Skocz do zawartości
kamilc360

Zapowietrzanie

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
lukaszxx123    0

dokladnie ja zmienialem te pompki az do skutku i teraz maszyna dziala jak burza. w ubieglym roku w pierwszych sianokosach nie dalo sie nim robic. jak wiekszosc jest produkowana na ilosc nie na jakosc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marmur911    0

Panowie, temat jest taki, syf w baku niewykluczony, aczkolwiek płukałem bak przy wymianie pompki, na filterku wstępnym jest trochę paprochów,ale bez przesady, co do gumek to jeszcze sprawdzę jak to sięprzedstawia, pewnie jutro to będę robił a pompkę wstawiłem produkcji krajowej z nadzieją, że będzie git.

Tak w ogóle mam ustawione obroty minimalne na ~500-600 i faluje, to normalne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Kristoffer    4

Najlepiej to leć po koleii odkryć przewód przy pompce od zbiornika i sprawdź czy dobrze leci paliwo a potem za pompką no ale oczywiście już pompować itd.tylko wyciągaj całkiem przewód bo popuszczeni nic nie da przy gumkach no oczywiście ustaw wał w taki sposób żeby pompka pompowała a jak pompuje ręcznie to znaczy że raczej jest w porządku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marmur911    0

po oględzinach zauważyłem malutkie pęknięcie przewodu przy fitlerku wstępnym (tym na przewodzie) i że lekko zaczął cieknąć "kranik" paliwo leje się ładnie, gumki wymienione wszystkie, na "sitku" w pompie czysto właściwie, było troszeczkę syfu na czymś na kształt zaworka zwrotnego (taka sprężynka z talerzykiem) i nie wiem, czy wymiana gumek wszędzie dookoła i tego przewodu zneutralizuje problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

To sitko pompie wtryskowej jest w koło tej sprężyny, a jak odkrecisz odpowietrzniki na pompie to jak pompujsz to paliwo dobrze leci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marmur911    0

Tak, wiem gdzie sitko itp, wyczyszczone, złożone, odpalone, odpaliłem go na jakieś 15 minut, nierówno chodzi na niskich obrotach, przy ok 1200 już jest lepiej.
wcześniej tego nie było, zepsułem coś ? :)

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

One tak często moją może któryś zawór się niedomyka albo wtrysk leje czy może pompa wtryskowa nie jest w najlepszej kondycji no chyba że jest nierówne ciśnienie w cylindrach z jakiegoś innego powodu a jeszcze sprawdź czy są przewody do wtrysku podociągane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marmur911    0

wszystko jest podociągane, zastanawia mnie zaworek zwrotny na pompie

on powinien być talerzykiem skierowany do środka pompy, czy w stronę przewodu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

Jak by było coś z pompą to raczej kulał by i na małych i na wyższych obrotach ,a jak to jest złożone to wyszukaj pompa DPA i znajdziesz też taką pompę jak masz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez piotrekkkk
      Czy można założyć do świec żarowych jakiś czujnik, czy oznacza że świece są dostatecznie rozgrzane do uruchomienia silnika?
    • Przez UrsusJohnDeereTeam
      Witam.Mam problem z odpaleniem szescdziesiatki.Otoz gdy mialem stary rozrusznik wraz z bendixem odpalał normalnie,lecz gdy rozrusznik sie spalil i zalozylismy nowy rozrusznik i nowy bendix pojawil sie problem.Otoz gdy proboje ja odpalic slychac jakby chodzil tylko sam rozrusznik,szczegolnie tak sie dzieje gdy jest zimno(w lato nie bylo takiego problemu,gorzej jest teraz w zime).Dodam ze zeby na wiencu sa wszystkie w porzadku.
      W czym moze byc problem.Bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi.Pozdrawiam
    • Przez mafia5855
      Moja chłodnica strasznie się grzeje przy cięższych pracach polowych. Na dole chłodnicy znajduje się już rdza ok7cm². Czy mam ją wymienić czy może jakieś płyny pomogą bo zależy mi na jak najtańszych kosztach. Z góry dziękuję.
    • Przez abuk14
      Witam
      Gdy uruchomiłem dziś ciągnik po kilku minutach pracy uszłyszałem dziwne stuki dochodzące z dolnej części silnika. Podejrzewam panewki albo pompę olejową.
      Nie mam teraz zbytnio czasu i jezeli możecie, napiszcie co to może być, bo nie chcę się teraz grzebać.
    • Przez Sqowron
      Hejka jaki luz na zaworach ustawić w c 360 ? Z tego co wiem to ssące 0,18 - 0,22  a wydechowe 0,28 - 0,32 ale w praktyce może być chyba trochę luźniej nie? np ssący 0,25 a wydechowy 0,35 ?? Dobrze mówię? A teraz pytanie jak je ustawiać chyba na przemian tylko który z którym 1-4 2-3 ? Czy jak bo nie mam pewności ? 
×