Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
tomato21

6245-wskaźnik poziomu paliwa warjuje

Polecane posty

tomato21    0

Witam po odkręceniu zbiornika paliwa do malowania i ponownym przykręceniu wskaźnik poziomu paliwa wskazuje max chociaż wlałem ok pół zbiornika. Kable podłączyłem tak jak były ale nie wiem czy prawidłowo bo wcześniej przed malowaniem nie wiem czy działał bo to nowy zakup i nie zwróciłem uwagi :/. Może mi ktoś powiedzieć jak powinny być wpięta kabelki, może ktoś ma schemacik czy coś.

 

A jeszcze jedno ma może ktoś książkę naprawy do zetora, najlepiej w wersji elektronicznej jak coś to proszę na maila tomato21@interia.pl.

 

Pozdrawiam i z góry dzięki za info

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    54

Witam...Ja miałem taki problem w swoim zetorku...Po prostu wskaźnik paliwa pokazywał cały czas max... :angry:

 

To było w żniwa i zaczęło się to robić tak koło południa i tak do wieczora....Zgasiłem ciągnik i zostawiłem.

 

Gdy rano zapaliłem wszystko było ok...Od tamtej pory nie mam takiego problemu.... ;) Może to jakieś zwarcie...Sam do końca nie wiem co mogło być przyczyną....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomekzet    38

ja mam podobny problem tylko ze wskaznikiem powietrza w butli :angry: caly czas pokazuje max, a nawet nie jezt wlaczona sprezarka ;)

a co do wskaznika paliwa to w przypadku mojego wujka (mial podobny przypadek) pomoglo wyczyszczenie tego co mierzy ilosc paliwa w baku(niewiem jak to sie dokladnie nazywa ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

marcin974    25

pływak ;)


Czujniki (nowe zamienniki) do kombajnu buraczanego stoll sprzedam
Kontakt 661995047

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RobertN    0

U mnie też tak jest czasami. Odłącz kable i wykręć pływak(całe te w kształcie koła na pare śrubek) i ponownie wkręć- u mnie to zawsze pomaga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RobertN    0

Dostęp od kabiny od góry zbiornika jest taka gumowa zaślepka o średnicy około 10cm,wyjmujesz ją, tam bedą kabelki które odłączyć trzeba(zapamiętaj jak są podlączone) i zobaczysz takie małe nakręski 8 abo 10mm jest ich z 6. Odkręcasz i delikatnie wyjmujesz pływak ^_^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przewod najprawdopodobniej nie laczy.Wyczysc styki. Ewentualnie kobminuj z podlaczaniem.1 przwwod masa 2 zasilanie do wskaznika a 3 zasilanie do kontrolki rezerwy. Moze byc jeszcze taka opcja ze sam plywak jest zamontowany na zbyt krotkim ramieniu.Kto to rozbieral to wie o co chodzi ;)


sprzedam

 opony 420/70r24    www.olx.pl/oferta/opony-420-70r24-zam-14-9-r24-480-65r24-CID757-IDtMf7z.html

Opryskiwacz Pilmet 2000 

www.olx.pl/oferta/pilmet-2018-2000l-opryskiwacz-nie-hardi-ray-berthoud-krukowiak-CID757-IDuVhk9.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    169

najprawdopodobnie masa zalozona nie tam gdzie trzeba lub nie lacza styczniki .instrukcje mam ale na papierze.


buk, humor ,seks ,rokendrol.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zecio    0

U mnie też coś podobnego się dzieje tylko że mi pokazuje tak 3/4 baku a jak paliwo się w baku rusza to wskazówka też chodzi ale cały czas stoi na 3/4 już mi przez nią 3 razy paliwa brakło w jeździe dobrze że koło domu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kostek    3

wg mnie

1. pływak sie zawiesił u góry czesto tak mielismy jak czyscilismy bak i trzeba jescze taz rozkrecis bak albo mozna sama góre odkrecic

2 to ci moze sie jeb*** kolorki kabli nie pamietam jak to idze ale pokabinuj ;) musi działć wtedy a jak n ie to cos z licznikiem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    169

kupcie nowy plywak koszt niewielki i po problemie .a u nas w malopolsce czesci do zetorow tanie bo na slowacje blisko


buk, humor ,seks ,rokendrol.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kompletny pływak do Zetoara 7211 kosztuje bodajze 70 zl.


sprzedam

 opony 420/70r24    www.olx.pl/oferta/opony-420-70r24-zam-14-9-r24-480-65r24-CID757-IDtMf7z.html

Opryskiwacz Pilmet 2000 

www.olx.pl/oferta/pilmet-2018-2000l-opryskiwacz-nie-hardi-ray-berthoud-krukowiak-CID757-IDuVhk9.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez bartekm66
      witam
      mam problem z obrotomierzem - licznikiem motogodzin w moim zetorze 7045
      otóż obroty wskazuje normalnie ale motogodziny to różnie czsami potrafi "zaciąc się"i nie pracowac przez 10 i wiecej godzin a czasami kręci jak szalony
      czy jest to wina samego licznika czy tez może pradniczki przy silniku
      miał ktos taki przypadek ???
    • Przez grazia80
      Witam 
      Mam problem z manometrem powietrza,mianowicie po włączeniu stacyjki pokazuje cały czas 0,6 bara co może być przyczyną ,podejrzewam czujnik na butli czy jest możliwość sprawdzenia go np omomierzem.Dodam że uw czujnik ma u mnie jedno wyjście
    • Przez jacek1994
      Witam,
      mam problem z obrotomierzem mianowicie pewnego dnia po prostu przestał działać. Nie pokazuje ani obrotów ani nie liczy mth. Może ktoś wie jak to rozwiązać? 
    • Przez kitowiak
      Witam, otóż mam problem w zetorze 5211 z halogenami, a głównie z jednym (od strony komina). po włączeniu jeden świeci, a drugi już nie, probówka sprawdzałem prąd dochodzi, masa jest, na kilku żarówkach sprawdzałem i problem się powtarza, styki są w porządku w kostce sprawdzałem na 'krótko' wiec teraz pytanie co może być przyczyną nie święcenia jednego halogenu skoro przepływa przez niego prąd ? Wina cewki w przekaźniki ? prąd w tej lampie jest mniejszy. Proszę o jakieś rady :)
    • Przez Majjdann
      Cześć mam problem niemam wogle nawiewu w moim Zetorku ani zimnego ani ciepłego sprawdzałem bezpieczniki są wporządku podpięte jest wszystko. Co może być przyczyną spalona nagrzewnica albo dmuchawa czy może to być coś innego prosze o pomoc .
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.