Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Profil usunięty

Optymalne ustawienia w MF 520

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
ustawienia
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Witam

Swoje pytanie kieruje do posiadaczy tego kombajnu zbożowego i wszystkich którzy wiedzą jak optymalnie go ustawić. Chodzi mi o ustawienie szczeliny klepiska (mm) tył i przód, siłę wiatru, oraz ustawienie sit. Ciągle ustawiam go metodą prób i błędów szczelinę klepiska reguluje niby w kłosie ziarna nie ma (raz kiedyś się trafi) a ciągle słyszę wycie na bębnie młócącym, i mam problem z ustawieniem wiatru ale to wina paska najprawdopodobniej możecie mi podać wymiar tego paska? Kiedyś mi tak ładnie młócił coś się przestawiło i nie mogę go ustawić ;( obroty bębna to ustawiam sobie na 900-1050 coś takiego. Pozdrawiam i proszę o pomoc jeśli możecie i macie trochę chęci to możecie mi przesłać kilka fotek np. wialni, sit, ustawienia klepiska... na frytek.mf@interia.pl

 

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Maciej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lobuz    0

ja też się dołączam do pytania kolegi też mam podobny kłopot tylko w MF 665 a mianowicie też mam wrażenie że z młocarni słychać wycie a niby wszystko jest ok jeśli chodzi o uistawienie młocarni.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adamo91    7

ja mam książkę do niego i tam jest tabela jak ustawiać do niektórych roślin tylko że wszystko po niemiecku. Szczeline i obroty bębna z tej tabeli ustawiam a sita to tak jak kolega pisał metodą prób i błędów bo z tej tabeli nie mogłem się doczytać i wiatr też tak musiałem ustawiać bo niby wiem jakie obroty ma mieć wentylator ale skali nie mam na podziałce <_<


jutro to to samo co dzisiaj tyle, że jutro :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez marcin3060
      Witam zakupiłem niedawno MF  38 . po 10 ha koszenia mam problem ze sterowaniem hydrauliką .  gdy kombajn jest świerzo odpalony działą wszystko bez  zarzutu podnosi heder, motowidła, rozkłada rure. jednak po pewnym czasie  podczas koszenia  przestaje działać . motowidła nie podnoszą ewentualnie  po przyciśnieciu podnoszenia opadają, heder tak samo po  przyciśnieciu podnoszenia opada  ciśnienie z układu na zegarze  spada. rura sie nie rozkłada .jednak po pewnym czasie zaczyna działać   i jest wszystko normalnie i po 5 min znowu działa  i 5  min znowu  nie działa . i tak cły czas . ewentualnie po zgaszeniu  i odłączeniu prądu na jakieś 10 min. znowu działą jak na początku  po pzekoszeniu troche znowu działą i nie działą . co jest gdzie szukać problemu ? miał ktoś taki problem ? z góry dzieki za pomoc
    • Przez divio
      Co może być przyczyną tego że koło od młucarni w kombajnie Massey Ferguson 487 bardzo mocno się nagrzewa i pęka pas.
    • Przez Patrykxd
      Witam nabyłem kombajn MF 520 i potrzebuje pomocy, ponieważ nw gdzie znajdują się wszystkie smarowniczki, jak załącza się bęben młócący, napęd motowideł i ogólnie jak go optymalnie ustawić do zboża itp.
    • Przez trufel11
      witam
      mam w kombajnie założony przełącznik od którego kable idą do skrzyni biegów na skrzyni jest założony przekaźnik i taki jak gdy by silniczek i to połączone jest z linka od załączania biegów i czy możliwe jest ze tym uradzeniem załączą się 3 bieg w tym kombajnie w kabinie mam wajchę tylko na dwa biegi . zdoiłem pokrywę skrzyni biegów i jest tam tam wolna jedna zębatka czy wie ktoś czy ten kombajn ma 3 biegi i czy jest możliwe ze tez silniczek elektryczny załącza 3 bieg???
    • Przez dawid297
      Witam ,niedawno kupiłem mf 38 rok 1995 datavision, i pojawił mi się problem podczas koszenia ,a więc gdy silnik chodzi na wolnych obrotach i młocarnia jest wyłączona to jest okej, Natomiast gdy włączę młocarnie ,komputer zaczyna wariować , raz pokazuje obroty raz nie , zaczyna gubić kontakt z czujnikami koszenia jak i silnika. Czy z was ktoś może mi coś podpowiedzieć ? Z góry dziękuje za szybką odpowiedź
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.