarcza ,więc zima rozebrałem to wyczyściłem założyłem nowe uszczelniacze na tłoczkach i gumki zabezpieczające , wymieniłem klocki oraz przetoczyłem tarcze . Po złożeniu i odpowietrzeniu było ok, po wciśnięciu hamulca tarczy nie szło obrócić po zwolnieniu pedału tarcza obracała się swobodnie. w dniu wczorajszym zauważyłem ze po przejechaniu 3 km czuje dziwny zapach ,sprawdzam hamulec i  okazuje się ze niestety gorący . Ulgę przynosi odkręcenie odpowietrzników na zacisku ale do następnego hamowania . Mam wrażenie że po zwolnieniu pedału hamulca w przewodach hamulcowych pozostaje jakieś ciśnienie przez co tłoczki nie mogą się cofnąć .Problemu jednak nie zauważyłem przy hamulcach kół tylnych . Wobec powyższego mam prośbę o jakieś wskazówki i podpowiedzi jak pozbyć się problemu .
    • Przez kamil5800
      Witam, Pacjent Zetor forrtera 150hd 2016r. Przy osiągnięciu max prędkości 40 km/h na najwyższym biegu traktor całkowicie gaśnie, poniżej tej prędkości wszystko jest ok moc itd wporządku. Czy ktoś wie w jaki sposób jest zrobiona blokada ograniczająca prędkość ponieważ chyba to właśnie powoduje ten problem, kiedyś w starszym sprzęcie po osiągnięciu tej prędkości traktor "przymuliło" ale dalej jechał itd. Czy można tą blokadę/ogranicznik jakoś obejść czy rozłączyć?
    • Przez krzysiekwm90
      opinie na temat ciągnika

piście

• Dodaj nową pozycję...
v