bartas19

ares 657 nie odpala. pomocy!!!

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
bartas19    1

Witam jak w temacie. Jechałem z prasą rolującą ciągnik zdechł i d*pa blada. elektryka ok. Pompa wtryskowa ok. Pompka zasilająca nowa a ten gnój nie chce odpalić. Jakieś pomysły????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartas19    1

ptaszyna nie jestem idiotą. mając na myśli pomoc chodziło mi o coś bardziej sensownego niż wymiana filtrów i odpowietrzenie co jest oczyswiste. poza tym filtry były powymieniane przed awarią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ptaszyna    169

Nie twierdzę że jesteś idiotą, a filtry to ile przed awarią wymieniałeś bo ja z doświadczenia wiem że nieraz zbiornik paliwa z dna beczki wystarczył żeby filtr stał się niedrożny. Dodam że u mnie jeszcze ani razu filtr paliwa nie był wymieniany zgodnie z przebiegiem bo nigdy tyle nie wytrzymał, jedyny plus w moim aresie jest taki że jak się filtr przypcha to ares zdycha a po założeniu nowego nie ma żadnych objawów " brudnego paliwa" typu lejące wtryski, uszkodzona pompa czy tp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartas19    1

dobra opiszę to szerzej. ciągnik nabyłem niedawno czyli jakiś miesiąc temu. palił na dotyk jeździł bez problemu. generalnie cud miód. po zakupie i przepracowaniu nim około 5 mth zostały wymienione wszystkie oleje (skrzynia, silnik), filtry paliwa, powietrza, hydrauliki, kabinowe by przed rozpoczęciem prac żniwnych nie było żadnych niespodzianek i nie było. Ciągnik jeździł z przyczepą podczas zwózki zboża do magazynu, z gruberem podorywka i z prasą rolującą. i pewnego dnia tj w czwartek podczas zwijania słomy po prostu zdechł i ani dymka nie puści. sprawdziliśmy całe dojście paliwa do pompy, wszystko drożne, paliwo idzie na pompe ale pompa nie podaje do góry na wtryskiwacze. przyjechał serwisant z komputerem żeby wykluczyć jakiekolwiek usterki elektryczne np. czujnik położenia wału, czy sterownik ECU. wszystko ok. no to wspólnie stwierdziliśmy że trzeba wymontować pompę i zawieźć ją do naprawy. w piątek rano z pompą do wachowiaka (krotoszyn, bo tak zlecił serwisant). po rozebraniu pompy stwierdził że wałek główny przytarty i czujnik gaszenia uszkodzony. powymieniali, poustawiali. ja dzida z powrotem do domu bo trza słomę prasować. montujemy pompę, ustawiony zapłon, wszystko cacy i d*pa. paliwo nie idzie na wtryski. no to jeszcze kupiliśmy pompkę zasilającą bo mówimy pewnie ona walnięta. w sobotę rano założona nowa pompka zasilająca i ciągnik nadal dyma nawet nie puści. i teraz co byście poradzili??? wszystko poodpowietrzane, posprawdzane i co??? pompę by źle zrobili???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ares656    6

moze modul pompy paliwowej,ja mialem cos podobnego to kabelek mi sie urwał zaraz za kabina i pompa masy lub pradu nie miała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartas19    1

generalnie sam moduł jest w porządku bo inny ciągnik na moim module odpalił i chodził bez problemowo. jutro zaczynam przekopywać całą instalacje silnika także jakby co to podzielę się wynikami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lider19    33

Jak trwoga to do Boga ale jak naprawią to cisza jak po śmierci organisty no  co jest panowie!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolas123    88

Jeden kabel we wtyczce ecu jest luźny lub urwany lecz nie zdążył wypaść z wtyczki. Jednak jeśli moduł był podstawiany do innego silnika i programowany to ten silnik na nim nie zapali. Dla kazdego numeru silnika programuje sie moduł innym programem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ares566    0

pomocy mam dokładnie taki sam problem z aresem jak bartas19 mianowićie zdechł i nawet nie chce dymka puścić ktoś pomoże

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzeskw75    30

Poumierali. Psiuknij trochę plaka do filtra powietrza, może odpali, jeżeli tak to syf w paliwie. Ja tak miałem w celtisie zgasł i nawet dymka nie chciał puścić a po plaku odpalił no i filtry do wymiany od razu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artur04c    6

U mnie w Arione Cebis spalił się bezpiecznik, komputer informował mnie o błędzie przetrzepałem skrzynkę podstawową i był jeden spalony, ale nadal było bez zmian i zacząłem grzebać za siedzeniem i sprawdzałem wszystkie bezpieczniki multimetrem i jeden okazał się wadliwy, który odpowiadał za komunikację ze sterownikiem silnika. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez mumin0121
      KOLEDZY KTO POMOZE CO TO ZA KONTROLKA POD NUMEREM 10 ZASWIECILA SIE NA GORACYM SILNIKU I PISZCZAL SYGNAŁ
    • Przez uycjhARES
      Witam,
      Czy to normalne że nakrętka regulacyjna hamulca ręcznego jest tak nisko?
      Nie mam pomysłu jak dostać się do niej kluczem rurkowym

    • Przez bartek15208
      Cześć mam problem z ciągnikiem Renault Ares 640 czasami a już coraz częściej rozlacza mi rewers mianowicie w czasie jazdy rozlacza się i zaczyna mi migac piszczesc kontrola z akumulatorem z strzalką ta pomarańczowa i ciągnik stoi dopiero jak wyrzuce bieg poruszam sprzęgłem i ponownie wrzucę bieg ciągnik zaczyna jechać Niewiem co to może być wszystko przejrzałem czujnik pod sprzęgłem wymieniłem. Bez wyrzucenia biegu i jego ponownego wrzucenia błąd niezniknie i ciągnik niepojedzie może tu gdzieś problem leży? Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez Mateuszpaluch21
      Witam. Mam takie pytanie otóż gdy nacisnę pedał sprzęgła to zaświeca się kontrolka z piorunem po chwili gaśnie tak samo gdy puszczam pedał. Sytuacja ma miejsce tylko wtedy gdy ciągnik jest rozgrzany i używam pedału sprzęgła.
    • Przez Dwaidko
      Witam. Mam problem ze ślizgającymi się tarczkami w renault ares 610. Problem występuje tylko podczas jazdy do tyłu.  Problem wystąpił po remoncie skrzyni. Wcześniej było wszystko dobrze. Jest w nim rewers elektrohydrauliczny. Czy będzie trzeba jeszcze raz wymieniać tarczki? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj