Skocz do zawartości
Gość ziomek16142

C-360 3P brak świateł stopu (hamulca)

Polecane posty

Gość ziomek16142   
Gość ziomek16142

Witam. Mam u siebie pożyczoną na jakiś czas C-360 3P 85 rok i od pewnego czasu brak świateł stop (gdy hamuje ). Hamulce sprawne, ale świateł brak. Przygotowuje go na przeglad i takie pytanie: Jak to naprawić ?? Jakaś pompa,czujnik, czy wina bezpieczników ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
HondaMtx    120
Napisano (edytowany)

Sprawdź;

-bezpieczniki

-przewody te co sa przy pompkach bo mogly sie wypiąć lub nie łączą

-żarówki czy nie są spalone

-styki czy nie zaśniedziały

 

pozdrawiam :)

Edytowano przez HondaMtx

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

HondaMtx    120

z tą masą to nie zgodzę sie do końca.. bo u mnie w c-360 jak masy nie bylo na swiatłach na błotnikach z tyłu to jak sie wcisnęło hamulec to sie postojówka jedna zaświecała a z drugiej strony kierunkowskaz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    583

Zdejmij od czujnika kable i zewrzyj. Jak zaświecą to włącznik szlag trafił i nie zdziwił bym się bo dziadostwo robią. Jak nie to leć po kolei i szukaj.Jak nie to pierwszy bezpiecznik chyba z prawej jest odpowiedzialny za stop, z niego do stacyjki. Jak tam jest prąd to drugim kablem do kostki pod fotelem leć. Probówka wystarczy żeby wszystko sprawdzić.

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    483
Napisano (edytowany)

co jest? nie moglem posta napisac? :blink:

jak juz moge to zgadzam sie z poprzednim postem, mialem cos takiego napisac

Edytowano przez izydor6280

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PIOTREK44    2

jak światła są to masa musi być może się coś odpięło ? w kostce pod siedzeniem albo w lampie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ziomek16142   
Gość ziomek16142

jutro się za to wezmę i dam znać co i jak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Misiaul    16

Sorry za odkop tematu, ale mam ten sam problem w swoim 3P. Otóż nie mam świateł stop w ciągniku. Który to jest bezpiecznik odpowiedzialny za te światła ? Jak patrzyłem w instrukcji obsługi to wydawało mi się że pierwszy od dołu. Tylko nie wiem czy dobrze to odczytałem. Jeśli dobrze to tam w ogóle prąd nie ma. Gdzie mam szukac przyczyny ?

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

Sprawdź kabel co idzie z bezpieczników do stacyjki i czy jest podłączony po zacisk 30.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebo1986    229

ja miałem niedawno coś takiego że nie działały kierunkowskazy a zamiast świecić kontrolki od kierunków to migała kontrolka od ładowania, wiecie co było??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Misiaul    16

Taki sam mam w instrukcji obsługi. Ale dzięki za link, ten jest bardziej wyraźniejszy bo jest kolorowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

ja miałem niedawno coś takiego że nie działały kierunkowskazy a zamiast świecić kontrolki od kierunków to migała kontrolka od ładowania, wiecie co było??

 

Przemień tylko oprawki żarówek z kablami.Od ładowania wsadź do zielonej a z zielonej do czerwonej od ładowania.I zobacz czy będzie od ładowania świecić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebo1986    229

tzn chodziło mi o to że mam nową instalacje ze stacyjką i gdy kluczyk był do końca wciśnięty to sie coś pierdzieliło i był taki efekt jak napiałem wcześniej, a gdy go trochy wyjołem do góry (0.5cm) to było ok, chyba taka stacyjka do niczego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

No a stacyjka jakiej produkcji?Moim zdaniem to...by trzeba było zobaczyć w instalacje :).

Edytowano przez locke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebo1986    229

dokładnie to niewiem jakiej produkcji, cała instalacja reazem ze stacyjką kupiłem na allegro, na aukcji pisze niby made in germany, nie przeszkadza mi to bo stacyjki używam do wł świateł czyli bardzo rzadko..ale opisuje tylko jaki miałem/mam problem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

Takie rzeczy to się kupuje w sklepie a nie w internecie :) No ale jak wsadzisz kluczyk to jaka się kontrolka świeci? Musisz zobaczyć żebyś miał wszystkie kontrolki.Od ładowania i od ciśnienia to musowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebo1986    229

kupiłem w necie no cuż na błędach się człowiek uczy, jak wcisne kluczyk do końca to nieraz nic sie nie dzieje,nic sie nie świeci, a nieraz właśnie jest tak że jak bym włączyl kierunek to nie działa tylko słychac przerywacz jak cyka i miga kontrolka od ładowania a powinna kontrolka od kierunku hehe a innym raze jest wszystko dobrze:) a jak nie wcisne kluczyka do końca to jest ok zawsze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maol    0

Pozwolę sobie odkopać temat.

 

Mam podobny problem. Nie działały stopy, to zwarłem kabelki z czujnika i wszystko ok. Prosta sprawa nowy czujnik, dzisiaj go założyłem i nic :( Ma ktoś jakiś pomysł, co się mogło zadziać? Przyjmuję, że nowy czujnik powinien już być ok, a mimo to stopów brak.

 

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jonek98    883

A płyn od hamulcow w zbiorniczku masz ? Bo jak mało jest albo wcale to nie będzie łapać stopa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jonek98    883

Skoro na zwarciu stop działa to nie wina elektrtki.W ciągniku są sprawne hamulce ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez versus
      jak mozna wzmocnic podnosnik w 60-ce????
    • Przez RycerzNocy
      Chciałbym założyć felgi i opony 10/15 (takie jak są w rozrzutniku obornika) do c-360 i co muszę przerobić aby móc je założyć.
    • Przez stepek
      Witam,
       
      Nie jestem zbytnio doświadczony w mechanice dlatego postanowiłem zasięgnąć rady bardziej doświadczonych znawców w tej dziedzinie.
       
      Otóż, ostatnio podczas pracy Ursusem C360 nieznacznie zaczął opadać gaz ręczny, z czasem ten problem się pogłębił do tego stopnia że obecnie rączka gazu ręcznego nie może w żaden sposób utrzymać się na ustawionej pozycji i opada do najniższego poziomu powodując wyłączenie silnika.
       
      Wydaje mi się, że jest to chyba nieskomplikowany problem, który mógłbym rozwiązać sam, bez konieczności wizyty mechaniki, jednak nie jestem pewien jak to zrobić.
       
      Dlatego zwracam się z prośbą do Was - jakie czynności muszę wykonać żeby rączka gazu ręcznego znowu mogła być ustawiana w wybranych pozycjach bez samoistnego opadania.
       
      Pozdrawiam.
    • Przez abuk14
      Witam
      Gdy uruchomiłem dziś ciągnik po kilku minutach pracy uszłyszałem dziwne stuki dochodzące z dolnej części silnika. Podejrzewam panewki albo pompę olejową.
      Nie mam teraz zbytnio czasu i jezeli możecie, napiszcie co to może być, bo nie chcę się teraz grzebać.
    • Przez Ursusc360polska
      Witam ! Od pewnego czasu zastanawiam się nad założeniem wspomaganie do 3p, ma to być wspomaganie z siłownikiem przy silniku. Czy promień skrętu się zmniejszy a jeśli tak to o ile ? Dodam że wspomaganie będzie brane z strony sklep dla rolnika Agricola,
×