Skocz do zawartości

podnosnik 7045 wyjscie na dodatkowy siłownik

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam. mam pytanie czy ktos sie bawił w dorzucanie wyjscia na silowniki wspomagajace do zetora 7045 plecak wyglada tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7b0c3565e428cd0.html bo nie wiem jak puscic rurke mysle ze by najlepiej bylo nie wiercic otworow w obudowie i sprawcdzic czy da rade tym filtrem tego nie wyprowadzic :) ale jak o to jest pytanie podnosnik od srodka . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/816d0a3addd661cb.html , ciekawi mnie jak w 7245 wyglada to :/ jak mam to poprowadzone ?? Może ktos pomoże .

Opublikowano (edytowane)

Witam zobacz sobie jak to w serii 5211-7745 jest to wyprowadzone oryginalnie myślę ,ze to wiele wyjaśni ,ale jak by co to pytaj.

zdjecie.jpgzdjecie.jpg

Edytowane przez Radekk
Opublikowano

dzieki nom cos takiegobede musial pokombinowac:/ ciekawe czy orginal by taki dostal a jak nie tokarz sie bedzie klaniac:) troche inaczej polaczyc bo nie mam takiego rozdzielacza wiec bedzie troche zabawy:) giecie rurek

Opublikowano

Oryginalnie rozdzielacz ma osobne wyjście z boku rozdzielacza do tłoka głównego a pomocniczy tam gdzie widać tą śrubę z góry.

zdjecie.jpg

Część korpus rozdzielacza oleju i inne rurki widziałem ,w ofercie Korurs. Poszukaj tutaj http://www.korurs.pl/katalog.php?lista_wezlow=1,2,2653,2665&ktory=4&ktoryktory=0

Tylko chcąc zrobić to tak jak w 7245 to wywalasz ten filterek z góry i musiał byś kupić filtr zewnętrzny i rurki do niego i wywiercić otwór i nagwintować w korpusie skrzyni do powrotu oleju z tego filtra. To są spore koszty nie licząc roboty.

Proponował bym jednak zostawić ten oryginalny filter w spokoju, wywiercić otwór w obudowie i tam dopasować nypel długi , dać podkładki i oringi pomiedzy to , dokręcić nakrętką i nie ma prawa cieknąć.Do tego podłączyć się w rozdzielaczu nad tę rurkę oryginalną ,zmienić tę śrubę na dłuższą i dokręcić oczko. O ile nie będzie przeszkadzać w środku dokuć odpowiedniej długości wąż do tego nypla w pokrywie. A z drugiej strony to już wiadomo podłączamy siłownik wężem Siłownik nie musi być dwustronnego działania ,bo zarówno dopływ oleju jak i powrót jest tym samym wężem. W zetorach typu 7245 jest tam założony wężyk 'w razie czego' kak by uszczelniacz puszczał to olej swobodnie wleci spowrotem do plecaka. Myślę ,że tak taniej by było.

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale nie radził bym wywalać tego oryginalnego filtra z magnesem. W 7245 oprócz tego zewnętrznego filtra z papierowym wkładem, jest na dole w pokrywie pompy wkręcony podobny jak nie identyczny magnes z siatką. Jego zadaniem jest wyłapywanie wszelkich opiłków i zanieczyszczeń.w 7045 nie ma tego magnesu na dole tylko jest u góry w plecaku. Ja bym udał się do sklepu gdzie mają elementy hydrauliki siłowej i skompletował potrzebne elementy.

Np. oczko do podłączenia http://www.pro-rol.p...a6f0d2a75f41b53 do tego taką srubę przelewową długąhttp://sklep.domino-...tryczne-dlugie/ nypel długi do przejścia przez pokrywę http://www.pneumatyka24.pl/zlacza_metalowe_skrecane/nypel_dlugi takie coś do skręcenia i uszczelnienia http://www.pneumatyka24.pl/zlacza_metalowe_skrecane/kpl_uszczelniajace I wszystko łączysz wg własnego uznania .W środku można by dać rurkę ,(w zakładach tym się zajmujacych dorobią bez problemu). Chyba ,że nie będzie przeszkadzać to puścić wąż i też będzie dobrze.

Oczywiście należy odpowiednio dobrać gwinty i średnice wg gwintu w rozdzielaczu.

Tak ja to najprościej widzę ale wszelkie przeróbki robisz na własną odpowiedzialność!!!

Opublikowano

A no wiadomo jak wszystko na wlasna odp. :) bylem dzis w pomie i zostawilem im plecak powiedzialem zeby mi ta rurke zrobili jak chce :) dotoczyli ten rozdzielacz :) zrobia wyjscie z chydrauliki na boczny filtr oleju a mam filtr od koparki :) wiec bedize bardzo dokladny hee z pewnoscia nic sie tam nieporzadanego dostaniie a moge jeszcze dodatkowo magnesy zamontowac przed tym filtrem :) bo wystarczy tam tylko nagwintowac i polaczyc dalej z rurka :) i bedzie wszystko hee :) zobaczymy jak im to wyjdzie :) wyginanie rurki :) jak odbiore to fotki zrobie - bo to ich kombinacja pierwszys raz jak jeden mowi ale wytlumaczylem jak ma to isc w koncu robili pompy od 7245 wiec wiedza o co łazi .

Opublikowano

Nom sprawdzali na maszynie i nie cieklo miejmy nadzieje ze bedzie dobrze:) w polu wyjdzie. Jeszcze musze ten filtr zewnetrzny wykommbinowac i bedzie git:). Zostanie zakup dwóch siłowniczkow i montaż ale to bliżej wiosny :)

Opublikowano (edytowane)

to pokrywa zetoroska ale jak cos to sie przerobi podlogee hee troche poglówkuje i bedzie dobrze :) tu sie wytnie tu sie wstawi i bedzie dobrze:) najwyzej siedzenie bedzie wyżej :0 heee ale powinoo byc na styk :)

Edytowane przez pawcio21
Opublikowano

witam w pełmi sie zgadzam by filtrama gnesowego nie ruszać tylko mam pytanie w który miejscu zrobić ten otwór na ten nypel by go pod rozdzielacz podłączyć? bo taki sposób byłby naj mniej kosztowny

cały podnośnik od zetora 7011 do c 360 można założyć wszystko pasuje i sa długie dzwignie sterujące o wiele wygodniejsze niz w ursusie no i sporo wiekszy udzwig a obudowa nie peknie