Arek

Błąd 18 - brak ciśnienia w skrzyni biegów

Polecane posty

Arek    138

Na infocenter pojawia sie informacja o braku ciśnienia oleju w skrzyni biegów, na wyświetlaczu od skrzyni błąd 18. Co może być przyczyną?

Błąd zapala się podczas jazdy w polu, jak zgaszę i po chwili znowu zapalę to przez jakiś czas jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Tak na szybko w serwisówce znalazłem, że błąd 18 to coś związanego z ciśnieniem pedału sprzęgła. Może coś z tą pompką przy pedale sprzęgła masz nie tak lub z wzmacniaczem sprzęgła. Jak będę miał więcej czasu wolnego to poszukam i posprawdzam jeszcze.

 

Edit:

A ten błąd to dokładnie kiedy się pokazuje? Jak wciśniesz pedał sprzęgła, czy jak ruszysz czy jeszcze inaczej?

Edytowano przez Profil usunięty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    138

Agrotron 135 MK3 2000r, pedał sprzęgła w pełni elektryczny. Błąd wyskakuje podczas jazdy w polu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mazbenek    0

Kolego 85% to to, że do wymiany masz uszczelki pod płytą elektrozaworów skrzyni biegów, któraś ścieżkę wydmuchało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    138

Przyczyna była dość błaha, pękła łapka trzymająca elektrozawór na płycie elektrozaworów. Koszt naprawy kilkanaście zł :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ReKoRd022
      Witam mam problem z ciągnikiem wyświetlają się dwa błędy t64 i t65 , t64 się zapala kiedy ciągnik jedzie do przodu i naciska się Sprzeglo a t65 różnie się zapala czasami na 4 biegu lub 5 na m h i s ale najczęściej na 5 s (nadbieg) wtedy trzeba na rewersem na luz i ponownie włączyć przełożenie. Nie wiecie co może oznaczać ten kod usterki t65 ? Pozdrawiam
    • Przez Juzeffff
      Witam! Mam problem dotyczący układu hydrauliki zewnętrznej w ciągniku Deutz Fahr Agrotron 215, mianowicie po wciśnięciu klawisza odpowiadającego za otwarcie elektrozaworu układ nie uaktywnia się, z kolei gdy ruszymy kierownicą układ staje się aktywny. Natomiast na drugiej parze złączy hydraulicznych na chwilę pokazuje się dioda informująca o kierunku przepływu oleju, a następnie gaśnie. Co może być powodem niedomagania? Ciśnienie układu wynosi od 180 do 200 atmosfer. 
      Pozdrawiam! 
    • Przez Mixser0997
      Witam posiadam ciągnik deutz fahr agrotron 6.00s z 1996r. Pojawił się problem z ehr. Po przekręceniu kluczyka nie zapala się pomarańczowa dioda, a podnośnik nie reaguje. Jedynie można podnosić i opuszczać guzikami z błotników.
      Ktoś wie co to może być? Jeśli tak proszę o pomoc
    • Przez Cezar81
      Witam kolegów
      Zamierzam kopic Deutz Fahr Agrotron 6.45, znalazłem całkiem sensownego, co sądzicie o tym modelu
      https://www.olx.pl/oferta/deutz-fahr-agrotron-6-45-115-120-135-6-20-6-30-150-renault-CID757-IDwpHyR.html
    • Przez tepe71
      Witam
      Jestem świeżo upieczonym właścicielem agrotrona 6.30tt. Usterka jaka się objawiła po rozgrzaniu hydrauliki to blokujące się hamulce. Po wdepnięciu pedał hamulca odbija normalnie ale koła hamowane są w dalszym ciągu. Towarzyszy temu "cykanie" w bloku hydrauliki. Tak jak by zawór na przemian robił i odpuszczał ciśnienie, jednocześnie olej bardzo się rozgrzewa. Po wyłączeniu silnika hamulce odpuszczają, a po krótkotrwałym odczekaniu można kontynuować jazdę ale tylko do momentu kolejnego naciśnięcia pedału hamulca, po którym następuje znów blokada. Problem nie ma miejsca gdy olej  jest jeszcze zimny. Dodam, że sam hamulec zachowuje się niestandardowo. Nie ma możliwości płynnego zwiększania siły hamowania, a tylko całkowite i nagłe zablokowanie kół na końcu skoku pedału. Olej wraz z filtrami wymieniłem po tym jak okazało się że stary wymieszany był z wodą.
      Pozdrawiam i z góry dziękuje za jakiekolwiek rady.   
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.