Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
tymek9301    0

Podobny problem mam w John Deere 6110 już od dłuższego czasu, mianowicie demontowałem górne ramiona z podnośnika do spawania, po założeniu podnośnik nie osiąga swojego max wysokości i tak np. pług ślizga po ziemi. Ustawienie potencjometru jest na max. Słyszałem że w tym przypadku trzeba skalibrować ponownie podnośnik. Pomoże mi to ktoś zrobić??

 

Druga sprawa, ma ktoś schemat elektryczny tego ciągnika, ponieważ WOM nie działa, tylko jak spiąłem na krótko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal3113    0

bez komputerka nie zrobisz  tego

jest to dość proste u nas przy traktorach po każdej wymianie czujnika lub ramion zawsze kalibrują i jest ok

tylko znajdź serwis który zna się na tych starych traktorach bo pierwszy raz byli mistrzowie z serwisu przy jd 6800 i po całym dniu się poddali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tymek9301    0

Jest w stanie mi ktoś podesłać namiary do serwisu który mi przeprowadzi kalibracje podnośnika?  Orientujecie się jaki jest koszt takiej przyjemności?

Mieszkam w okolicach Katowic w śląskim.

Edytowano przez tymek9301

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

szmyra    0

Witam, posiadam serwisówkę z instalacją elektryczną, hydrauliczną i wszystkimi ustawieniami, kalibracjami, kodami błędów do modeli 6100-6900 i SE, ja za nią dałem 400zł jeśli ktoś byłby zainteresowany to za 200zł przekaże, jest w języku angielskim. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hydroplast    0

Witam.

Posiadam JD 6800 95r.

Mam ten sam problem co wszyscy koledzy na tym forum czyli podnośnik tył.

Ale mój problem leży jeszcze gdzie indziej a mianowicie nie mogę wejść w tryb diagnostyczny. Wkładam bezp. W pole f15 (chyba że powinno to być inne pole) i nic nie wyświetla ani dia ani nic. Odkręciłem pod schodkami hcu przeczyściłem styki na kostce przedzwoniłem kabel od f15 do hcu i wszystko jest ok. Rozebrałem hcu też wydaje się w porządku. A jak nie wejdę e tryb diagnostyczny to nie zrobię kalibracji podnośnika - może ktoś ma jakieś sugestie. Bedę wdzięczny. Pozd. Bartek 791777850

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hydroplast    0

Myślę że rozwiaązałem sprawę podbijania podnośnika 2-3cm góra dół oraz to że jak teraz podniosę np agregat do góry i zgaszę ciągnik to stoi już drugi dzień jak zamurowany ani jednego cm nie opuści. Problem leżał w rozdzielaczu od podnośnika to ten co na nim jest silnik krokowy z kostką elek. na 4 piny. Z przodu i z tyłu rozdzielacza są zawory czyli w moim przypadku pomogło odkręcenie zaworu od strony kabiny wymiana uszczelnień na zaworze i odkręcenie tego zaworu tzw popuszczenie czy nie wkrecać go do końca tylko popuścić 5mm ten xawór jest na klucz 41. U mnie i u mojego znajomego pomogło a mieliśmy problem taki sam jak wszyscy na tym forum odnośnie podnośnika.

Ja mam jeszcze jeden problem a mianowice doszłem do tego ze wyświetla mi się dia i dalej bcu ale noe mogę w żaden sposób dostać się do hcu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×