Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Sean napisał:

Wy po prostu nie możecie żyć bez marudzenia, obojętnie jakby nie było jest źle, no co za naród marudów.

A co się dziwisz ludziom poprostu mają za dobrze -_-

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

jak sobie radzicie z telefonami smartfonami ? z nich co niekturzy piszą a umie w kolejnym wyswietlacz jeb...... :$

Ja nic nie robię to nie pęka, a w traktorach mam uchwyty, a jak jadę pod gs to w koszulce w kieszeni ekrenem do cycka.

• Haha 1
Opublikowano

Teraz chyba każdy ze smartfona pisze, ja lapka rzadko odpalam... Kup se hammera https://www.google.pl/search?q=myphone+hammer+energy&client=ms-android-myphone&prmd=visn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJjpvq3-7bAhXGYVAKHYAcCwsQ_AUIEigC&biw=424&bih=625#imgrc=vLG7kfhltMtKjM: na razie pół roku żyje mocny tylko nieporęczny, ciężki, ale inne nie wytrzymywały dłużej jak rok. Jak się spisze to następny będzie axe pro to już poręczniejszy.

Słoneczko wiaterek nie ma leżenia trochę obwieje i w pole. 14mm dziś przez 7godzin

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

Niby dlaczego Ci walnął

siegalem w garazu na wysokie półki i przycisnołem do krawedzi nizszej półki  . zawsze staram sie wkładac telefon ekranem do ciała .wychodzi jak zawsze  .37 litrow to do sierpnia by stykło  umie od czwartku z 18 litrow   moze jare zboza troche ziarna naleją.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

jak sobie radzicie z telefonami smartfonami ? z nich co niekturzy piszą a umie w kolejnym wyswietlacz jeb...... :$

Nie ty pierwszy i nie ostatni. Ja też potłukłem i jadę go oddać żeby go naprawili. Płacę ubezpieczenie od wyświetlacza

Opublikowano
24 minuty temu, stempos1980 napisał:

Nie ty pierwszy i nie ostatni. Ja też potłukłem i jadę go oddać żeby go naprawili. Płacę ubezpieczenie od wyświetlacza

ile płacisz ubezpieczenia i w jakie firmie  oddwozisz do  punktu obsługi klienta  sieci kom ?  Jak macie rozsiewacze nawozow z plandeką  to siejecie w  czasie deszczu azot  ?  jak tak to czy rozsiewacz od srodka niepoci się i niezkleja nawozu  ?

Opublikowano

Wczoraj przez cały dzień 1 litr a w nocy i dziś do południa z przerwami kolejne 5 litrów. Wszystko to mało ale pastwiska trochę ożyją. Szkoda,że przy tym piekielnie zimno. W nocy było 6-7 stopni a teraz jest ledwo 14.

Co do smartfonów to bronię się przed tym cholerstwem z całych sił. Kupiony za złotówkę na przedłużenie umowy jakiś tam niby pancerny Szajsung leży w szufladzie już chyba ponad rok a ja dalej ze swoją starą poczciwą Nokią na "guziczki" która mieści się w każdej kieszeni dzięki czemu wygląda jak nowa mimo kilku już lat pracy. Tak więc internet tylko i wyłącznie z laptopa i jakoś wcale mi to nie przeszkadza a wręcz przeciwnie B|

@Rolnik1973 Ty to normalnie widzę się zakochałeś w smartfonie od Jacentego, że go na cycku nosisz...a wibracje masz włączoną chociaż :D

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, a prawie 10h dziennie, tyle co w nocy nie, na jedzenie i w kiblu nie patrzę:)

czemu w kiblu nie ?!?!?! marnujesz czas który mógł byś przeznaczyć na pisanie na af o germańskich maszynach ....

Opublikowano

Masz rację Rolnik, albo sranie, albo pisanie, nie rozdwoisz się przecież.   :D

Opublikowano

Dobrze,że robisz przerwy bo by tu koledzy nie nadążyli odpisywać jakie to Ty głupoty wypisujesz na ich germańskie maszynki :D a tak wszyscy się wyrabiają i jest wesoło :D

2 minuty temu, Sean napisał:

Masz rację Rolnik, albo sranie, albo pisanie, nie rozdwoisz się przecież.   :D

No,no i nie jeden czy tam jedna ze sracza wyciągali już swojego kochanego smartfonika xD

• Haha 1
Opublikowano

Podejrzewam że i palca też gdzie nie powinien się znaleźć    :D  nie tylko smartfonika    xD  toż to choroba z tymi telefonami teraz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v