Zakup Gorpodarstwa Rolnego
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość Luke16
Da rade zarejestrować ciągnik teraz który był wyrejestrowany w 1989 roku??? Mam dowód rejestracyjny....
-
Przez Derform12
Witam chciałbym się dowiedzieć jak otrzymać numer gospodarstwa rolnego jakie warunki muszę spełniać prosze o szczegółowe informacje
-
Przez damiandziurdzia
Witam wszystkich.
w 2008 roku zostało przepisane na mojego ojca i matke gospodarstwo rolne (dom, dzialka na ktorym znajduje sie dom i budynki gospodarcze i 0,5ha gruntów rolnych) czy w takim przypadku maszyny rolnicze takze przechodzą w posiadanie mojego ojca? , ostatnio zdarzyła sie sytuacja ze moj dziadek( darczynca) sprzedał kosiarke rotacyjna. Czy mial do tego prawo bez jakiejkolwiej zgody mojego ojca ??
Proszę o pomoc
-
Przez boku27
Witam. Mam pewien problem z UMIG. Otóż kupiłem działkę i zaniosłem akt not. do urzędu aby zwolnić działkę od podatku rolnego. Tam dostałem odpowiedź że nie przysługuje mi zwolnienie od tej działki ponieważ w urzędzie była umowa dzierżawy bez żadnych pieczątek na czas nie określony złożona przy okazji złożenia wniosku o zwrot akcyzy za paliwo. Tłumaczenie że od 1 września nie uprawiam tej działki nic nie daje. Czy ktoś miał podobny problem prosił bym o odpowiedź lub przytoczenie ustawy jak się bronić. W miedzy czasie umówiłem się do radcy prawnego aby coś wykombinował jeśli może. Przy okazji niech będzie to ostrzeżenie dla wszystkich w podobnej sytuacji. Niech żadne papiery nie przewalają się w urzędach gdy myślimy o kupnie bo wszystko jest przeciwko nam.Z góry dziękuję o porady.
-
Przez Arek2266
Witam wszystkich Agofotowiczów.
Jestem sadownikiem trochę różni się od typowo rolniczej produkcji dlatego mam do was pytanie: Ile trzeba mieć minimalną liczbę hektarów aby produkcja typowo rolnicza była opłacalna???
Może śmieszne pytanie zadałem ale jeśli chodzi o sad jabłoniowy to 5 ha. to takie minimum. A jeśli chodzi o orne pole to wiem że więcej i a o ile dlatego się was pytam.
Za każdą odpowiedź z góry dziękuję :-)
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zakup materiału siewnego na nowy sezon
Władymierc T-25 & Kuhn GRS 21