tomekraczka12

Ursus c330M problem z ruszaniem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus

No więc tak mam problem przy ruszaniu na 4 biegu no to tak jak wbije już 4 bieg i chce ruszyć to gdy puszczam sprzęgło to jest takie hamowanie jakby koło jaby był na ręcznym i jak już rusze to jest ok dzieje się tak w prawym kole przy biegach terenowych ten problem nie wystepuje proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
paul7    1

A sprawdzałeś czy obydwa koła równo hamują? Może wystarczy wyregulować? Jeśli to nie pomoże to coś się dzieje w zwolnicy nie tak ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

własnie chamulce są słabe jak je rozłączo to lewy pedał jest miekki a prawy twardszy a tak pozatym to musze sprawdzić czy olej tam jest w zwolnicach bo strasznie głośno pracują tylko nie wiem którym korkiem się sprawdza stan oleju a który jest wlewowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

paul7    1

własnie chamulce są słabe jak je rozłączo to lewy pedał jest miekki a prawy twardszy a tak pozatym to musze sprawdzić czy olej tam jest w zwolnicach bo strasznie głośno pracują tylko nie wiem którym korkiem się sprawdza stan oleju a który jest wlewowy

Zawsze prawy hamulec będzie twardy, a lewy miękki. Na prawym hamulcu jest zawór od hamulców na przyczepy. A jak chodzą hamulce? Odbijają płynnie czy raczej chodzą ciężko i się "zacinają" nie chcą odbić??? Skoro piszesz że hamulce są słabe to wymień. Wydajesz 50 zł na nowe szczęki i inne pierdoły do hamulców i koła stają w miejscu B)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Damian71311
      Witam jestem w trakcie napraw hamulcy w c-330 problem polega na tym że któś kiedyś złożył być moze tak było od nowosci bo z tego co czytrałem w pierwszych wersjach tak wychodziło a mianowicie chodzi o ten oring co idzie w tą tulejkę moje pytanie polega na tym czy ktoś powie jak to złożyć te 3 elementy co są na zdj ? z góry dziękuje za pomoc

    • Przez dajmen41
      Witam posiadam mb trac 800 z instalacją 1 obwodową oraz 2 obwodową  natomiast nie mam powietrza na 1 obwodowej(2 obwod nie sprawdzalem) a  moja przyczepa jest 1 obwodowa co mam zrobić by powietrze dotarło do złącza. Dodam ze ciśnienie z kompresora idzie 8 bar .

    • Przez jurciecho1
      Witam
      Poszukuję danych technicznych do Ursusa c 325 a konkretnie jak ciężką przyczepę może ciągnąć ten ciągnik. Gdzieś wyczytałem że 1100 kg ale nie wiem czy to wiarygodne dane. Jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.
    • Przez NH8670
      Witam problem jest w NH TD5050 sprężarka działa wszstko jest ok na dwu-obwodowym działa starego typu czyli jedno nie . Co poradzicie sprawdzić odkręcić ... i pytanie jeszcze jedno czy można czerwoną słuchawkę zamienić z czarną i czy to będzie działało ? Pozdrawiam czekam na pomoc 
    • Przez Dariusz123456789
      Witam nie mogę uzyskać wysokiego pedału hamulca prawego zetor 72 11 ( nowa pompka,wyrównywacz, przewód cylinderek i szczęki proszę o pomoc
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.