Skocz do zawartości
wojtii

Problem z odpalaniem.

Polecane posty

tommy66692    10

A co ma pompka do tego że nie kręci w ogóle wałem?? :rolleyes: Przecież pisał że się nic nie odzywa,jak by była pompka to by kręcił ale by mu paliwo nie dochodziło i nie zapalił by.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Adik_ziel    3

ahas to może masz akumulatory złe mówisz że kupiłeś 4 lata temu może szajskie? podładuj je i zobaczysz ;]

to usówam tamtego posta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

MarcinPykuS    62
ahas to może masz akumulatory złe mówisz że kupiłeś 4 lata temu może szajskie? podładuj je i zobaczysz ;]

to usówam tamtego posta

 

Czytaj ze zrozumieniem...sprawdzał akumulatory... :rolleyes: :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
roborolnik    3

zobacz czy do rozrusznika prad dochodzi(zwykla zarowka z kabelkami) gdy zalaczas starter(nigdy nie wiadomo czy moze jakis kabelek sie poluzowal, moze starter wysiadl albo klemy trzeba wyczyscic)

jesli prad dochodzi do rozrusznika to napewno wysiadl

jesli nie dochodzi to szukaj usterki w instalacji bo mimo ze nowa to zawsze moglo cos wysiasc(skads to znam)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    50

A z pominięciem instalacji, na zwarcie biegunów w rozruszniku. Np najpierw dwa grube, bez zazębiania rozrusznika, a potem dodatkowo z małym zaciskiem na rozruszniku. jeśli pierwsza próba da pozytywny efekt, to znaczy że rozrusznik jest ok. , co najwyżej włącznik elektromagnetyczny przy nieudanej drugiej próbie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kposy    1

Na pewno nie ma masy!!!!!!sprawdz...Ja miałem juz tak pare razy!

Edytowano przez tommy66692
Pisanie posta duzymi literami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Moim zdaniem sam rozrusznik powinien byc dobry bo on tak z dnia na dzień sie nie psuje, tylko powoli zurzywa, co mozna pózniej zaopserwować tym że gorzej odpala traktor, bo wał rozrusznika kosi sie ze wzgledu na zurzyte tulejki. Mozliwe że szczotki sie zawiesiły i (lub) skonczyły i brak jest ciągłości.

A mam pytanie. Czy podczas naciskania guzika do odpalania słychać jakis dzwiek od rozrusznika?? Chociaż najmniejszy?? Jeśli słychać delikatne stuknięcie przy załączaniu to oznacza że włącznik elektromagnetyczny działa ale nie załacza. Może to być jego wina (upalone styki) lub brak napiecia doprowadzonego do Rozrusznika. Może to byc także brak napiecia w układzie sterowania włacznikiem. Spowodowane przerwanym przewodem (wysunieta wsówka), posuta stacyjka.

Powodzenia w naprawie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    50
Podczas naciskania na starter nic się nie dzieje

Więc sprawdź na zwarcie jak pisałem wcześniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dominator88    1

już wiem co maiało wine równiesz próbowałem odpalić na zwarcie ale bez skutku więć kumpel zacągnoł mnie c-330 również bez skutku koła stały w miejscu jak puszczałem sprzegło odkręciłem okenko i nieszło przekręcić koła zamachowego odkręciłem rozrusznik i już było wszystko wiadomo obudowa się połamała i zablokowała kuło zamachowe co spowodowało ze nie szło go odpalić na zaden możliwy sposub

 

jutro musze wymienić wianek na kole zamachowym i wyjąc pozostałości obudowy rozrusznika

post-2022-1200589077_thumb.jpg

post-2022-1200589137_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marcin974    25

ja dzisiaj chciałem swoją c-360 wiechac pod dom, zdjąłem jej tlumik, wlaczylem wsteczny bieg dlem 1200obr i zgasła :P -nie chce odpalić -dosłownie tak jak by paliwa nie bylo a poluzowałem te rurki przy pompie idące do wtryskiwaczy i paliwo sie pokazało

 

pompa kilka dni temu byla wymieniana.... :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz1515    1

ja tam swojej c360 nie żałuje w dużym mrozie, pryskam samostartem do filtra i wtedy od kopa odpala ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10
ja tam swojej c360 nie żałuje w dużym mrozie, pryskam samostartem do filtra i wtedy od kopa odpala :)

 

troszke nie na temat-cos slabo zapalaja te wasze 360 ;) w moim 7011 na mrozie wlewa sie goracej wody, pompuje troche pompka paliwowa i 2 obroty walu i juz chodzi :) bez zadnych samostartow i kombinowan-gdyby byl na plynie to bym grzalka podgrzal :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz1515    1
troszke nie na temat-cos slabo zapalaja te wasze 360 :) w moim 7011 na mrozie wlewa sie goracej wody, pompuje troche pompka paliwowa i 2 obroty walu i juz chodzi :) bez zadnych samostartow i kombinowan-gdyby byl na plynie to bym grzalka podgrzal :)

no wiesz jak kto woli ale ja nie lubię bawić sie z wodą a jeszcze jak bym zapomniał spuścić wodę z chłodnicy to by mi wszystko rozwaliło a zresztą płyn jest lepszy od wody a po drugie twoim zdaniem psikniecie przez dwie sekundy samostartu do filtra to jest zabawa to można sie z tego uśmiać :) bo tak naprawdę większą zabawą jest podgrzewanie wody i wlewanie do chłodnicy :) :rolleyes: :) ja samostart gdy jest zima mam zawsze w ciągniku jak jest problem odpalić to tylko psssssssssik i odpala prawie jak w lato :) <_< :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10

moze i zabawa ale tak jak pisalem gdyby byl na wodzie to bym sobie grzalke podlaczyl <_< jeszcze nigdy nie zapomnialem spuscic wody tak jak i nie przegrzalem-wiadomo ze plyn lepszy ale jak go nie ma to trzeba sobie jakos inaczej radzic. :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz1515    1

dobre aku i można palić a jak jest duży mróz to psikam trochę samostartu i pali prawie jak w lato ale odkąd wymieniłem pompę wtryskową w mojej jednej 60-tce (mam dwie) to pali od kopa nawet w duży mróz a gdy pompa był jeszcze ta stara to bez samostartu w duży mróz nie dało by rady :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Teddy    0

ja swoją 60tkę to wystarczyło że zalałem gorącą wodą i paliła od razu bez żadnych wspomagaczy :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty
ja swoją 60tkę to wystarczyło że zalałem gorącą wodą i paliła od razu bez żadnych wspomagaczy :rolleyes:

Umie tak samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel93    0

Pali bez problemu <_<

 

Wstawiamy ją do garażu i stoii 3 miesiące :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×