Skocz do zawartości
News
gosia14-89

Czy skup cielaków jest możliwy?

Polecane posty

gosia14-89    0

Mamy cielaka który ciągle choruje. Czy możliwa jest jego sprzedaż na rzeź?? ktoś zna jakieś firmy z kujawsko pomorskiego??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak przyjmował leki w ciągu paru dni to zapewne musisz odczekać około 2 tygodni tak jest przynajmniej w wypadku trzody chlewnej :)


Nie zezwalam na kopiowanie moich zdjęć !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
simson2812    364

może pójść na rzeź ale dopiero gdy minie czas po przyjęciu leku na każdym leku od bydła pisze kiedy może mięso nadawać się do spożycia


W razie jakich kolwiek pytań pisać na PW. Jeśli pomogłem kliknij zieloną strzałkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

gabrysiek    50

Witam chciałbym odświeżyć temat, ponieważ też mam problem z byczkiem. Nie wstaje już od około miesiąca. Wet stwierdził, że to mikotoksyna poszła, inne sztuki już opanowane. Tylne kończyny wchodziły pod byczka pod spód. Jednego udało mi się sprzedać jako pourazowe za 200 zł. Byczek, który mi jeszcze został ma ok 10 miesięcy. Wagi to on zbytnio też nie ma bo był najmniejszy ze stada i od początku był takim od rzutkiem. Leki się skończyły i nie wiem czy jest sens podejmować dalsze leczenie, chociaż czasami się podrywa jakby chciał wstać. Inna sztuka po miesiącu wstała. Co byście na moim miejscu zrobili, bo tak troszkę szkoda aby padł. Czy była by możliwość uboju w gospodarstwie na własny użytek? Jak z papierami, żeby było wszystko w porządku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzegorz132    9

jak lezy i nie wstaje to nie mozna go wiesc  szukac lokalnej ubojni bydla i od nich przyjedzie rzeznik ubije i jest 2 godz  na dostarczenie ubitego na rzeznie  ...tak twierdzi szefowa lokalnej rzeźni  ..... a jak chcesz dla siebie jakies koslawe nie rosnace ale chodzi  to za 200-230 robia ubój i podzial na cwierci oskórowanie badanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dabaz    61

mmm. zgrilowałem sobie tydzień temu steka z polskiej wołowiny to miodzio. my tu takie rarytasy hodujemy a żremy gówno z duńskiej świni. niesprawiedliwość jest na tym świecie.

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.