Skocz do zawartości
wojtas

problem z pneumatyką w 7211

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
wojtas    73

mam problem z uruchomieniem hamulców przyczepy . po wciśnięciu pedału hamulca brak powietrza na złączu ,może ktoś miał podobne problemy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    113

przeca to ma wlasnie tak dzialac ze jak wcisnies hamule3c to cisnienie znika  ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wojtas    73

dzięki że mnie oświeciłeś móże nie jasno się wyraziłem .nie ma wogóle ciśnienia na złonczu przed i po naciśnięciu pedału hamulca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtas    73

dzisiaj troche popatrzyłem. zawór hamulcowy był zacięty i poodblokowaniu jest powietrze na złonczu ,ale  w dalszym ciągu nie hamuje bo coś nie tak jest z wyrównywaczem ciśnienia . nie chodzi tłok i nie włancza zaworu .po świętach musze to rozebrać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    113

u mnie kiedys byla akcja ze zapielk sie hydrauliczny cylinderek (wyrownywacz?) ktory steruje hamulcem pneumatycznym ale wtedy cisnienie na zlaczu bylo caly czas, zeby rozruszac ten cylinderek wyrtarczylo odpiac dzwigienie i rozruszac go kombinerkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtas    73

Arek było tak jak uciebie., ale kombinerki nie wystarczyły. Musiałem wymontować wyrównywacz i dopiero w imadle dało się rozruszać.teraz już działa prawidłowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DUCH1986    3

U mnie jest podobny problem tyle że na ręcznym dziala dobrze a nozny nie odcina powietrza. Co to może być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×