Skocz do zawartości
szymon1804

Hydraulika E-512/514

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
szymon1804    10

Witam.Mam problem z hydrauliką w mojej 514.Mianowicie kiedy go uruchomię to na wysokich obrotach słychać buczenie.Wtedy cała hydraulika dziala opornie ,wspomaganie kierownicy, podnoszenie hederu,ale jak olej się troche rozgrzeje to już jest spoko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pejton    0

Sprawdź i ewentualnie oczyść siatkowy filtr oleju, który jest schowany w zbiorniku oleju hydraulicznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Luko1    0

sorry że w czyjś wątek - w 514 nie wysuwa i nie podnosi samego motowidła, najpewniejsza awaria na lini rozdzielacz - siłownik, ale może to coś innego. heder jako cały sie unosi, więc pompa działa. ma ktoś jakiś pomysł co szwankuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

rafal13113    96

sorry że w czyjś wątek - w 514 nie wysuwa i nie podnosi samego motowidła, najpewniejsza awaria na lini rozdzielacz - siłownik, ale może to coś innego. heder jako cały sie unosi, więc pompa działa. ma ktoś jakiś pomysł co szwankuje?

 

 

za podnoszenie to raczej odpowiada pompa a roździelacz byłby niedobry jak by opadał, to może być zapchany filtr bo skoro na rozgrzanym jest dobrze to pompa ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witus    0

No tak, ale cheder podnosi i trzyma więc nie pompa lecz rozdzielacz prawdopodobnie lub mało prwdopodobne oba siłowniki od podnoszenia motowidła ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Matey    427

Najprawdopodobniej uszczelniacze na siłownikach, wywala Ci olej odpowietrznikami jak próbujesz uniesc motowidła?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymon1804    10

Oleju nie wywala-jest sucho.To buczenie słychać jak się nie używa żadnej dźwigni od hydrauliki.Gdy korzystam z jakiejkolwiek dźwigni wtedy to ustaje na moment. Tak jakby jakiś zawór trzymał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Matey    427

A dużo masz oleju w zbiorniku? Kurcze u nas też było jakieś buczenie ale nie moge sobie przypomniec od czego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Radek1990    0

Witam mam problem z moją 514 a mianowicie z hydrauliką poniewasz niemoge rozłozyc rury wysypu i brak jest przyśpieszacza nic nie reaguje jak naduszam wajche. Natomiast wspomaganie kierownicy i podnoszenie hederu działa idealnie . Stan oleju jest taki jak powinien byc .Miał moze ktos taki przypadek prosze o jakies rady .Z góry dziekuje Pozdrawiam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gani43    0

Co do rury to nie mam pomysłu ale co do przespieszacza to moze zapiekły sie te dwa tłoczki w obudowie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Radek1990    0

Tłoczki wyjmowałem i tam wszystko jest ok .Zastanawia mnie jeszcze rozdzielacz moze to on jest główną przyczyna ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdzales czy pompa podaje olej bo sa dwie jedna wieksza od wspomagania i mniejsza od rury , przyspieszacza i hedera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3Perkins    0

koledzy a ja mam taki problem a mianowicie nie moge opuscic hederu, podniosłem bez problemu, po odkreceniu przewodu i spuszczeniu oleju heder sie opuścił i dalej ten sam problem ze podnosi a nie opuszcza co to moze być?? to tez moze byc wina rozdzielacza?? dodam ze mam troche przy mało oleju hydraulicznego w zbiorniku to moze byc przyczyna??

 

ale rozkładanie rury, przyspieszacz, podnoszenie i opuszczanie nagarniacza działa bez zarzutów

 

z góry dzięki za odp.

 

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ysy    32

co do rozdzielacza to trzeba go wyczyścić z góry jak wchodzą dźwignie bo w tym miejscu osiada brud plus gryzonie i rdza wchodzi po długim postoju i przestaje działać ja tak miałem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hadler    0

Witam.

Problem polega na tym że po godzinie przestaje działać cała hydraulika (brak wspomagania, nie podnosi ani nie opuszcza !!!). Nie mam pojęcia co to może być...

Dodam że w tamtym roku został wymieniony rozdzielacz i pompa z tego samego powodu ;/

Niestety bez zmian. Czy to może być wina oleju ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sumada    6

Sprawdź kolego ssak w zbiorniku oleju, może mieć nieszczelność i podciąga powietrze.

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lesssiu007    155

Witam.

Problem polega na tym że po godzinie przestaje działać cała hydraulika (brak wspomagania, nie podnosi ani nie opuszcza !!!). Nie mam pojęcia co to może być...

Dodam że w tamtym roku został wymieniony rozdzielacz i pompa z tego samego powodu ;/

Niestety bez zmian. Czy to może być wina oleju ?

 

Witam ja mam podobny problem. W 512 heder podnosi mi dobrze tylko jak jest zimny jak sie nagrzeje to prawie wcale:( Można ta pompe hydrauliczną zregenerować ??? bo to raczej przez nia tak slabo podnosi ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hadler    0

napewno można, bo nawet w sklepach są po regeneracji i nowe, ewentualnie mogą to byc uszczelniacze na siłownikach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lesssiu007    155

napewno można, bo nawet w sklepach są po regeneracji i nowe, ewentualnie mogą to byc uszczelniacze na siłownikach.

 

uszczelniacze to raczej nie bo olej mi nie ucieka :) znalazłem na allegro pompe http://moto.allegro.pl/pompa-hydrauliczna-fortschritt-pzs-kz-25w-phf-i2504689624.html

Mam zamiar kupić i skończyc z problemem słabego podnoszenia :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×