jaka sieczkarnie do kukurydzy uciągnie t-25 władimirec
Przez
pietluch, w Jaki ciągnik wg mocy?
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość
Ta jak w temacie. Mam już trochę dość swojej szesnastki więc myślę coś w zamian ale nie ma pojęcia w jaki ciągnik uderzyć do 5 skibowego pługa, 5 metrowego kultywatora, głębosza i agregatu talerzowego 4 m...
Ogólnie założenie jest takie : ciągnik do ciężkiej roboty za szesnastkę...
-
Przez hodowca
witam wszystkich stoję przed wyborem ciagnika pomocniczego 90-100koni rozwazam nad Claas Arion 410 John Deere 5090m Massey Ferguson 5709m czy mogli by się wypowiedzieć użytkownicy? ceny niestety 200 netto + wszystkie z góry dziękuję za porady
-
Przez ketlin23
zastanawiam się nad zakupem używanego ciagnika wybór miedzy claas arion 620(pierwsza generacja bez adblu) lub mx 135 +claasa skrzynia 6 półbiegów (case 4 półbiegi) + case wiekszość opini to mocne małoawaryjne i oszczedne +clasa w porównanie do case byłby rocznikowo dużo nowszy ale i droższy - case bardzo ciażko znaleść mx z amartyzowaną przednia osia -claasa podobno w silnikach jd czesto pada uszczelka pod głowica ale to opinie - claas posiada egr i chłodnice spalin -nieznam dokładnych wag claasa i case wiec nie wiem który lepszy i kolejne pytanie czy ciagnik 135km podoła z : - kverneland eg 4 skibowy obrotowy vario resor + wał tylko że ciagany - gruber 3m z zabezpieczeniem sprężynowym -w przyszłosci agregat maschio gaspardo dama 3000 + iena talerzówka z nadbudowanym siewnikiem 3m -przyczepy hl 8011+ hl 6011 czy lepiej szukać wiekszego mx 150-170 lub claas 630-640 tylko że wiekszy claas ma wadliwą przednią amortyzowaną oś ciagnik napewno musi posiadać amortyzowana oś bo bedzie sporo chodził w transporcie i posiadać tuz bez wałka wom z przodu gleby na jakich bedzie pracował od klasy 3a bardzo gliniasta do 4b piachy
-
Przez Piotragro
Witam. Poszukuję nowego ciągnika do 200 tyś. netto o mocy ok. 120 koni. Jego zadaniem były by sianokosy głównie chodziłby z prasą. Co prawda dopiero teraz zacznę jeździć do dealerów i będę to wszystko oglądał ale jeśli macie coś wartego uwagi byłbym wdzięczny za pomoc. Puki co przechylam się do zetor proxima hs 120 jakieś opinie ?
-
Przez marekha80
witam wszystkich!! mam mały dylemat ponieważ podpisałem umowę na zakup nowego ciągnika cena ok 155tyś brutto. mam doświadczenie z zetorem 7245, 9245 98km, to ma być ciągnik głównie do prac cięższych i nie chciałbym by był gorszy od tego 9245 bo mam z nim miłe wspomnienia. i teraz czy forterra 90km czy coś innego. przedział mocy od 80-100km. dziękuje z góry, za porady.
-