Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bede swojego sprzedawal bo kupilem wlasnie mfa 390 i mysle ze budzet mu starczy. U mnie smigal z kosiarka rotacyjna 2.15 m, prasa new holland 648 i plugiem ug 4x35 ale w zasadzie przez 2 lata tylko bo pozniej to tylko jakies opryski nawoz i obornik polskim tandemem.

Opublikowano

jeszcze cały plecak podnośnik  zetora i c-360 będzie cacy . A tak nawiasem co dwa ciągniki to nie jeden . I pierwsze słyszę by silniki w ursusach 4512 dużo paliły owszem jak się stawia to potrafi spalić paliwa ale sprawny i ogarnięty operator może sporo zaoszczędzić . Na mojej wiosce jest owy 4512 który już stukną 10tyś mtg bez żadnych remontów więc marka MF i licencyjne jak najbardziej polecam 

Opublikowano

Idź w Ursusa! 4514 albo C-385A. Tanie części, SKR-owi mechanicy naprawią, przesiądziesz się z C-360 to i tak komfort poprawisz, maszyny te same co do 60-tki a w dodatku będziesz miał zapas mocy tym samym mądrze użytkując, zmniejszysz koszty-zmniejszając zużycie paliwa.

Opublikowano (edytowane)

Witam, jaki ciągnik używany do mocy 60 KM polecicie? Chciałbym przeznaczyć na zakup do 30-35 tysięcy.
Ma to być ciągnik pomocniczy, również do uprawy międzyrzeczej, z napędem 4x4.
Myślę nad zetorem 5245, może jakiś fendt podobnej mocy?
Dzięki za podpowiedź, pozdrawiam

Tematy połączone

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Stoję przed wyborem małego zgrabnego ciągnika tak jak w temacie coś do 60 KM nawet trochę mnie . Nie chcę za dużo na niego wydać z racji tego że nie będzie aż tak eksploatowany. Przeglądając ogłoszeni wpadłem na MTZ Żubroń coś takiego:

https://www.olx.pl/oferta/mtz-zubron-nie-pronar-wtz-mtz-belarus-zobacz-go-warto-CID757-IDl1NkE.html#f2b6aece64

Co mi o nim powiecie? Warto? Czy raczej szukać czegoś innego? 

Opublikowano

Zetor odpada, a już tym bardziej 5211. Za 5245 cenią jak za złoto. Nie dam 40tys czy więcej za coś takiego. Ma być coś małego, zwinnego coś to po miękkim terenie nie będzie robiło kolein więc musi być 4x4, ma pomagać 3p, a może nawet go zastąpić. Zastanawiam się jeszcze nada Same Explorer 60 cena trochę wyższa ale jestem w satanie za niego tyle dać.

Opublikowano

Witam. Poszukuje traktora w dobrym stanie. Moje wymagania to: wysokość traktora maksymalnie 2,5 metra, napęd 4x4,  moc od 60 KM do 80 KM i ładowacz czołowy. Cena tego traktora powinna być w cenie do 75 000 ZŁ. Zastanawiam się nad Lamborghini r2 70 ale nie wiem czy nie będzie za wysoki. Mieli byście jakieś propozycje ?  :D

Opublikowano (edytowane)

Poszukuję ciągnika, na zastępstwo wysłużonemu C 360 3-P, o mocy powyżej 60 KM, z przednim napędem oraz co najważniejsze, o szerokości nie przekraczającej  200cm na standardowym ogumieniu (180-190 cm było by optymalne). Ciągnik służył by za pomocniczy (brona, włóka, przetrząsarka, kosiarka, transport oraz tur). Mile widziana była by rozsądna paliwożerność oraz dobra dostępność i cena części zamiennych. Startowa kwota to 50 tys. (bez tura), chociaż jak będzie do czego dopłacić znajdzie się jeszcze parę groszy.  Pierwsze co przychodzi mi namyśl to Ursus 5414 czy Zetor 4340, jednak czekam na wasze propozycje. 

Edytowane przez Niedzielny_gracz
Opublikowano (edytowane)

Miałem podobny dylemat i wybrałem Lamborghini Lampo 70. Mały i zwinny (mały promień skrętu) jako następca 360. Chciałem cały ciągnik prosty, mechaniczny i ten taki jest. Mam rozbudowaną skrzynię 24+12 (podstawowa 8+8) i początkowo myślałem, że nie potrzebna mi taka ilość przełożeń jednak w praktyce lepiej można sobie dobrać prędkość do każdej pracy. Jednak cena będzie większa jak 50 tys, ale napisałeś że jak się zastanowisz to może dorzucisz to moim zdaniem warto. W razie pytań co do informacji o tym modelu pisz na pw :)

Edytowane przez romeo500