Skocz do zawartości
News
Zaloguj się, aby obserwować  
darek679

Problem z hydrauliką w Rekordzie na licencji NH

Polecane posty

darek679    0

Witam!

Mam taki problem , w nowo zakupionym bizonie z 2001 r (na licencji NH już) mam problem z ukłądem hydarulicznym ,przy uzyciu jakiejś funkicji hydraulicznej (oprócz orbitolu - ten ma osobną pompa wspomagajacą) zaczyna buczeć pompa ,na niskich obrotach jeszcze jest ok , natomiast na wysokich (szczególnie powyżej 1500 obr/min ) pompa bardzo buczy i po pewnym czasie jak sie juz rozgrzeje olej to hydraulika przestaje działac.pompa zostałą wymieniona na nową i problem nie ustapił , olej i filtr tez nowy (olej L-HL 68),pasek dobry i naciągniety ,klin tez ok . Co ciekawe raz problem ustapił na 15 min i nawet na max obrotach było już dobrze , więc pojechalismy w pole i jak zaczołem młócici to proplem znowu wrócił i było tzreba wracać . Proszę o pomoc kogoś kto może mi pomóc bo ja już naprawdę nie wiem co to moze byc ? może coś z rodzielaczem , prrzewodami - sam już nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ciekawe objawy kolego. moge tylko podsunąć sugestie jedną.. zauważ ze przed jednym i drugim rozdzielaczem jest taka czarna "kostka" regulator przepływu oleju. sprawdz to albo zaraz wymień na nowy koszt to około 160zł wymień najpierw przed rozdzielaczem dwusekcyjnym powinno pomóc. pozdrawiam


ArturKowalewo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek679    0

kolego ,niestety ,ale w tym modelu jest jeden wieki rodzielacz BOSCHa , dzisiaj wymontowlaismy ten rodzielaczi zawiezli do specjalisty co sie tym zajmuje on ma to rozebrac i zobaczyć , jest jeszcze możliwośc ze to wina elektorniki , bop tutatj w tym rozdzialeaczu wszytsko jest sterowane elektronicznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

darek679    0

Niestety po naprawie i przeczyszczeniu rodzielacza problem nie minoł , do 1500 obr/min wszytsko działa bez problemu - powyżej tych obrotów buczy pompa przu użcyciu jakiejś funkicju hydrauliczenj lub wcisnieciu sprzegła . Już naprawde nie wiemy co tomoze byc :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miturskir    4

musi być zawór przed rozdzielaczem i się przycina i dlatego ci pompa buczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek679    0
(edytowany)

musi być zawór przed rozdzielaczem i się przycina i dlatego ci pompa buczy

 

 

Ale o jaki zawór ci chodzi ? bo tutaj jest tylko zawór w środku rozdzielacza , a rozdzielacz został sprawdzony - cały rozebrany u specjalisty (od hydrauliki siłowej) a dalej na przewodzie miedzy pompa nic nie ma

Edytowano przez Marcin91
literówki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miturskir    4

zo56 jest przed rozdzielaczem a tu nie wiem

ale jak zwiększasz obroty to rośnie ciśnienie a zawór nie puszcza olej tyle co potrzeba i pompa ma duże obciążeni i piszczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek679    0

I co ciekawe , to buczenie wystepuje równierz podczas wciśnięcia sprzegła . Sprzegło jest wprawdzie hydrauilczne , ale ma swój układ razem z hamulcowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miturskir    4

popacz po przewodach do której pompy są podłączone i to ta chyba przyczyna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek679    0
(edytowany)

cały rozdzielacz jest podłaczony pod ta główna pompe co pasek ją napędza, natomiast pod dodatkowa pompe wspomogającą jest podłączony orbitrol

Edytowano przez Marcin91
literówki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez ROMEK75
      Mam problem wywala mi przewód z zakówki przy pompie hydraulicznej w bizonie
    • Przez Piotrekk9540
      czy ktoś wie jak wyjąc pompę paliwa w jd 1072?
    • Przez dzikitadzik94
      Witam wziąłem się za remont mojego mf 255. Okazało się że stary oryginalny rozdzielacz nigdy nie był używany (zapiekł się), więc postanowiłem go wymienić na trójdrożny. Oglądałem trochę zdjęć podłączenia i każdy inaczej podłącza przewody hydrauliczne do zaworu rozdzielacza głównego 
      Moje pytanie jest takie czy pozycja zaznaczona 1 to wyście płyny, a 2 to wejście i czy tak mogę podłączyć. Dodam że mam taki sam rozdzielacz 3 drożny zamontowany już w tym samym miejscu. Drugą stronę zaworu rozdzielacza głównego zostawiam na tura

    • Przez Razzor
      witam czy spotkał się ktoś z was z rozdzielaczem w mtz 820 na linki jak w turze z joystick'iem, może wiecie gdzie ewentualnie kupić zestaw naprawczy do tego rozdzielacza ( zdjęcie w galerii).
    • Przez Kombajnista44
      Witam, 
      Jak w temacie. Heder ładnie chodzi gdy motowidly są wyłączone. Jak je zalacze to próba delikatnego opuszczenia kończy się zjazdem hedra na sam dół do oporu. Muszę za każdym razem kontrować podnoszeniem w górę. O co chodzi? Sprzęt to dronningborg d7500
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.