Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja flaszkę za to Agrestowi podrzuciłem, miał się z Tobą podzielić, może nie schlał się jeszcze.   :)

Opublikowano (edytowane)

Ale wydaje mi się , czy mod tę flaszkę za propagowanie alkoholizmu zajumał?:D

Już prawie -15 - dokładnie 14,5

Jeszcze raz sprawdziłem - faktycznie wziął na weekend. dobrze że butelka bezzwrotna;)

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Jak za propagowanie alkoholizmu  tu flaszkę za jumie, to trzeba uważać, bo w temacie -"dziewczyna na gospodarkę " za propagowanie seksu jeszcze kogo tam posunie.     :P

Opublikowano

Dzisiaj i jutro dowali wszędzie konkretnie bo jest pełnia księżyca, było to do przewidzenia.

Opublikowano (edytowane)

-14 i śniegu spadło pewnie z 3-5cm okolice wys maz, podlaskie

Wg ventusky -15 5 cm nad ziemia, i w pełni się zgadzam z tym.

Edytowane przez Zawisza
Opublikowano

Zaczyna mi blacha na dachu trzeszczeć, zły znak. Ale księżyc piękny - na randkę można iść:P

-15,5. Na rano na pewno 20 przerzuci

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ale księżyc piękny - na randkę można iść:P

Ta, zaczniesz się trząść z zimna, a ona jeszcze pomyśli że na jej widok, daj sobie spokój do lata. :P

Opublikowano
Śnieg padał i nawet przykrylo zboża i rzepaki ale w parę godzin dosłownie stopniał chociaż na dworze ponad -5. Najgorsze jest to ze prawie cały areał mam zimowymi posiany bo słoma jest potrzebna. Byle chociaż pszenżyto nie wylecialo.
Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Ta, zaczniesz się trząść z zimna, a ona jeszcze pomyśli że na jej widok, daj sobie spokój do lata. :P

To była propozycja dla młodych, ja już nie chodzę na randki. Nogi już bolą:P

A ile stopni nad Bugiem? Ponoć u @Rolnik1973 koty strasznie beczą. Jedni mówią że się marcują, a drudzy że im tyłki do solarów przymarzły. Jak a jest prawda???:D

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Ale księżyc piękny - na randkę można iść:P

-15,5. Na rano na pewno 20 przerzuci

Przyszedł marzec i zaczynają się koty marcować :D nie ważne jaka temperatura na zewnątrz. 
Aktualnie -21. 

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

To była propozycja dla młodych, ja już nie chodzę na randki. Nogi już bolą:P

A ile stopni nad Bugiem? Ponoć u @Rolnik1973 koty strasznie beczą. Jedni mówią że się marcują, a drudzy że im tyłki do solarów przymarzły. Jak a jest prawda???:D

Ja trzymam je w kotłowni żeby im sprzęt nie przymarzł.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ja trzymam je w kotłowni żeby im sprzęt nie przymarzł.

A to pewnie kocice z okolicy  przymarzły.

Ale jak tam  bardzo ziębi?

Opublikowano
19 minut temu, Renault85-15TX napisał:

Przyszedł marzec i zaczynają się koty marcować :D nie ważne jaka temperatura na zewnątrz. 
Aktualnie -21. 

Natury się nie oszuka:D

-17 w tej chwili, myślę że nad ranem przerzuci 20.

Opublikowano
1 godzinę temu, piotrdd napisał:

Żeby nie było podałem nie dla podziękowań, tylko dlatego że jak coś się sprawdza to warto to udostępnić :)

Co do sprawdzalność testowałem go od grudnia 2016 przez cały 2017 co do wniosków porywy wiatru 100% sprawdzalność i opady z wyjątkiem burz ale lokalnych 

I  dopiero  teraz  to udostępniłeś ! ! !   podeślij ,, to''  do  polsatu  sprawdzalność   poprawią-,      Idzie  zima  na rekord  już  -16 . 

Opublikowano

Ja mam tylko 14 9_9 , to nie mam tu czym się pochwalić :ph34r:.

Opublikowano
Cytat

Ja mam tylko 14 9_9 , to nie mam tu czym się pochwalić :ph34r:.

Nie martw ,nie ważne jaki ptaszek tylko jak dziubie.   :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v