News
nhtd5050

JCB 531-70 agri super i podłączanie osprzętu

Polecane posty

nhtd5050    0

Witam, posiadam ładowarkę teleskopowąJCB 531-70 agri super i mam nastę pujący problem. Zdaża się, że w przeciągu jednego dnia muszę kilkukrotnie zmieniać w niej osprzęt tj. łychokrokodyl, chwytak czy paleciak, i dość kłopotliwe jest odłączanie i podłączanie przewodów hydraulicznych osprzętu, a mianowicie wyspuje problem z niwelacją ciśnienia w przewodach. Niejednokrotnie zdarza się tak że muszę odkręcać przewody by spuścić trochę oleju by muc je podłączyc. Pewna osoba poradziła mi aby przed tymi operacjami zgasić silnik i odpalić na nowo a ciśnienie samo się wyrówna, czasem to pomaga ale niestety niezawsze. Chciałbym się dowiedzieć jak wy sobie z tym radzicie? Jak wiadomo olej nie jest tani a i odkręcanie przewodów jest pracochłonne i nie prowadzi do niczego dobrego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BUSTED    63

zgaś silnik i poruszaj rozdzielaczem czy tam joystikiem by spuścić ciśnienie przy odłączani i przy podłączaniu tak samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolnik971204    22

Nie wiem czy w ładowarkach jest tak samo, ale ja w ładowaczu Stoll FZ10 gaszę silnik i z włączonym kluczykiem naciskam przycisk na dżoju i ruszam nim w lewo i prawo.

Ciśnienie schodzi i na drugi raz jest dobrze. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

teo    0

Nie wiem jak w JCB, bo nie podłączałem jeszcze nic z hydrauliką na przód. Ale w znajomego Manitou jest podobnie jak pisze kolega BUSTED, zgaś silnik, włącz zapłon i wciśnij raz jeden raz drugi przycisk sterujący tym wyjściem na przodzie. Napewno pomoże

Pozdrawiam

Edytowano przez teo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mateuusz    0

Hej, my mamy ładowarek Deutz-Fahr Agrovektor 29.6 i też nam tak się robi. Mamy w niej taki przycisk który po naciśnięciu powinno schodzić ciśnienie ale nie zawsze tak jest i też trzeba się męczyć z kluczami tak jak Ty. Jak była nowa to było dobrze teraz od miesiąca tak się zaczęło dziać. Za dużo elektroniki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adizetor    37

U mnie byl ten sam problem, ale to z turem przy zetorze.

Teraz przed odczepieniem krokodyla, gasze ciagnik, luzuje joystickiem na wlaczonym pradzie z minute i dopiero odczepiam weze. Jak narazie skutkuje ;>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Geoinwest
      Witam. Proszę o pomoc chodzi o ładowarkę teleskopowa jcb531-70 rok 2012 rano gdy chce za odpalić wyskakuje błąd sterownik układu hydraulicznego i nawet nie kręci rozrusznik. Po wyłączeniu kilka razy masy nieraz odpali. Jak już odpali to później w ciągu dnia można ją gasić i pali idealnie. Problem pojawia się tylko rano 
    • Przez MIRAS699
      Witam mam ładowarke manitou 634 lsu 120 turbo z 2008 roku mam problem z wysięgnikiem a minowicie wysunołem go do przodu i niemoge go schować jak wcisne przełocznik to nic nie słychać nie słychać jak olej idzie czy pompa pracuje do przodu jest normalnie tak jak powino być (sprawdziłem prąd do przełącznika dochodzi) jak coś.Prosze doradźcie mi coś jak moge to naprawić bo żniwa za pasem
    • Przez koyack
      Witam wszystkich serdecznie. Szukam pomocy od kogoś kto być może miał taki sam problem jak ja. Mianowicie jestem posiadaczem ładowarki teleskopowej jcb 531 70 agri z 2010r z silnikiem 74.2 kw. Pompa wtryskowa rotacyjna delphi. Ładowarka nie chce wchodzić na obroty. Dochodzi do max 1500 i nic więcej. Ale do tych obrotów chodzi normalnie czyli ma siłę równo pracuje i prawidłowo zapala. Jakiś czas temu miala tylko problem z gasnieciem ale po wyczyszczeniu zaworu od gaszenia było ok. Co może być przyczyną nie wchodzenia na obroty?? Dodam że filtr paliwa nowy. Sprawdzone wszystkie węże czy nie łapie powietrza.  Brakuje mi pomysłu co to może być a jak wiadomo wyciąganie pompy z tej maszyny nie należy do najłatwiejszych. Za wszystkie rady serdecznie dziękuję. 
    • Przez Manita
      Witam
      A wiec do sedna. Ostatnio kupiłem używana ładowarkę teleskopowa marki Manitou model 634 turbo LSU. Wyprodukowana ona została w 2007 roku i nie wiadomo ile ma motogodzin bo kilka razy były wymieniane liczniki ale właściciel zapewnia, że nie więcej niż 4000 mth. Ogólny stan maszyny jest bardzo dobry : ma pierwsze, nie zdarte opony, nie widać żadnych luzów na sworzniach, pompa dobrze reaguje i nie ma zbytnio wycieków. Jest niestety jedna wada która mnie niepokoi - dźwięk dzwonienia na niskich obrotach ( po podniesieniu do 1200 obr./min dźwięk zanika). Poprzedni właściciel zapewniał mnie, że jest to pewna specyfika maszyn firmy Manitou i, że każda maszyna po przekroczeniu 700 mth zaczyna tak głośniej pracować. Czy to jest prawda? Czy wasze maszyny też się tak zachowują? Ze skrzynią wichrowata jest jeszcze jeden problem aczkolwiek zauważyłem, że olej w niej jest ciągle spieniony. Co to może oznaczać? Czy wiecie może jaki jest koszt naprawy tej przekładni aby tak nie "grzechotała"?
       
      Jeżeli już piszę o usterkach to chciałem zapytać czy u was też wydarty jest wspornik wentylatora? Ile może on kosztować i czy opłaca się go wymieniać czy lepiej zawieść do tokarza aby wstawił tulejki?
       
      Z góry dziękuję za odpowiedzi i zapraszam do dyskusji
    • Przez Suchorski_15
      Witam, mam pytanie odnośnie ładowarki teleskopowej jcb 526-55 kupiliśmy ja okolo roku temu I od początku był Z nią problem, 
      Jeden z nich to właśnie hydraulika. Chodzi o to że gdy naladujemy pełną łyżkę (2.20m) np obornikiem to ma ciężko podnieść, lecz gdy wychylimy trochę łyche do wysypu odrazu podnosi Z lzejszymi ladunkami nie ma problemu. 
       
      Drugi problem jest taki że gdy uruchomimy skręt na wszystkie koła I chwilę pojezdzimy to skręty się zacinaja w sensie ze tylne koła są skręcone w prawo A przednie na wprost I trzeba od nowa je regulować co może przyczyna tych problemów? Pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.