Skocz do zawartości
domguralesku

New Holland TM 130 - 2 sekcje rozdzielacza nie działają

Polecane posty

Witam

Problem polega na tym ze 2 wewnętrze gniazda hydrauliki działają a 2 zewnętrze nie.

sekcje były rozbierane i czyszczone i nic nie pomaga w czym może tkwić problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
woytek    3

Tam są dwa dwu sekcyjne rozdzielacze czy jeden cztero sekcyjny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maks    82

Dwa dwusekcyjne, dwie sekcje po lewej i dwie sekcje po prawej stronie mocowania. Między nimi jest jeszcze sekcja od podnośnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

sebe1033    62

mam co prawda poprzednika tzn fiata 110 i rozdzilacze są pod kabiną z tyłu na tzw plecaku (pokrywie podnośnika) to mi pękła takie zamocowanie dźwigni bo suwak rozdzielacza nie porusza się bezpośrednio a ty może masz już na linki może coś linką się stało (mi popsuły się właśnie panceże w rozdzielaczu wycinaka i nie działaŁ)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maks    82

Tak, tu są linki, wchodzą w zawór i pancerz jest ściśnięty w obudowie. Mi się kiedyś poluzowała i dźwignia gubiła niektóre pozycje. Kluczyk 10-ka rozwiązał problem.

Warto sprawdzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Wszystko było sprawdzane pancerze linki wszystko jest okej

dźwignie działają jak najbardziej

a kiedy podłącze zegar żeby sprawdzić czy wg jakieś ciśnienie daje to nic a nic

był tez sprawdzany czy sekcja obok podaje olej no i jest wszystko okej no jak go odpaliłem to chlusło olejem

Edytowano przez domguralesku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maks    82

Może coś z pokrętłem regulacji wydatku? Ja mam wyjęte te te kołki rozporowe-ograniczniki i jak skręciłem na minimum to wogóle olej nie leciał. Może tą drogą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez oreł
      Witam. Co dwa dni muszą odpowietrzać hamulce. Co może tego przyczyną ?? dodam że olej hamulcowy nie ubywa . oraz brak hamulca ręcznego
    • Przez pawelpawelpawel
      Witam
      Proszę o pomoc . Mam New hollanda TS100 z hamulcami hydraulicznymi. Chcę załozyć hamulce pneumatyczne na przyczepe. czyli kompletna instalacje pneumatyczna w ciagniku od sprezarki po zawory i wyjscia.
      Jaka sprezarke zawory wybrac i co najwazniejsze jak to zamocowac. szukalem juz oryginalnej sprezarki ale katalogi jej nie wyszczegolniaja.
      jest zaslepka z lewej strony silnika ale nie moge znalesc takiej sprezarki. pozostaje jakas przerobka z mocowaniem i napedem na pasek klinowy.
      moze juz ktos robil cos takiego i moze podeslac jakies fotki jak to zrobil lub ma namiary na kogos kto to moze robi.
    • Przez 22tomek22
      Witam posiadam New Hollanda TM150 i na rozgrzanym ciągniku zapala się kontrolka od ciśnienia w skrzyni i ciągnik nie chce jechać i jak dodam gazu to gaśnie. i zastanawiam się czy może wymiana filtrów oleju coś pomoże dodam jeszcze że ciągnik kupiłem niedawno.
    • Przez oreł
      Witam. Od dłuższego pojawiło mi się na wyświetlaczy książka , ciągłe pikanie oraz symbol podnośnika z liczbą 15. Czy ktoś wie jak to skasować ???

    • Przez bialy001
      Witam jestem od niedawna posiadaczem NH 8160 w którym zużyły sie prawdopodobnie cylinderki hamulcowe . Pytanie do posiadaczy tych  maszn . Wie ktoś może jak do nich sie dostać aby je wymątować ? Z góry dzieki za odpowiedzi 
×