Skocz do zawartości
ziomek3000

zetor 7211 słabo odpala wolno wkręca sie na obroty

Polecane posty

ziomek3000    0

Witam kupiłe niedawno zetorka ma go z 3 miesiące przed kupnem wiedziałem że domaga sie remontu bo nie chodził ja należy ale był w okazyjnej cenie i temu go kupiłem ,jak go odpalam daje mu gazu do oporu odpalam a on stoi i wolno wkreca sie na obroty jak by mu brakowało paliwa po jakimś czasie po 3 minutach wkręca sie i normalnie pracuje le kopci jak z wędzarni po nagrzaniu już nie kopci silnik idealnie pracuje moc ma ciągałem 5 ton nawozów na przyczepie nie odczuwał zabardzo tego ale jak go przydusilem na wolnych obrotach gasł ,wymieniłem wszystkie tryski kąt idalnie ustawiony , remont silnika miał niby robiony 2 lata temuł tloki pirscienie tuleje itd, tak mówił poprzedni właściciel .Ja obstwiam jak najbardziej na pompe paliwową jeszcze jest na niej pląba a ciągnik z 86r .Do generacji sie nadaje ,ale wolę sie upewnić .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateuniu    1
Napisano (edytowany)

trzeba sprawdzic pompe cisnienie na wtryskach

Edytowano przez mateuniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

krzysztofz14    14
Napisano (edytowany)

Masz prawdopodobnie za wczesny kąt wtrysku.Na znaki na kole nie da się ustawić prawidłowo ,musi być tak na 10 stopni przy gazie na max.Druga sprawa pod wtryskami nie powinno być podkładek.

Edytowano przez krzysztofz14

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ziomek3000    0

Pompką pompowałem nic nie dało ,muszę wymienić kielichy (nacznka)od filtrów paliwa bo mają zerwany gwint i przeciekaja nie da się docisnąc bardziej moze przez to lewe powietrze ssać bo jak pompuję pompką to z paliwa piana sie robi ,wtryski były ustawiane u dobrego mechanika ,miedziane podkładki były pod wtryskami ale nie pamiętam czy je wyjołem czy dalej siedzą musze zobaczyć .zrobię to a jak nie pomorze to pompe zawiozę do regeneracji .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysztofz14    14

Przykręcić się da tylko problem z kątem wtrysku Trzeba zmienić sprzęgiełko chyba . Ja zakładałem do 7211 na chwilę i ciągnik dało radę uruchomić ale nie chodził tak jak trzeba .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×