Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja na rękę ustawiam, żeby nasiona ładnie leciały, nie za silno uderzały w rękę. na ciągniku zmniejszam ilość oleju.

On nie ma żadnej skali ani manometru, ale może w tym roku założę jakiś manometr.Muwili że ma mieć 3 bary ale przy zbożach, do rzepaku z 1 starczy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez DANDYS
      jako młody jeszcze nie doświadczony mechanik mam problem , bo się nie spotkałem jeszcze z takim czymś, pacjent Vectra b 2.2 16v wymieniłem napinacz zewnętrzny łańcuszka rozrządu. przed odpaleniem spraedzilem dla pewności czy wszystko ok , odpalam kręci ale jakby nie było kompresji, pokrywa ściągniętą wałki ustawiły się na punkty , na jednym wydechowym przestawiony o 1zab, tylko tłok 1 powinien być w GMP a jest DMP,czy kręcąc dalej ustawiając tlok w GMP to znaki zgraja się tak samo jak w dmp ,bo dziwi mnie to że teoretycznie przestawiony rozrząd o jeden ząb to powinna być kompresja i odpalić kulawo,a nie aż tak ,
    • Przez Luki1988
      Czy ktoś posiada taki rozsiewacz na cztery łopatki na talerzu (dwie długie, dwie krótkie) i wie jak je ustawić żeby wysiew saletry był równy na 12 m ?
    • Przez szymonidas9
      Tak jak w temacie, mam problem z max. podniesieniem klepiska.. Dochodzi gdzies do 3/5 wysokosci na tych dziurkach i juz wyzej nie idzie pociagnac. Wie ktos co moze byc przyczyna? Podobno cos tam sie czysci w "przekladni" ale tak gdzies tylko slyszalem.. Przerabial ktos podobny problem? Bo nie wiem jak to ugryzc
    • Przez Maciejkurow
      Witam , mam pytanie czy ktoś z kupował rzepak od monsanto i otrzymał już rabat  ?
  • Dodaj nową pozycję...
v