News
-
Podobna zawartość
-
Przez kuscyk
Witam wszystkich .
Na razie bezskutecznie poszukuję informacji
Jakim momentem dokręcić śruby głowicy w ciągniku renault ceres 340 oraz informacji o kolejności dokręcania tych śrub oraz jakim momentem dokręcić śruby korbowodu.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi ewentualnie odnośniki gdzie ta informacje można znaleźć .
Z góry dziękuję
-
Przez marles
Witam robię remont silnika w c355 nowy wał tuleje tłoki ogólnie wszystko co da się wymienić. Naszła mnie ochota na ważenie korbowodów gotowych do wsadzenia czyli razem z tłokami pierścieniami itd. i wszyło tak:
1 3490g
2 3530g
3 3330g
4 3370g
Teraz pytanie czy zakładać tak jak jest? czy to może być wina w wadze tłoków? Instrukcja podaje max 10g różnicy. Dodam ze stary wał nie pękł tylko po prostu już góra była do wymiany to od razu robię całość a wał był już na 5 szlif.
-
Przez matimariusz
Witam. Rozebrałem sprzęgło w renault 113.14 i nie zwróciłem uwagi jaki jest kierunek tarczy sprzęgła. Tą dłuższą częścią flanszy do koła zamachowego czy do skrzyni biegów?
-
Przez radek5314
W moim 4514 jak podłącza wtyczkę od przyczepy to nie ma prawego kierunku w przyczepie, podłącza przyczepe samochodową i wtyczkę od siewnika do zboża to wszystko działa jak podłącza ta przyczepę do zetora to są kierunki to co to może być dziwne mi się wydaje to jest nowy Pronar spotkał się ktoś z czymś takim? To w przyczepie czy w traktora szukac
-