Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
momek

TC 56 problem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
momek    15

witam serdecznie problem polega na tym iż po załączeniu masy kombajn odpala mimo że kluczyki mam w ręku

dzwoniąc do serwisu powiedzieli że mogło wystąpić jakieś zwarcie co wy jednak o tym sadzicie gdzie szukać pomocy i co może być przyczyną takowego zjawiska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz0209    21

Mają rację że gdzieś jest zwarcie i to najprawdopodobniej właśnie w stacyjce dlatego kluczyk nie jest potrzebny. Musisz sprawdzić próbnikiem przejścia według schematu instalacji elektrycznej w stacyjce w zależności od położenia kluczyka. Jeżeli to nie to to musisz przejrzeć wiązki okablowania. Możesz też odłączyć kable odpowiadające za rozruch od stacyjki i sprawdzić czy po podłączeniu masy jest ok a następnie je zetknąć na chwilę i zobaczyć czy będzie reakcja jeśli będzie ok to stacyjka do wymiany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

JanuszM6040    3

Ja proponuję zacząć od rozrusznika prawdopodobnie zespawały się styki w włączniku rozrusznika, odłącz kabel doprowadzający prąd od stacyjki do włącznika i jeżeli problem nie ustąpi to wtedy czeka cię wymiana włącznika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
momek    15

problem z samoczynnym załączaniem rozrusznika rozwiązany przyczyną były przetarte przewody przy przekażniku na silniku ale jeszcze pozotaje pytanie ponieważ mam problem z cewką przy pompie wtryskowej dochodzą do niej 3 przewody mógłby ktoś mi dać foto jak te przewody idą bo po podlłączeniu zaczyna mi się kopcic cewka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×