Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam tak jak w temacie.

Pewnego razu zgasiłem normalnie ciagnik na biegu wsteczyn. Za kikla dni gdy chciałem nim ruszyc nie dało sie jechał do przodu jechał tylko do tyłu. znikły wszystki kontrolki od biegow i skrzyni shift tez nie swieca. nie da się przełaczyć przód tył. gdy przezucam biegi nie ma takiego pikania tylko tak jakby nic sie nie dzieje wie ktoś co to moze być badź ma dostepny schemat instalacji elektrycznej bo przeszukalem juz troche internetu i nie moge nic znalezc...

 

Prosze o Pomoc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    195

Szukaj w elektryce i żaden filtr nic nie ma do tego, ze znikły kontrolki, być może doszło dp uszkodzenia wiązki , zaśniedziałą jakaś kostka lub szlak komputer trafił


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Michalc355    101

Filtry lubią się zapychać dlatego nie ma reakcji po przełożeniu dzwigni a z tymi kontrolkami to jak kolega wyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Masz rewers mechaniczny czy hydrauliczny? W przypadku hydraulicznego spróbuj wyczyścić filtr.

 

zbytnio sie nie zam na ciagnikach ale raczej mechaniczny bo musze wciskac sprzegło zeby załapał bieg

 

 

Szukaj w elektryce i żaden filtr nic nie ma do tego, ze znikły kontrolki, być może doszło dp uszkodzenia wiązki , zaśniedziałą jakaś kostka lub szlak komputer trafił

 

a jest jakas możliwośc sprawdzenia komputera? albo macie moze jakies schematy do elektyrki ?

Edytowano przez PatrykKozieja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po pierwsze w tych wersjach nie ma rewersu elektro-hydraulicznego tylko jest MECHANICZNO-HYDRAULICZny.. :) Po 2 tak jak Mariusz wyżej napisał mogą być jakieś kostki zaśniedziałe.. A po trzecie przeczyść filtr w tej puszce bo może być zapchany, a kontrolka może ci nie pokazywać.. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem roziwiazany okazało sie ze to instalacja. Jakas myszka wkradła sie i przegryzała kabelki... teraz juz jest wszytsko git ;) Dzieki za pomoc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez crisis
      Witam jestem uzytkownikiem traktora fiat 45 66 dt mam go od 3 tyg i z racji ze nie znam sie na mechanice mam kilka pytan odnosnie mojej maszyny ,otóz zauwazylem ze kopci z odmy i po odkreceniu kroka wlewu oleju to leci dymek oraz gdy zmieniam zakres 2 lewarkiem na srednie biegi i wsteczne to wchodzi bez zadnego oporu czego nie ma w najwolniejszym i najszybszym zakresie wciskajac je czuc opor. Z gory dziekuje za pomoc .
       

    • Przez Darek1899
      Darek1899     0 Odpowiedziano: 2 minuty temu   Cześć mam takie pytanie.
      Mianowicie dziś normalnie oralem swoim mf4260 i przy opuszczaniu pługa(na uwrocie) coś mi się stało z przednim napędem tzn zaczęło coś pukać a odgłos dochodzi przynajmniej tak mi się wydaje z skrzyni 
      Napęd działa bo sprawdzałem w piaskowni... ale puka im szybciej jedziesz tym bardziej puka po rozlaczeniu napędu cisza... po tym jak tak sie stało to jeszcze z 2godz oralem bez napędu i raczej nic nie bylo słychać
      Rewers i ogólnie hydraulika chodzi ok biegi też normalnie a jak sie napęd włączy to puka
      pomoże ktoś coś? 
      Z góry dzięki
    • Przez Matik7171x
      Witam, mam problem z Areską, a mianowicie gdy się rozgrzeje silnik to mam problem z przerzuceniem biegów zolw/zając. Czego to może być wina ?
    • Przez Scoti
      Witam mam problem ze skrzynia a mianowicie rozbierałem dekiel skrzyni bo troche ciekł uszczelniłem i złożyłem jak odpaliłem to biegi na zakresie B były na odwrót a na A dobrze czyli jak włączałem bieg do przodu na B to jechał do tyłu a jak R to do przodu co mogłem źle złożyć ? prosze o szybką pomoc dzieki
    • Przez uszol444
      Witam.od dłuższego czasu mamy problemy z mf A mianowicie były wymieniane przez ostatnie 2 lata dwie turbiny😑 bo brał pod koniec duże ilości oleju.cisnienia oleju niby jest w porządku.pali elegancko cały czas na zimnym czy ciepłym zima/lato.aby co czasami jak się go odpali to rzadko Ale się zdarza że zadymi,gdy się go odpali,wtedy jest gaszony i odpalony ponownie i zero dymka.🙄 wczoraj woził kukurydzę na kiszone cały dzień w transporcie i zjadł przez jakieś 10h 3/4l oleju.jaka może być faktyczna przyczyna bo wymiana turbiny co roku mija się z celem bycia tego ciągnika 🤔?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.