Polecane posty

MARAKAM    64

Mam dodatkowe pytanie czy tam olej mógł się przedostać z jakiejś nieszczelności (np uszkodzony uszczelniacz), czy tam normalnie jest zalany olej i może to być tylko wynik puszczenia przez założony przez kogoś silikon.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pigmei    1868

To jest tylko  zwykła płaska zaślepka w dnie skrzyni 

image.png

Dnia 20.11.2023 o 08:56, tomek73 napisał:

Przy składaniu tylko ten dekielek zamiast silikonu to założyłem na jakiś oryginalny klej do skrzyni i tylko on ciekł. 

Całą skrzynie i most składałem w oparciu o taki  uszczelniacz, nigdzie nie użyłem nawet kropli silikonu i nic nie cieknie więc winy przecieku  szukaj gdzie indziej 

 

Edytowano przez Pigmei

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MARAKAM    64

Dziękuję bo zobaczyłem plamę oleju pod ciągnikiem i się trochę przestraszyłem, że to jakaś poważna awaria. Widać że ktoś już kiedyś rozkręcał skrzynie bo widać silikon na łączeniu i taki sam jest pod tym dekielkiem.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ed2000    5

Wie ktoś czy w mc130 silnik perkins 4 da sie przeprowadzić diagnostykę silnika i skrzyni biegów  na liczniku w traktorze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzychu121    3962

Wałek wom przestał mi działać. To znaczy włączy się na parę sekund i się wyłącza. Nie dawno wymieniałem akumulatory. Może to mieć jakiś wpływ,? Cos tam trzeba programować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rowan    226

Odczytaj, skasuj błędy, włącz wałek i odczytaj ponownie błędy. A wyświetla wogóle prędkość wałka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzychu121    3962

Nie wyświetla. Podpowiesz jak odczytać te błędy i skasować? Dawno tego nie robiłem i nie pamiętam dokładnie co i jak 

Dodam że czujnik w siedzeniu mam zmostkowany przez poprzedniego właściciela. Lampka mruga jednostajnie cały czas. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rowan    226

No to trzeba go rozmostkować. Poszukaj w tym temacie, sam podawałem kilka razy. I to nie dawno. Ale jeśli nie wyświetla, tylko jest 0, to padł czujnik i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzychu121    3962

Gdzie ten czujnik się znajduje? 

Znalazłem jak to się robi. Mruga jednostajnie cały czas. 

Tak to u mnie zrobili 

IMG_20231122_094224_7.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rowan    226

Ciężko mi stwierdzić po tym zdjęciu, ale szara prostokątna kostka powinna być od czujnika w fotelu. Musisz otworzyć obwód aby wejsc w teyb odczytu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzychu121    3962

Dzięki Rowan. Będę się bawił z tym . 

Te żółte kable wpięte są za tą szarą wtyczką i idą do fotela. Czyli teoretycznie niby czujnik jest podpięty. Ale wom działa czy fotel ma obciążenie czy nie. Może być gdzieś pod boczkiem to zakombinowane jeszcze? Czy zamawiać czujnik w ciemno skoro wom się załącza ale po tych kilku sekundach się wyłącza i mruga jednostajnie. Nie pokazując przy tym prędkości wom 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dastan    620

U mnie kilka razy już tak było i pomagała kalibracja WOM. NIemiec nawet uprościł układ i wpiął przekaźnik zwykły :P

Edytowano przez Dastan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dastan    620

Po pierwsze tak jak pisał Rowan sprawdź błędy i skasuj jak nie pomoże to kalibruj. Musi nie musi ja ma zmostkowany i jak trzeba to rozłączam, poszukaj kilka razy tez było o kalibracji.

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    92

To chyba to samo co w mccornicku więc

51 - Check the operators seat switch circuit.

63 - Check PTO speed sensor circuit.

Czyli coś z czujnikiem w fotelu lub czujnikiem prędkości WOM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziel    115

Panowie, ja tak trochę w temacie stali, chce wyspawać wieszaki tuz sztywne bez regulacji, mam mx 135 i stale mi pękają przy zestawie uprawowo siewnym o wadze 2,5t i długości 4m. Moje pytanie to z jakiej stali je zrobic, umiem dobrze spawać ale na stali sie nie znam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziel    115

Z ursusa szóstki dobiore, znajomy do Kuboty 140 zakładał bo też gównolit. Tanie i mocne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szron88    29

U mmnie w mx110 ciągam obrotówki koja które mają 5m długości i 1.5t wagi i uprawowo siewny kvernelanda też około 4m długosci zasypany pod korek waży około 2.3tony i nic sie nie zrywa. Zainwestuj w orginały i bedzie dobrze. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dastan    620

Raczej juz nie do kupienia chyba, ze używki. Mi tokarz zrobil gwinty z jakies dobrej stali juz 10 lat trzyma. Spawane to nie wiem czy dobry pomysł. Moze faktycznie od innych ciagnikow dopasowac. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
logan3512    140

Mi jak zaczęli wysyłać używkę oryginał to miesiąc to trwało i nikt nie wysłał tylko robotę w polu opuźnili aż musiał tokarz utoczyć gwint i narazie jest dobrze ale u mnie najcięższy jest pług o wadze 800kg. Druga sprawa to co może być że już drugi raz po odpaleniu silnika przez minutę świeci się czerwona kontrolka od ilości płynu hłodniczego . W zbiorniczku jest połowę a w hłodnicy też w połowie między cała a kratkami 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
    • Przez lukasz0920
      Witam szukam instrukcji obsługi i katalogu części do case mx 135, sporo szukałem i nic darmowego nie znalazłem. Jeżeli nic nie znajdę będę musiał coś kupić. Może jakiś dobry użytkownik by udostępnił elektroniczna wersję np na Dropbox?
    • Przez Tomcase5130
      Witam koledzy. Mam problem z case 5130 rok 1996. Podczas jazdy gdy skrece koła na max traktor sie zatrzymuje. Gdy olej się nagrzeje. (częściej to występuje podczas cofania do tyłu). Może ktoś miał podobny przypadek? Czy może być to pompa na wykończeniu? 
      Pozdrowienia
    • Przez gandi77
      Witam potrzebuje pomocy zakupiłem ostatnio case mx 135 i nie ma w nim hamulca recznego myślę ze poszły tarcze hamulcowe, tylko mam taki problem nie wiem gdzie one sie znajdują czy ktoś może mi pomóc? nie mam żadnej instrukcji która by mi pomogła zlokalizować tarcze.
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj