Skocz do zawartości

Kody błędów FENDT, tłumczenia i rady, EHR FENDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wie ktoś co oznaczają te błędy, jest to 312 z 97 roku. I mam pytanie jak działa turbomatik jak ktoś by mógł mi opisać. Nie wiem wiele o tych maszynach a chciałbym kupić 312 albo 512 

IMAG0059.jpg

• Like 1
Opublikowano

Fendt 410 Vario 2002r #410

kod błędu 5,1,9,A wiem tyle że "błędna kontrola zrozumienia układu nadzoru przepływu przy wyłączonym zapłonie" i "brak nadzoru ciśnienia" ktoś może orientuje jak to naprawić? 

Opublikowano (edytowane)

Witam 

Nie działają mi półbiegi w fendtcie 309 i wywala błąd 5.1.02 oraz 5.1.06

Po kilku dniach przestał działać EHR oraz przyciski na błotniku od podnośnika.

Czy to może być spowodowane uszkodzeniami kabli w wiązce?

Edytowane przez Kuba284
Opublikowano

Może ktoś powiedzieć jak to jest z tymi błędami w fendzie. Da się je usunąć, czy już zostają w pamięci tego komputerka? Pytam ponieważ kilka sztuk już oglądałem i każdy jakiegoś miał, najmniej zdarzyło się 6 natomiast rekordzista 512 miał 37. 

Opublikowano

Da sie usunąć z pamięci bez problemu, to że są w pamięci o niczym nie świadczy bo jak ktoś nie usuwał 5 lat to sie nich może sporo nazbierać np. podczas odpalania na za słabym akumulatorze a nie ze była jakaś usterka itp...

Opublikowano

Witam w jakim miejscu w fendzie 930 vario 2007 rok znajde zawory elektromagnetyczne do hydrauliki ...zblokowało mi hydraulike pali sie przycisk z kłódka i niechce rozblokowac hydrauliki prosze o jakies wskazówki pozdrawiam

Opublikowano
Dnia 22.03.2018 o 20:03, rafczyk napisał:

Witam.

Może ktoś mógłby pomóc rozszyfrować czego dotyczą kody błędów w fendt 312 97r.

0.0.14

0.0.15

0.0.16

0.0.17 

Tutaj masz tłumaczenia z instrukcji

DSC_0144.JPG

Opublikowano (edytowane)

Aha możesz mi powiedzieć dlaczego kropka od półbiegów miga i nie działa rewers oraz półbiegi.  

Wiązke kabli wykluczam bo została wymieniona rewers mechanicznie działa wiec wykluczm również. 

A jest jeszcze z lewej strony pod błotnikiem sterownik to za co on odpowieda?

Edytowane przez Kuba284
Opublikowano
Dnia 13.10.2018 o 17:24, Piotrek321 napisał:

Witam. Co oznacza błąd 6.1.10 w Fendt farmer 312 z 1995 roku ?

Czy zakresy wałka wchodzą bez problemu?

Jak to była chwilowa tylko awaria to może masz gdzieś styki zaśniedziałe, a jak nie możesz przełączyć tych zakresów to czujnik

Opublikowano

Witam Dziś przed uruchomieniem traktora na wyświetlaczu głównym pojawił się błąd czujniki (sensory) i kod błędu 0.1.51defekt czujnika ciśnienia oleju. Proszę o pomoc gdzie mam szukać usterki.

20181027_193902.jpg

Opublikowano

Czujnik ciśnienia oleju jest w obudowie filtra oleju. Masz też śrubkę zaslepiajaca sprawdź ciśnienie, poniżej 1 bar na rozgrzanym silnik nie jest w pełni smarowany. Dobre ciśnienie 3 do 5 bar