Skocz do zawartości
Marion

podnośnik i wom w zetorze 7211

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Marion    0

od niedawna jestem posiadaczem zetora 7211

mam pytanie czy jak jest zalonczony podnośnik to jednoczesnie tez musi byc zalonczony wom

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    95

a moze nie ,ja mam pompe podnosnika napedzana z walu korbowego silnika.jest z przodu pod chlodnica[ciekawa jest wymiana paska klinowego] i chodzi caly czas.rocznik 1992.wersja eksportowa-anglia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

miko    0

Właśnie że nie musi być. W najwyższym położeniu dźwigni podobno jest to możliwe ale tam bardzo łatwo urywają się jakieś trybiki za to odpowiedziialne i aby się tam dostać jest bardzo dużo problemów, u mnie np. są popsute ale mam zamiar to naprawić. Ja na własne oczy widziałem u wujka w 7711 krajowym, że podnosił bez właczonego wałka, a te sprowadzane, to każdego co widziałem to podnosił bez wom-u, nie wiem dlaczego tak było ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    163

Nie-jeżeli dźwignię wciśniesz do samego dołu to chodzi podnośnik a WOM nie-na przedostatniej pozycji włączony jest i WOM i pompa -potem masz pozycję neutralną a do samej góry WOM zależny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miko    0
Nie-jeżeli dźwignię wciśniesz do samego dołu to chodzi podnośnik a WOM nie-na przedostatniej pozycji włączony jest i WOM i pompa -potem masz pozycję neutralną a do samej góry WOM zależny

Nie wiem czemu ale ja mam zupełnie odwrotnie. Sam dół wom i pompa, wyżej sam wom, wyżej neutralna, a na górze jest sama pompa, ale ta funkcja jest akurat popsuta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    163
Nie wiem czemu ale ja mam zupełnie odwrotnie. Sam dół wom i pompa, wyżej sam wom, wyżej neutralna, a na górze jest sama pompa, ale ta funkcja jest akurat popsuta.

Nie masz zależnych ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miko    0

Żle napisałem z tego co pamiętam a jeżdziłem nim ostatni raz w piątek mam pisząc od położenia przy samej podłodze tak:

WOM+POMPA

WOM zależny

NEUTRALNE

SAMA POMPA (ale tutaj jest coś porypane, bo poprzedni właściciel założył jakieś tryby i dźwigienki od c-360 i nie da się tego włączyć)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10

Właśnie ja mam tak samo...że wałek nie chodzi ale podnosnik tak ;) Tyle że ja cały czas myślałem że to dlatego że mam wom zepsuty...Bo on brzęczy tak dziwnie....I jak jest na tym przełożeniu to sie nie kręci ale brzęczy..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marion    0

nie moge u siebie wlonczyc tego najnizszego polozenia

moze jest jakas specjalna technika??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miko    0

Technika jest taka żebyś nie właczał sprzęgłem nożnym a ręcznym, a jak wtedy nie chce się włączyć to albo sprzęgło popsute(ale to można wyczuć jak stawia leciutki opór to jest dobre), albo jakieś trybiki w tym polożeniu się wyrobiły czy coś tak jak u mnie ;) Jeśli powiedziałem coś bez sensu o tych uszkodzeniach to pretensje nie do mnie a mojego mechanika ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10

hmm u mnie jak nie ma podczepionego wałka to to wejdzie bez recznego....A czy jak bede przez ręczne włączał to nie musze wciskać nożnego??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miko    0
hmm u mnie jak nie ma podczepionego wałka to to wejdzie bez recznego....A czy jak bede przez ręczne włączał to nie musze wciskać nożnego??

No pewnie że nie.To jest bardzo dobra rzecz, możesz sobie zaciągnąć ręczne np. w trakcie jazdy rozrzutnikiem w miejscu gdzie nie chcesz nawieźć obornika, bez zatrzymywania się a potem jak chcesz włączyć adapter to po prostu zwalniasz ręczne sprzęgło, przez czas w którym sprzęgło było zaciągnięte wałek nie chodził a ty jeżdzisz bez zatrzymywania się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SzTyWnY    0
Ja na własne oczy widziałem u wujka w 7711 krajowym, że podnosił bez właczonego wałka, a te sprowadzane, to każdego co widziałem to podnosił bez wom-u, nie wiem dlaczego tak było ;)

No a co powiesz na to że ja krajową 360 podnosze bez wałka ;) robiesz cos takiego: Dajesz wajche od WOM na zależny wajche od reduktora na neutralny wrzucasz np 4 i hula ;) bez wałka.Tak podnosze np rozsiewacz czy gryzarke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Davidastra    0

To jest akurat normalne z tym c 360 co piszesz , u mnie w zetorze 7211 też na samym dole jest wom z pompą ale nie moge go włączyć bo delikatnie zgrzyta i stawia opór a gdy zgasze ciągnik to wskoczy swobodnie , nie wiem co to może być za przyczyna prosze o porady ??/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Davidastra    0

tak piszesz zetorki??/ a w jaki sposób to sie robi . jestem kumaty ale nowicjusz w takich tematach , gdybyś był w satanie wytłumaczyć krok po kroku byłbym serdecznie wdzieczny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romek6340    203

Zobacz na początek linkę od dźwigni wom-u. Skróć ją, powinna mieć regulację. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×