Zaloguj się, aby obserwować  
kamilagro

MF 3050 nie świecą kontrolki ładowania i ciśnienia w silniku

Polecane posty

kamilagro    0

Otóż Panowie mam problem.Nieraz zdarza sie ,że gdy przekrece zapłon to nie świecą się dwie kontrolki w lewym górnym rogu(ładowanie oraz ciśnienie oleju w silniku) co za tym idzie nie będzie działał EHR oraz obrotomierz.Gdy tak sie zrobi i lekko stukne ręką w kokpit pod kierownicą kontrolki nieraz po chwili zapalają sie.Dodam ze bezpieczniki sprawne ,alternator także.Prosze Was o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    72

To mam przyjechać rozebrać kokpit i naprawić? :)

Nie rozumiem jakiej pomocy oczekujesz. Rozbierz tam gdzie stukasz i zrób oględziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Lukash3060    105

Jak dla mnie to żarówki za lekko siedzą i dlatego po stuknięciu dopiero sie to naprawia. U mnie też to było ale podgiołem delikatnie te blaszki przy żarówkach zeby dobrze stykały i jest ok :) Przynajmniej na razie ;)


Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damianXXL    19

tak jak koledzy pisza sprawdz styki żaróweczek w płytce i kostki zasilające zegary. Rób to delikatnie żebys nie uszkodził bo jeden mały błąd i masz problem B)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamilagro    0

Styki łączące kostkę i deskę rozdzielczą przeczyszczone wszystko poprawnie,kostki zasilające zegary również.No jeszcze zostały tak jak mówicie styki żaróweczek w płytce .Jutro sie za to zabiore bo na to wygląda ze to będzie to.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamilagro    0

Usterka usunięta.Okazało sie,ze ścieżka łącząca styk przy drugiej kostce miała przerwe. Także dzięki za Waszą pomoc.

 

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitek9293    0

Witam .

 

Niedawno zakupiłem właśnie mf 3050 i świeci mi kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni biegów, a co za tym idzie jeśli ona się świeci nie mogę zmienić biegów z zająca na żółwia oraz także wyłączyć napędu . Co może być tego powodem? . Wymieniłem czujniki prawie wszystkie w ciągniku sprawdziłem styki , kostki itp. Olej i filtry były wymieniane przed zakupem ciągnika . Został do wymiany jeszcze jeden czujnik (chyba zmiany biegu czy luzu coś takiego) . Jeśli to nie pomoże to naprawdę nie wiem co robić .

 

Jeśli jest ktoś kto miał takie same problemy i je rozwiązał i byłby chętny mi pomóc proszę się wypowiedzieć na ten temat będę bardzo wdzięczny...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    151

Kto wymieniał filtry i olej to jedno pytanie i jaki olej zalał to drugie może nie właściwy olej albo wymiana filtrów to pic na wodę czy faktycznie są nowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
galoni    8

Też prawda. W moim też miał być wymieniony a okazało sie że był prawie tak czarny jak w silniku a o filtrach to nie wspomne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitek9293    0

olej nie wiem jaki ale widać, że prawie jak nowy , a gość od którego kupowałem mówił mi, że oleju i filtrów nie trzeba wymieniać..., a kto go wymieniał nie mam pojęcia

Edytowano przez pitek9293

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitek9293    0

mam właśnie jeszcez jeden szczegół dotyczący tej kontroli ciśnienia oleju przekładni. Otóż jeśli podczas włączonego ciągnika wcisnę PRZYSPIESZACZ i wylącze, kontrolka ta gaśnie na 2 sekundy i ponownie się wlącza, w tym momencie moge zmienić biegi z zółwia na zająca itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fillipp    0

Cześć mam pytanie może śmieszne ale mam :). Możecie podpowiedzieć gdzie jest czujnik ciśnienia oleju silnika w mf 3085 ? I jaki jest koszt jego wymiany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez michal115352
      Witam
      Mam pytanie do forumowiczów otóż:
      gdy jest zimny silnik ciągnik odpala bez problemu, lecz gdy tylko pochodzi trochę to nie można nawet rozrusznikiem przekręcić silnika. Rozrusznik przekręci dwa trzy razy i jak by nie miał siły lub prądu żeby zakręcić więcej, dodam że zawory były regulowane nie dawno
       
    • Przez WojtekLewandowski
      Witam. W moim mf przestał działać wom, napęd zmiana żółw zając, jest na żółwiu i reszta kontrolek zgasła. Kiedyś miałem podobnie ale ruszyłem wtyczką i było okej. Dodatkowo nie pokazuje prędkości jazdy. Proszę o szybką pomoc.
    • Przez NewVario
      Witam, podczas koszenia dziś zapaliła mi się kontrolka ciśnienia oleju w claasie dominatorze 85 z silnikiem mercedes om352A, mam dodatkowy zegar od ciśnienia oleju i on pokazuje na wyoskich obrotach po 2 godzinach pracy 4 bar, i w takich warunkach również załącza mi się kontrolka ( nie świeci bystrym czerwonym światłem, tylko takim półczerwonym światłem, do tego podczas jazdy potrafi gasnąć. Co może być przyczyną ? W ciągniku miałem podobnie i po wymianie czujnika problem zniknął, czy tu może być to samo ? Jaki ma być tam czujnik ciśnienia ? Może być taki zwykły od 30 ? 
    • Przez Nowak5425
      Witam, Mam problem z Mf 5425. Problem polega na tym że giną kontrolki. Po przekreceniu kluczyka na zapłon zaświecą się wszystkie kontrolki i zgasną czyli problem nie polega na żarówkach. Gdy włączę przedni napęd czy światła itp nie zaświeca się kontrolka Nie ma kontrolki również od biegów polowe/szosowe ostatnio zaginęła również kontrolka od półbiegu. W czym może być problem ?
    • Przez Adi118
      Mam problem ze wspomaganiem w moim Aresie 556rz, przy skręcaniu na wolnych obrotach ciężko chodzi kierownica, zapala się kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni i ciągnik staje. Problem się nasila kiedy olej jest rozgrzany i czasem nie pomaga nawet trzymanie wysokich obrotów. Sprawdzałem ciśnienie na pompie hydraulicznej i jest ok. Czy przyczyną moich problemów może być orbitrol? Czy w tym modelu jest dodatkowa pompa od wspomagania? Może ktoś ma inne pomysły co może być nie tak?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.