Skocz do zawartości
News
ramona

Po wlączeniu napędu ciągnikiem trzęsie

Polecane posty

ramona    2

Oczywiście przedniego nadmienie że,stało się to po wyciągnięciu samochodu na polnej drodze.Napęd ciągnie tylko ta wibracja,ktora przy większych obrotach jest mniej odczuwalna. Napęd ramowy,może już ktoś to przerabiał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

bobytempelton    160

Albo ten wałek wychodzący z przystawki skrzynki może majdać, na tej podporze co @sadek pisze lubi się łożysko rozsypać.

Pewnie na wstecznym wyciągałeś ?


Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ramona    2

Przy wyciąganiu byl włączony przedni napęd i blokada tylnego mostu ,bylo ciężko.W instrukcji obsługi pisze że nie włączac przedniego napedu na twardym podłożu .Tylko co jest uszkodzone zębatki lub przeciągniety wałek że pojawiły się drgania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    796

Chwyć za wału i sprawdź czy całe są krzyżaki, czy flansze nie są poluzowane, czy wał od mostu do podpory ma luz i wsuwa, wysuwa się w czasie wahań przedniego mostu, sprawdź czy sama podpora nie poluzowała. Coś gdzieś musi byc jeśli to od wału napędowego.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zbyszekbrzuze    204

Ale dzieje się to na 1. czy na 2. stopniu przedniego napędu?

Może się blokować mechanizm różnicowy w przednim moście, albo się podrobił. Zdejmij wałek przy przednim moscie i sprawdź, czy nie odkręciła się nakrętka i czy nie ma luzu na łożyskach stożkowych.


KPK Kumurun Team
Naprawiam ciągniki, remontuję silniki,

GG: 33264431 t: 724772311

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
apkus    0

Odświeżam temat, bo mam taki sam problem.

Belarus 920.4 most krzyżakowy

Telepie ciągnikiem tym bardziej, im ciężej ma przedni napęd np. podczas pracy na podmokłym polu. po wyłączeniu napędu problem znika.

@ramona czy rozwiązałeś swój problem? jeżeli tak to proszę napisz jak.

Proszę też innych kolegów o pomysły

Sprawdzałem luzy wałków, krzyżaków i podporę - wszystko sztywne, bez luzów

Edytowano przez apkus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez dzony9203
      Witam wszystkich.
      Mam problem z odpięciem przewodu paliwowego od lewego baku.
      Pytanie niby banalne ale nie mogę bo za nic odkręcić, nawet żabą.
      Ktoś ma podobne doświadczenia albo pomysły ?
      Załączam zdjęcie poglądowe.
      Pozdrawiam.

    • Przez Eryko
      Witam.jak podłączyc czujnik poziomu paliwa w MTZ? w załączniku fotka jak to wygląda

    • Przez rastafarmer
      Witam wszystkich bardzo serdecznie!
      Jestem nowym użytkownikiem- pomimo tego że przeczytałem regulamin, proszę o troszeczkę wyrozumiałości i uwagi jeśli robię jakieś błędy
      Mianowicie posiadam MTZ-ta 82 z przednim napędem. W najbliższym czasie chciałbym wymienić w nim opony z przodu.
      Fabrycznie mam wstawione 11,2 R20. W związku z powyższym mam do Was pytanie- czy jest możliwość wstawienia opon 12,4 R20? Czy to się wszystko "zgra" bez wymiany tylnych opon?
      Proszę o porady i uwagi.
      Pozdrawiam!
       
      Szymek
    • Przez dzastin
      Witam!
      Mam dylemat odnośnie przyłączenia hydrauliki wapniarki do ciągnika. Potrzebuje podłączyć dwa węże, z którego jeden będzie zasilający a drugi na powrocie. Standardowo podłączyłem je jak pług obrotowy do tych gniazd z lewej strony, zamieniając dwukrotnie pozycją prawy na lewe i lewe na prawe, ale za każdym razem wysadziło mi uszczelniacz przy wapniarce. jako że nie jestem wybitnym specjalistą w tych sprawach , a w książkach serwisowych ciężko cokolwiek znaleźć mam do Was pytanie: czy za powrót oleju nie będzie czasem odpowiadało to gniazdo z prawej strony ciągnika? Będę wdzięczny za jakąkolwiek poradę ;)

    • Przez Kacper2305
      Witam. Niechcący poprzestawialem ustawienia licznika w belarusie. 952 2011r przód krzyzakowy koła z tyłu r34. Czy wie ktoś jakie muszą być ustawione te kody i pomorze? 



×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.