Skocz do zawartości

Polecane posty

WHATEVER
Wybrane dla Ciebie

Tylko, że jak popchnę dźwignię na maksa do przodu to słyszę jak silnik pracuje pod obciążeniem. Pług do odśnieżania mam zawieszony na tuzie z tym, że nie podnoszę tuzem a siłownikiem, bo jest to pług z auta ciężarowego. Ostatnio podnosiłem pług i dźwignia zablokowała mi się w pozycji podnoszenia, pękł przewód i wypierdzieliło mi olej. Powinna się blokować? Czy trzeba przestawić coś tym czarnym pokrętłem? Jak za daleko ją popchnę w kierunku podnoszenia to blokuje się.

Przepraszam za moje może głupie pytania, ale wiedza na temat ciągników jest u mnie ograniczona. Co najwyżej mogę wam poopowiadać o koparkach i innych maszynach budowlanych :) bo na tym się znam dobrze.

Co do cewki to zawiozłem do elektronika samochodowego i polutował mi kabelki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kantek    0

Witam. Mam problem z podnośnikiem w JD 6800 a więc wciskając przyciski w kabinie oraz przyciski na błotnikach podnośik nie działa. Sprawdzane były bezpieczniki, wszystkie ok. Natomiast robiąc ręcznie na silniczku krokowym podnoszenie działa, lecz opuszczenie niestety nie (dopiero jak się poskacze po laszach). Dziwi mnie również dziwny dzwięk przy ręcznym opuszczaniu(jakby coś przeskakiwało). Prosze o jakieś wskazówki jeżeli się ktoś miał juz taki problem.

Oraz kolejny problem który może być też zależny. A więc przy nabraniu pełnej łyzki z krokodylem tur nie może sobie poradzić żeby unieść na pełną wysokość. Regulacja z tyły czarnym pokrętem była już robiona. Czyżby był problem z pompą czy może coś z zaworkami? Mam nadzieję że post zobaczy również wjanusz23 widziałem jego wcześniejsze wypowiedzi były bardzo treściwe i konkretne. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hen123    0

Najlepiej to wsystko rozbierz i bedziesz wiedzial co jest grane. A takie wrozenie nic nie da.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl



Adasko    0

Witam w moim 6900 wystąpił ten sam problem jak u kolegi wyżej. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zetor1111    2

witam panowie podczas orki wysadza mi pługi obrotowe kvernelandy (waga ponad 1200kg) siłownik na obrocie jest maksymalnie wykrecony żeby ostatni pług szedł jak najbardziej w ziemie ciegło tez odpowiednio ustawione jest dobrze dopóki nie wjade w cięzko ziemie wtedy automatycznie ostatnia skiba idzie do góry... wine pługa wykluczam cos musi być z ciągnikiem a bardziej z tą regulacja co jest te pokrętlo obok EHR od tego prawego ramienia, u mnie one wgl nie widac żeby działało... Prosze o jakąś pomoc z tym bo nie wiem jak tam sie zabrac za to i jak to wgl wygląda w środku... moze ktoś miał taki problem to byl bym wdzieczny za podpowiedz. Z gory dziekuje! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Słuchaj może masz w EHR ustawione, że jak ciągnik ma cięzko to sobie sam unosi maszyne z tyłu, u mnie w reni jest taka opcja i moge ustawiaćczułość im cięzej tym bardziej sobie podnosi. Może masz takie coś ustawione na dużej czułości ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


zetor1111    2

no właśnie kreciłem tym pokretłem i to nic nie dawało dalej to samo... wkońcu byłem w desperacji że chciałem przyspawać te ramie na stałe żeby sie nie kreciło do obudowy i był by świety spokój ale odszedłem od pomysłu... jakbym wiedział jak to jest zbudowane tam w środku to bym to jakos odpiał czy coś.... chyba ze to jakaś błachostka z elektroniką... Panowie prosze o pomoc...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

read    4

Mam takiego JD ale do orki nie używam , co podejrzewam sprawdź miernikiem czy ci wogóle te pokrętło działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zetor1111    2

no właśnie chyba nie działa bo jak pokrecam to nie widze żadnego ruchu ramiona ale cos tam w środku musi sie ruszac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam. Ostatnio zauważyłem dziwny problem w moim Johnie a mianowicie gdy chcę podnieść pług czy agregat to podnosi ładnie ale czasami jest tak, że tak jakby się zatnie, ponieważ nie chce opuścić, muszę w tedy otworzyć tylną szybę i opuścić ręcznie tzn. tam jest takie coś nie wiem jak to się nazywa na śrubokręt płaski. Należy to wcisnąć i przekręcić w lewo. Dodam że dzieje się to czasami, nie że cały czas muszę tak robić. Przejadę kilka razy ładnie opuści, podniesie a czasem ma tak że podniesie a nie chce opuścić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Prawdopodobnie czujnik polozenia ramion i kalibracja ale najpierw sprawdz czy nie masz wlozonego bezpiecznika do diagnostyki bo wtedy moze wystarczy go wyciagnac zadzwonic do mnie i skalibrowac podnosnik przez telefon.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za odpowiedź. Co do tego bezpiecznika to jeśli on byłby włożony, to nie trzeba patrzeć tego czujnika, a i jeszcze w którym miejscu się on znajduje (bezpiecznik) ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

adrianufo    0

koledzy gdzie znajduje się ben bezpiecznik ponieważ ja mam problem w 6900 z podnośnikiem na suwaku chodzi ładnie góra dól a przyciskami nie jak trzymam to podnosi albo opada podnośnik a powinno być tak ze tylko się wciska a on opada lub podnosi do poziomu jak ustawiony jest podnośnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


dubzet    0

koledzy mam nieco odmienny problem. w moim JD 6910, podnosnik podnosi i opuszcza, reaguje na potencjometry od regulacji opadania i podnoszenia ale gdy suwakiem podniose podnosnik to mimo iz podnosnik osiagnie max to hydraulika caly czas usiluje go podnosic. dodam ze stalo sie tak gdy rozerwalo jeden silownik i to niedlugo po zakupie. Macie jakis pomysl?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


demark    0

Witam!

Niedawno kupilem john deera 6400 z 1995 roku, mam problem z podnosnikiem. Mianowicie raz dziala raz nie dziala, jesli dziala to nie dziala tak jak powinien. Pokretla sterujace predkoscia opuszczania i wysokosci podnoszenia nie dzialaja. Byl u mnie juz 2 razy serwis johna. Mialy byc potencjometry jednak nie. Wymienili czujnik polozenia(900zl), dalej to samo. Teraz Pan serwisant wymyslil ze to wina oprogramowania ktore musi sprowadzic z niemiec. Czy ktos ma jakies pomysly?

 

Mam podobny problem w moim JD6400 podnoszac maszyne ramiona delikatnie opadna i pompa dobija ojej podnoszac do gory ,tak sie dzieje caly czas i w kazdej pozycji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Pawelek998    2

Koledzy mam i ja problem. Posiadam od niedawna JD 6610 i dziś zaczęły się problemy z podnośnikiem. Otóż podnośnik nie chce opadać. Gdy robię to tą śrubką z tyłu na śrubokręt to działa w obie strony ale z kabiny już nie działa wogóle. Wyciągłem wszystkie bezpieczniki i włożyłem od nowa to zaczął działać podnośnik ale tylko na chwilę. A który to jest bezpiecznik od diagnostyki może mam go włożonego ale nie wiem który to może być. Ktoś ma jakiś pomysł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

szmyra    0

Witam, mam problem z john deere 6600, posiadam go od niecałego roku, podnośnik działa prawidłowo jedynie sam suwak to działa tylko przy górze lub na dole w środku to tak jakby potencjometr był wytarty ale nie o to mi chodzi, a mianowicie wczoraj pierwszy raz nim orałem i nie działa u mnie tak jakby regulacja siłowa ponieważ kręcąc tym pokrętłem od 1 do 5 to nie widać żadnej różnicy, pług idzie maksymalnie w ziemie jedynie reguluje go przyciskami to jakoś idzie mi ta orka ale czy winą nie działającej regulacji może być ten suwak sam w sobie?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kris14    259

Tak. Bo kiedy pokrętłem przekręcisz na maxa w prawo (czyli regulacja siłowa 100%) to suwakiem regulujesz siłę kiedy ramiona mają się podnosić (1 wcześniej, 9 później) i jeżeli suwak szwankuje to cała regulacja również. Guziki służą tylko do 'szybkiego' podnoszenia i opuszczania podnośnika na uwrociach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

szmyra    0

no to chyba się wyjaśniło, dzięki za odpowiedź, orientujesz się może do czego mają służyć podpory, które są na załączonym zdięciu, ponieważ oglądałem ciągnik jd 6800 i fakt że czujniki sa inaczej rozwiązane jednak nie ma tam nic podobnego, tylko wystające sworznie na cięgna i kiedy zdjąłem to ze swojego ciągnika to tak jakby siłowniki zaczeły działać na różnice pokrętła 

post-67887-0-30231200-1442442605_thumb.jpg

Edytowano przez szmyra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

milinkovic    0

witam! panowie może ktoś mi pomoże? mam taki problem w jd6100 gdy pouszczam pokretłem np na 4 to podnosnik nie staje natychmiast tylko leci w dół wiec jak opuszczam pługi np na 2 pokretłem to on sam leci głebiej podnosze leko do góry pokretłem zeby nie szło za głeboko to one wychodza całkowicie do góry i tak cały czas wychodzą i wchodzę i na polu fale dunaju nie da sie orac :( moze ktoś mi powie co to za przyczyna i wyjasni jak ustawić pokretła do orki i do czego służą wszystkie ?

post-27331-0-16236900-1471434516_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

bartko944    5

Podkręć to niebieskie pokrętło na piątkę bo jest to siła uciągu z jak podnośnik wyciąga pług z ziemi. pokrętło z zajączkiem to szybkość opadania podnośnika. a to drugie na jaką wysokość ma ci podnieść podnośnik. a na tym dużym ustala się jak nisko ma opadać podnośnik, zwyczajnie podnoszenie i opuszczanie to przycisk na dużym pokrętle. powodów niedziałającego dobrze podnośnika może być wiele np. zużycie potencjometrów, rozkalibrowanie komputera(kalibracja poprzez podpięcie komputera i usunięci błędów z rejestru) uszkodzony silniczek krokowy na bloku podnośnika(to już większy koszt kolo 2300 zł ). 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez dawid12
      Witam mam problem z podnosnikiem w T-25.Ciągnik podnosi tylko lekkie maszyny(pajak,obsypnik).A ciezejszych niepodnosi wcale albo podniesie i nietrzyma.Pompa została wymieniona uszczelki na siłowniku tez.I tu jest problem bo juz niewemy co to moze byc.
    • Przez michal8899
      Jestem tutaj nowy i chciałbym się poradzić co wybrać interesują mnie te dwa ciągniki. Ma on pracować na 15ha jako ciągnik główny ciągnik . Proszę o pomoc!!!
    • Przez jan23
      Witam, interesują mnie opinie na temat tego ciągnika a mianowicie opinie jaka jest awaryjnośc tych modeli, dostepność i ceny części zamiennych, podsumowując wszystko co możecie powiedzieć konkretnie o tym modelu a co było by przydatne przy podjęciu decyzji o zakupie. Z góry dzięki za każdą odpowiedź.
    • Przez endriu13
      Witam
       
      Rocznie będę robił 250/300 szt. belotów  z siana słomy i sianokiszonki. Ciągnik jaki posiadam to C-360-3p.Zastanawiam się nad wyborem JD 540, 545 lub 550.Proszę o podpowiedź na co zwrócić uwagę przy zakupie kazde uwagi będą dla mnie cenne bo jestem laikiem gdyż zamierzam przesiąść z kostki na zwijkę. Z góry WIELKIE DZIĘKI :mellow:
    • Przez Piotrass
      Wiitam zastanwiam sie nad tymi dwoma ciagnikami  bylem zdecydowany na new hollanda ale teraz jest promocja na john deera i sam niewiem. Ciagnik mialby  byc do tura ale glownie chodzilby w transporcie  i w polu jako pomocnik. New holland kosztuje 235 tys netto jest na oponach 420przod 520 tyl, obciazniki w cenie zaczep automatyczny skrzynia 17/16, a  JOHN Deere w promocji od 250 tys z skrzynia AutoQuad plus ECo 24/24, i tls. wiec roznica wynosi okolo 20 tys bo z new hollanda moze sie urwie kilka tys bo stoi na placu a diler do  konca roku musi sprzedac albo rejestrowac na siebie bo od nowego  roku jakies nowe wymogi sa, Co polecacie?
×