Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
masseyferguson255255

MF255 nie przenosi napędu na koła nie reaguje na biegi

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Witam, mam problem z moim ciągnikiem mianowicie, dziś wbiło mi małą dźwignię z dolnego położenia (biegi szosowe) i po wbiciu spowrotem mf255 nie jedzie ( nie przenosi napędu na koła) (żaden bieg) odkęciłem korek wlewu oleju i przy zapalonym ciągniku jak włącze bieg a da się nawet bez sprzęgła to widać że zębatki się kręcą a nie przenosi napędu na koła co się stało? Proszę o pomoc PILNE z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    51

Wygląda na to , że skrzynia jest na "luzie" między szosowymi a terenowymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tomek73    253

Są dwie opcję. Albo na tarczy sprzęgłowej oberwały się nity.

Lub w tylnym moście jest na wałku zawleczka. I ją ścieło, wtedy wałek przesunie się i nie będzie przekazywał napędu.. Musisz ściągnąć [podnośnik] plecak i wtedy zobaczysz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    51

Pierwsza opcja chyba niemożliwa, bo koła w skrzyni się kręcą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    253

No raczej tak, Chyba że bez obciążenia się kręci a po wbiciu biegu staje.

Co do tego wałka w moście to nie jestem pewny czy była by możliwość, odkręcić dekiel z prawej, lub lewej strony, te okrągłe i wtedy włożyć rękę i może się do niego dojdzie.Bo on jest nad pompa olejową.Trzeba trochę oleju spuścić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam.

rozebrałem jeszcze raz wszystko kupiłem nowy cylinder tłok i pierścionki do tego podnosnika i po złożeniu dalej opada i nie wiem czy nie jeszcze szybciej i do tego jeszcze wygląda że pompa cały czas pracuje

i inaczej się steruje tym regulatorem co jest przy błotniku płycej głębiej ja ustawie maksymalnie to do samej góry się nie podnosi tylko trzeba tym przy siedzeniu podnieść też na maksimum to wtedy dopiero idzie wyżej

a tak to samym tym przy siedzeniu nie podniesie

nie wiem co sie stało kiedyś tylko tym pracowałem w polu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Matikrzew24
      Witam wszystkich bardzo serdecznie.
      Posiadam w swoim gospodarstwie ciągnik IMT 577 z mocno uszkodzonym układem napędowym. Posiada on za to sprawny silnik Perkins s 44a po remoncie. Przez co zastanawia mnie kwestia przełożenia tego silnika do jakiegoś Massey Ferguson-a z nieopłacalnym do naprawy silnikiem Perkins A4.248. Konstrukcje są bardzo podobne, ale czy takie same ? Gdzie napotkam problemy ?
    • Przez pawel6200
      Czy wiecie ile oleju wchodzi do MF 590 w  skrzyni , silniku, zwojnicach??
      Nie moge nigdzie znalezc tej informacji.
      Jezeli ktos ma jakas instrukcje llub katalog pdf do tego ciagnika to prosze o pomoc.
      Pozdrawiam
    • Przez marioc14
      Witam
       
         Mam taki problem w swoim MF 255 mianowicie chodzi o to ze jakby za mało "wbija" bendiks na koło wiencowe w wyniku czego mozna zauwazyc ze juz niektóre zeby na kole są uszkodzone. Co moze byc przyczyną takeigo stanu rzeczy. Elektromagnes wymieniłem na nowy
       
      Pozdrawiam
      Mariusz
    • Przez harny666
      Witam,
      Mam ciągnik Massey Ferguson 699 i wystąpił mi w nim problem, podczas ruszania do przodu bez włączonego przedniego napędu po przejechaniu ok 0,5 m, blokują mi się przednie koła i nie da rady jechać, po włączeniu przedniego napędu koła się nie blokują ale strasznie charczy przedni napęd
       
    • Przez Ferguson95
      Witam. Podczas pracy w polu ferdek mi 2 razy podskoczyl  (dziury w ziemi) i coś zazgrzytalo w skrzyni. Dojechałem powoli do domu. Czasem podczas jazdy zazgrzyta, na każdym biegu. Jak wcisne sprzęgło to przestanie. Nie zgrzyta cały czas. Co to może być?  Sprzęgło? Coś w skrzyni? 
      Proszę o pomoc i z góry dzięki. 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.