Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam.Właśnie przymierzam sie do zakupu agregatu pościerniskowego.I zdecydowany jestem na Mandama kus 2.6 na sprezynach.Powiedzcie czy ta firma to solidna inwestycja czy jednak nie?bo dealer chwali ale on to sobie moze chwalić.

Opublikowano

w okolicy jest sporo Mandamów, a niektóre robią grube ha i jakoś sie 3mają :D Ale powiem ci że efekt na polu jest super, nawet przy prędkości poniżej 10km/h, ale wiadomo że im szybciej tym efekt lepszy

Opublikowano

Ja Mandama 3 metry ciągnę MF 125km i powiem Ci szczerze że na ciężkiej glinie ma co robić :) ale jak jade np uprawiać gline a duży jest wolny no to do dużego i 15/godz smiga bez oporu :)

Jaki masz ciągnik i jakie gleby ?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

jakim ciągnikiem będziesz ciagal ?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Taki gościu niedaleko mnie chce kupić mandama gruber 3,8 m na sprezynach do jd 140 km.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No klasa ziemi lekka 4-6. piaski. Jak głębiej orze to żółty piach. głębiej to mam na myśli 17-20 cm.. :)

Opublikowano

mam taki agregat i ciągam go forterrą 135 mam ziemie ok 3 klasie w miare proste  i powiem że mogłem kupić 3 metrowy bo przy tej szer to ciągnik nic nie czuje a predkoscia sie nie nadrobi , agregat ogólnie jest w miare wykonany tylko troche za lekki, i  czesto sie zapycha teraz kupiłbym jakis agregat talerzowy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez eMWu
      Jestem zmuszony do kupna agregatu ścierniskowego.

Ze względu na konieczność pracy na zakamienionych glebach mam 3 typy z odpowiednimi zabezpieczeniami talerzy:
      - Bury KBT talerze 560/4,5 z wałem pierścieniowym ze zgrzebłem (właśnie ten wał nie wiem czy będzie się dobrze spisywać).
      - Mandam TAL-C talerze 560mm wał kołeczkowy.
      - Akpil Tiger talerze 560mm wał segmentowy. - nie wiem czy ta maszyna to nie jest przerost formy nad treścią, liczę na opinie użytkowników. Zabezpieczenia też nie wyglądają, aby miały spory skok - na bardziej wystającym z gleby kamieniu maszyna myślę może stanąć na talerzu.
      Do każdej z nich regulacja kata nachylenia talerzy. Nie wiem czy dopłacać do talerzy 610mm - duża jest różnica w jakości pracy? Mocno wzrasta zapotrzebowanie na moc? Postaram się załatwić coś na próbę, może akpila...

Głównym kryterium przy wyborze jest jakość pracy i jakość elementów roboczych. Nie interesują mnie talerzówki z talerzami na zabezpieczeniach gumowych. Nie interesuje mnie także ściąganie używanej maszyny z zachodu, cena używki porównywalna do polskiej nówki, a elementy robocze wyeksploatowane. Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi!
    • Przez Grzegorz8946
      Witam wszystkich forumowiczów .Zakładam temat gdyż nie widziałem podobnego wcześniej,
      Piszcie jeśli macie pytanie,sam znam kilka cen maszyn mandamu,mogę udzielić pomocy

Pozdrawiam
    • Przez kamilkliza
      agregat podczas pracy
    • Przez zetorteam1516
      http://olx.pl/oferta/brona-talerzowa-talerzowka-bomet-2-7-nie-unia-akpil-strumykjak-nowa-CID757-ID9kZnX.html

http://olx.pl/oferta/opryskiwacz-zawieszany-jugoslowianski-nie-jar-met-krukowiak-10-m-CID757-ID9y1S3.html
    • Przez szymong1234
      Witam.
      Zastanawiam się poważnie nad zakupem brony talerzowej do uprawy przedsiewnej. Miała by ona mieć szerokość około 4.5m.
      Na razie orientowałem się co do ceny brony talerzowej Mandam i Rolex. Rolex jest sporo tańszy (około 10 tyś) ale praktycznie nic o nim nie wiem. Różnica między mandam i rolex jest taka że mandam ma tylko 4 m albo 5 m szerokości ale jest na zabezpieczeniach sprężynowych a rolex ma 4.5 m ale jest na zabezpieczeniach gumowych. Moje pytanie brzmi czy warto zapłacić więcej za mandam czy też warto zaryzykować rolex lub może polecicie inne talerzówki lub powiecie coś o firmie rolex. Pod uwagę brałem jeszcze talerzówki firmy bury. 
  • Dodaj nową pozycję...
v