Skocz do zawartości

Kody błędów FENDT, tłumczenia i rady, EHR FENDT

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

I tak właśnie wygląda problem, po naciśnięciu guzika wom zaczyna pracę po ok 5-10 sekundach następuje rozłączenie i pojawia się komunikat błędu,  a na 1000 obrotów działa ok.

Opublikowano

5.1.61 Uszkodzony czujnik pozycyjny
resorowania przedniej osi

5.1.20 - uszkodzone łącza elektroniki połączenia osi przedniej

4.1.01  defekt włącznika jazdy - w przód

4.1.02 i w tył -

8.3.35 uszkodzony włącznik ehr - szybkiego unoszenia

Opublikowano (edytowane)

co to znaczy pojawił mi sie jeszcze dzisiaj wykrzyknik i ikona coś jakby z prądem ale zaraz zgasła nie zdązyłem zrobic zdj

chyba tak ona wygladała ma coś to wspolnego z tym błędem?

post-38428-0-62290900-1495110320_thumb.jpg

Edytowane przez piotrslonski1
Opublikowano

witam, posiadam farmera 308 z 93r, wiecie może czego dotyczy błąd 0.1.53 ? z góry dziękuję,

a może jeszcze ktoś z was wie jak przeprowadzić kalibrację tylnego WOM?

Opublikowano

Witam panowie kod błędu 8.3.12 uszkodzony końcowy stopień opuszczania ale niewiele mi to mówi czy ktoś spotkał się z tym? Gdzie szukać usterki czy to czujnik czy to włącznik? Na EHR podnosi ale nie chce mi opuścić na DW działa. usterka pojawiła się po naprawie prawego siłownika, który się rozkręcił ale może to zbieg okoliczności.

Opublikowano

Cześć
Problem z EHR który przestał działać. Fendt 611 LSA 90r. Brak reakcji i miga kod 22.Cóż oznacza ten kod? Numer komputerka Hitchtroninc bosch 0538 201 030
Panel jest taki jak tutaj 088225f18553829c52667ae9c4b4fd7f.jpg

Opublikowano

witam ehr w 311 z 86 roku przestał działać,ciągle miga czerwona dioda od unoszenia odrazu po włączeniu zapłonu, podnoszenie na błotnikach działa, przewody wydają sie być wszystkie nienaruszone pokolei odłączałem wszystkie podzespoły układu a diodanieustannie swieci, co mogło sie wydarzyć??

Opublikowano

Witam, fendt favorit 816 98r błąd 0.1.5.1 brak połączenia z czujnikiem ciśnienia oleju, wie ktoś może co może być przyczyną takiego błędu? Jeżeli kable to w których miejscach najczęściej ulegają uszkodzeniu ?

Opublikowano

Witam posiadam fenda 930 vario po odpaleniu ciagnika zapala sie przycisk z kłódka i niemozna go rozblokowac nie dziala przod o hydraulika podnoszenie i opuszcanie tylu dziala w czym moze byc problem prosze o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Witam.  Mam nadzieję że ktoś mi pomoże bo ja już się poddaje. Mam następujący problem. Pacjentem jest fendt 412 vario gdy chcialem nim ruszyć dokończyć orke wyskoczył mi błąd 4.1.A1 4.1.A5 i nie mogę nim ruszyć z miejsca. Dodam że czujnik jakby widzi zakresy a i b a także n(luz) lecz gdy chce ruszyć dzoistikiem wyskakuje błąd i odcina skrzynie. Zdjęciem koło kostki dochodzące oczyścilem i spryskalem kontakt sprejem. Nie wiem co dalej dzwoniłem po fachowcami i każdy nabiera wodę w usta i że oni bez podłączenia nic nie zrobią... Co może być winowajca? Uszkodzony kabel nastawnik? Ręce opadają pomocy... 

Edytowane przez Rogalski021091