Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
mati95115

Dominator 85, kapiący olej

Polecane posty

audia3    0

kolego a odpowietrzałeś siłowniki ? masz je zapowietrzone i dlatego tak sie dzieje

na prawym jest odpowietrznik i tam tkwi problem ,ze sie zapowietrzyły i jest tak jak opisałes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wdaniel    52

a skąd kolega ma wiedzieć, jak kombajn wyruszy(ł) w dziewiczą podróż po jego polu? Ja wczoraj rozpocząłem akcję "żyto".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati95115    0

Powiem tak przy oględzinach było tak samo ale było to zimą i myśleliśmy ze to przez gęsty olej. Ale wczoraj znalazłem ze w jednym miejscu troszkę zgniecioną rurkę po wyprostowaniu troszkę się poprawiło ale i tak jeszcze prosto nie podnosi.

A tak wgl to dzisiaj była pierwsza próba Claasa jak narazie wszystko szło dobrze i oby tak do konca. A mam pytanko na jakim biegu jeździcie? Bo my dzisiaj 1 i max przyśpieszacz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Po pierwsze zależy od zboża. Jak gęsty łan i czy stoi. Ile ton z ha miałeś na tym kawałku.

A druga sprawa to podaj jakie maksymalne obroty osiągasz na skrzyni. Czyli ile pokazywał zegar obrotów skrzyni.

Obroty maksymalne zależą od stanu pasa jezdnego. Mówiąc, że na maksa każdy ma inna prędkość - obroty skrzyni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati95115    0

Nom było to żyto plon bardzo mały ok 2.5 tony hektar i do tego trawka. A na zegarze pokazywało 24.

 

A jeszcze pytanko bo bardzo wyje pompa hydrauliki. Dopiero jak się rurę wysypu otwiera to wtedy jej wgl nie słychać. To normalne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Wyje pompa czy olej w dzielniku strumienia? Z tego co pamiętam to jakieś delikatne szumy oleju było słychać.

Przy takim zbożu jeżdżę na dwójce, coś do 15 jak pamiętam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati95115    0

Może tak być ze wyje w dzielniku strumienia bo jak się rurę otwiera to wszystko milknie ;) heh dzisiaj na dobrym zbożu 6 ton z ha to 1 i na maxa nie dało rady bo młocarnia nie wyrabiała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati95115    0

Witam. Mam problem z hamulcami w moim Claasie. Problem polega na tym ze hamulce były znakomite ale pewnego dnia przychodzi do hamowania a tu pedał wpada do samego spodu i żadnej reakcji. Przypuszczam ze na 99% się zapowietrzyły ale jest taka sprawa ze podpompuje z 20 razy to pedał robi się twardy ale za minutę znów spada do dołu. I dzisiaj już z 2 godziny męczyliśmy się z tymi hamulcami i nic z tego nie wyszło. Jutro jeszcze wypuszcze płyn i zaleję od nowa ale kurde niby jak się odkręci odpowietrzniki to płyn leci. Dodam jeszcze ze pompka jest nowa tzn była zakładana w lutym jak go kupowaliśmy bo miał popsutą. I dziwi mnie to ze jak się podpompuje to pedał robi się twardy a za chwilę po ponownym naciśnięciu znów spada do dołu. A i jeszcze taka sprawa bo pompki powinny być chyba dwie a jest tylko jedna na dwa koła, ale to chyba nic nie ma do rzeczy skoro hamulce były. Proszę was o jakiekolwiek rady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati95115    0

Aha czyli z zewnątrz są takie same. Bo ja mam problem z tymi siłownikami a właściwie z prawym bo chyba się zatarł bo nie wysuwa się do końca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Prawy patrząc z siedzenia operatora jest prostszy w budowie. Patrz katalog. Więc rozbieraj i patrz co mu dolega.

Może jest skrzywione tłoczysko i dlatego się nie wysuwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati95115    0

Jeszcze dużo do sieczenia nie zostało wiec jakoś się przemęczymy ale po żniwach od razu idzie do regeneracji bo mam znajomego co zajmuje się takimi rzeczami i jakby było coś nie tak to coś przytoczy uszczelni i będzie jak nowy. Tylko martwi mnie to bo wczoraj zauważyłem ze od spodu był spawany a czemu nie wiadomo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×