Skocz do zawartości
tomus88xD

Rozdzielacz wzmacniacza momentu ZTS 16245

Polecane posty

tomus88xD    19

witam, z ZTSa po rozgrzaniu robi mi się automat i przedni napęd traci na funkcjonalności a mianowicie ciągnik jak popracuje to sam sobie z zająca na żółwia przełącza poniżej 1000obr/min jak dodaje gazu to z powrotem włącza się zając i dodatkowo przedni napęd się rozłąćza przy obciążeniu i niższych obrotach, i jak włączę WOM na niezależny to kręci się bez włączenia tej dźwigni przy kierownicy. czy to głównym winowajcą jest ROZDZIELACZ wzmacniacza momentu ten pod podłogą??? chciałbym się upewnić. ciągnik ma wszystkie nowe pompy, przystawka od napędu jest zregenerowana, nowa mikropompa, nowa taśma od wzmacniacza, zmienione pierścienie na siłowniczku włączającym żółwia. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    195

Sprawdź ciśnienie na wałku z tyłu.Bo to że nowa pompa to może nic nie znaczyć, teraz te pompy to robią jak chcą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tomus88xD    19

główna hydrauliczna jest na 100 % sprawna ale ona nie ma znaczenia co do WOMu, wzmacniacza i napędu, trochę nie chce mi się wierzyć żeby mikropompka była od nowości kiepska, ciągnik cały rozebrałem przed wakacjami i akurat tego rozdzielacza nie wyjąłem do przeglądu.. z drugiej strony jak włączam z żółwia na zająca to w tym czasie napęd na chwile się rozłącza.. no ale sprawdzę te ciśnienie dla świętego spokoju..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomus88xD    19

50l wlałem na miarce jest miedzy min a max i codziennie jest sprawdzany stan przed jakąś robotą, mowie że ten problem pojawia się po rozgrzaniu maszyny, na zimno jest wszystko dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    195

Rozgrzej i wtedy sprawdź, jak będzie 8 to albo pompa, lub gdzięś nieszczelność. A jaka firmy pompa, bo ja z Tucholi po 3 miesięcach kiedyś wyrzuciłem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomus88xD    19

hylmet tuchola, wcześniej mi się normalnie żółw zaświecał na niskich obrotach a teraz nie. no ale sprawdzę w wolnej chwili. żeby to jeszcze było łatwo wymienialne, a to trzeba pół ciągnika patroszyć żeby takie gówno zmienić..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damo    26

chłopaki  mam taki problem z ztskiem  na zającu ma słaby wom przy rozrzutniku t 088 adapter staje a jak tyko przerzucić na żółwia to bez problemu z powrotem rusza mikropompka  wymieniona nie pomogło ... olej pod max... gdzie szukać przyczyny

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marcin8410    0

Pierścienie i tuleja do wymiany na bębnie wzmacniacza momentu na 100% lepiej szybko to wymień bo przy nieszczelności masz słabsze ciśnienie na zająca i spalisz tarczki , a poza tym i przód przestanie zaraz ciągnąć niestety czeka cię rozpoławianie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Kicu
      Witam was ponownie otóż mam taką sprawę do was byliśmy w sklepie pytać sie o rozdzielacz do pompy hydraulicznej w c-330 ten kolo siedzenie nie na błotniku. Okazało sie że sa 2 typy owej części czyli po regeneracji i nowy cena po regeneracji 300 zł a nowego 489 zł. I mam do was pytanie czy jest sens brania używanego ale po regeneracji czy nowego nie wiem jak jest z tymi po regeneracji ale słyszałem że długo nie pociągnie. Miał z was ktoś taki problem ?
    • Przez traktorpolo
      witam koledzy prawdopodobnie mam coś z rozdzielaczem od podnośnika potrzebuje informacji gdzie on się znajduje i jak się do niego dostać prawdopodobnie się zawiesza lub jest zabrudzony   pomocy  objawem jest to ze jak włącze ta wajche od podnoszenia do samej góry  na transport to wtedy jak go na maxa będę dociskał do podnosi ładnie ale nie trzyma jak puszcze to opada  a wcześniej po prostu się blokował tak jakby się zatrzasnoł i podnosił   podejrzewam ze rozdzielacz tylko gdzie on jest i jak się do niego zabrać   z góry dzięki za odpowiedzi
    • Przez traktorpolo
      witam  mam problem z podnośnikiem international 956 83r  mianowicie jedna dzwignia co reguluje prace np. pługa działa bez problemu ale ta druga co się podnosi na full znaczy do transportu przestała działać  jak mocno docisnę i pociągnę to dźwiga ale jak puszcze to opada,  po 2 dniach pracy na pusto bez obciążenia zaczęła podnosić i nie opada   jak ma np. przy rozsiewaczu ładunek 330kg to podniesie do góry i ładnie się zawiesi cos tam stuknie puknie i jest ok   lecz jak zapne np. agregat większe obciążenie to już niestety nie podniesie  podkreślam ze dotyczy to wajchy od podnoszenia na full do transportu znaczy   koledzy pozdrawiam i czekam na odpowiedzi za które będę bardzo wdzięczny 
    • Przez Darius2000
      Witam, ostatnio kupiliśmy z tatą widlak do naszego ciągnika. Widlak podpinany jest do dwóch wyjść hydraulicznych ciągnika, posiada on 4 sekcyjny rozdzielacz sterujący różnymi funkcjami masztu. Ciągnik posiada 4 wyjścia hydrauliki zewnętrznej, które są sterowane parami za pomocą dwóch wajch (osobnych). Do tych wyjść podpięty mamy tuz przedni (jedna para wyjść), oraz dwa wyjścia przeniesione na przód ciągnika. Całość jest rozdzielana za pomocą zamków, które pozwalają na sterownie wyjściami tylnymi lub przodem (tuz i wyjścia). Otóż nasz problem polega na tym, że jeśli chcemy sterować masztem musimy naciskać jednocześnie na dźwignie rozdzielacza masztu, oraz wyjścia hydraulicznego do którego podpięty jest maszt. Moje pytanie brzmi czy można rozwiązać to w taki sposób aby sterować masztem za pomocą samego rozdzielacza (na widlaku), bez uciążliwego operowania dwoma dźwigniami ? Przepraszam jeśli coś byłoby nie zrozumiałe, ale nie znam się na hydraulice i starałem się opisać wszystko swoimi słowami.
    • Przez Ibrahim
      Mam problem w mojej prasie. Podczas pobierania materiału otwiera się w niej klapa. Klapa posiada zamki hydrauliczne. Czytałem, że powodem otwierania się komory jest rozdzielacz. Podobno może przepuszczać olej. Zaglądałem ostatnio w miejsce gdzie on się znajduje. Wyczułem olej, który za pewne wydostaje się z rozdzielacza. Ciężko wyjąć rozdzielacz z prasy? Czy ktoś z Was, też miał podobny problem? 
×