Rebel21

Kiełbasa swojska

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
banan575    104

A mi sie wydaje ze to zalezy od procesu wedzenia i jak jest przygotowane mieso kielbasiane i czy kiszki sa dobrze wyprawione.

 

Ale gdy dobrze uwedzona to kiebasa ze skorka smacznie smakuje.


Najwyzsza Izba Kontroli

Centralne Biuro Sledcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Huberto89    62

Wędzenie może też coś mieć do rzeczy ale wydaje mi się że w głównej mierze zależy od długości wyrabiania. Im dłużej tym mięso się bardziej klei do siebie jak krótko to się sypie i pozostaje na skórce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tedizetor56    95

A mi sie wydaje ze to zalezy od procesu wedzenia i jak jest przygotowane mieso kielbasiane i czy kiszki sa dobrze wyprawione.

 

Ale gdy dobrze uwedzona to kiebasa ze skorka smacznie smakuje.

a mi jak trzeba to sama schodzi :rolleyes:

Zetor Team.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

:rolleyes:

Edytowano przez makary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rebel21    22

tak o zrywanie skórki he ale nie z własnej kiełbasy jak tu co niektórzy zaczeli podteksty sypac he he:) nom długo wyrabiamy i własnie nie schodziła ostatnio nie wiem od czego to zalezy słyszałem ze troche cukru trzeba dac ale czy to prawda to nie wiem zobaczymy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
M4t3usz    31

Hahahahah, czytam ten temat i sie brechtam....przeczytajcie kazda wypowiedz, nooormalnie hahah.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

:unsure:

Edytowano przez makary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ŻakowskiSławomir
      Witam, w związku z przepisaniem na mnie siedziby stada weterynaria wymaga by sporządzić ,,spis,, tzn żywienie ile kg czego przypada na 1 sztukę tucznika np i bydła, robił ktoś coś takiego? ma jakieś dane orientacyjne? ile czego zawiera opcjonalna mieszanka paszowa dla 1 byka/ 1 tucznika? na dobę.
    • Przez karuś
      Na rynku jest kilka zakładów mięsnych co prowadzą taką formę współpracy. Według mnie jest to bardzo dobre. Ma się pewną dostawę warchlaków i pewny zbyt, a to dzisiaj przy dużej produkcji jest bardzo ważne.
    • Przez Młodyrolnik16
      witam Mam taki problem że oprośiła się 2 maciory jedna 4 dni wcześniej od drugiej ale ta druga ma tylko 1 prosię i chciałbym połączy do wcześniejszej maciory która ma 12 prosiąt ,ale kiedy daje tego 1 prosiaka to ona chce go ugryźć i nie wiem co zrobić PS: Maciory są utrzymywane bez kojców
    • Przez Tatka
      Witam, locha rodziła pierwszy raz, urodziła 3 martwe prosiaki, wyglądają jak na zdjęciu. Druga locha też urodziła dwa, martwe lub "zgniłe" . Co może powodować taki rozwój płodu ? 

    • Przez Slawusslawus
      Witam podpowie ktos jak to jest teraz z przepisami hodowli trzody na wlasny uzytek chce kupic prosieta ktore są zarejestrowane i co dalej z tym zrobic
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj