Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie dotyczace EHR'u w Agrotronie K420. Przyprowadziłem dzisiaj od dealera i chciałbym się zapytać czy taka jest obsługa EHR w Agrotronie.

Nie A mianowicie wyczytałem w instrukcji że - po odpaleniu ciągnika trzeba odblokować podnośnik trzymając czerwony guzik, potem podnośnik obsługuje się zielonym przyciskiem obok owego guzika, a głębokość ustawia się tylko tym dużym zielonym pokrętłem? Mam MF'y z EHR'em i tak podnośnik obsługuje się pokrętłem, oraz guzikiem szybkie podnoszenie opuszczanie.

I czy kręcenie dużym zielonym pokrętłem nie powinno zmieniać wysokość ramion góra/dół? Tzn. przekręcając pokrętło np. maksymalnie w prawo ramiona unoszą się na maksymalną wysokość? Bo ramiona nie reagują na kręcenie tym pokrętłem, a podnośnik da się podnieść lub opuścić tylko zielonym guzikiem lub z błotników.

Opublikowano

musisz chyba przekręcić całe pokrętło bo jest pokrętło i na nim drugie, to te pierwsze musisz. A lampka czerwona nie może się stale swiecić, tylko migać, wtedy jest odblokowane.

i jeszcze masz wolne opuszczanie za sobą po prawej stronie taki guzik jak do szybkiego opuszczania tylko czarny jest

Opublikowano

do tego regulacja musi byc z siłowej na pozycje mieszaną - ciśnieniową wtedy działa duże pokrętło - ustawiasz głębokosc pracy itp, ponadtto szybkosc opadania, no i najpierw trzeba przytrzymac na 3 sekundy bodajże ten czerwony guzik obok zielonego podłuznego przycisku od podnoszenia całkowitego na uwrociach

Opublikowano

Własnie doszedłem do tego. Szkoda, że w instrukcji jest to wszystko lakonicznie opisane. Analogicznie to działa jak w MF, tylko przyciski inne.

A wiecie może panowie jak przestawić ten czerwony pierścień nastawczy na tym dużym zielonym pokrętle? Nie chce się z nim szarpać, żeby nie urwać.

Opublikowano

buker/, to w końcu przyprowadziłęś wymarzonego K420 . Czerwone pokrętło ma zatrzask i pokręcając w prawo musisz na początku użyć trochę siły a dalej pójdzie już lekko. Po odblokowaniu EHR najpierw musisz użyć zielonego klawisza a potem będzie już aktywne pokrętło zielone

Opublikowano

do czego słuzy ten pierscien nastawczy to nie wiem sam, ja od kwietnia mam k610 wczesniej ursus.. to godzine się męczyłem z podnosnikiem :P w instrukcji opisane jest ale w praktyce zupełnie inaczej to wygląda, do konca poślizgu jeszcze nie opanowałem ale na jesienne uprawy zapewne będzie ogarnięte :)

i dokładnie jak wyzej kolega napisał : pokrętło na początku z oporem idzie pózniej luźno, smiało najwyzej na gwarancji wymienią :)

Opublikowano

A no przyjechałem nim z McHale V660. Czy taki wymarzony to nie wiem, narazie pozytywne odczucia, chociaz jakby mułowaty trochę. No i gnie go strasznie z pełną łyżką 2,40. Tur Stoll FZ 30

Opublikowano

ten czerwony pierścień służy do pamietania zamierzonej wysokośći, ja to używam do pługa, ustawiam np: wysokość 5 czerwonym pierścieniem,

i potem już nie szukam na ile wysokość ustawić zielonym, poprostu wpada zatrzask i nawet przypadkiem reką to nieprzestawię wysokości.

Mała rzecz a cieszy

Opublikowano

To trochę dziwne, bo np przy 6 km/h przez dziury na polnej z ciężką maszyną może nieźle pokołysać. Raczej powinno być załączanie jako wybór takiego działania. Na czerwonym pierścieniu jest oznaczenie Float czyli co ? pełne uniesienie ? Oraz piktogram na pozycji trzeciej ramiona góra-dół, a więc może w tej pozycji włącza się amortyzacja ?

Opublikowano

amortyzacja sie włańcza automatycznie po podniesieniu i przekroczeniu określonej prędkości, standardowo chyba jest ustawione na 8km/h.Objawia się to lekkim opuszczeniem narzędzia a jak zwolnisz to podniesie. Pokrętło jest do ustawiania stopnia amortyzacji, ja osobiście przeważnie z pługiem mam ustawione na1 bo po dziurach za bardzo majda pługiem góra dół, po prostu trzeba to spraktykować na własnej skórze