Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
MACIEEK1910

Brak reakcji przyspeiszacza

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
MACIEEK1910    0

Chodzi mi o to czy ktoś miał z Tym doczynienia. Od jakiegoś czasu gdy wciskm przycisk przyspieszacza to ciągnik wogóle nie reaguje. Czy to wina jest (cewki czy elektrozaworu). Jakiś czas temu wymieniłem (cewke, elektrozawór) od napędu bo nie ragował.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    32

A skąd my na odległość możemy wiedzieć? sprawdź czy prąd dochodzi do cewki jak tak to wymień cewkę i jeśli nadal nie będzie reakcji to pewnie coś poważniejszego się zepsuło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
micro16    21

Najpierw zacznij od sprawdzenia czy prad do elektrozaworu dochodzi, jesli dochodzi to zdejmi elektromagnes , wykrec zwore i zobacz czy ona prawidlowo pracuje.

Edytowano przez micro16

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

HondaMtx    120

Maciek Ty tam masz przyspieszacz na guzik jak w mf3080,90 itp?? Bo ja miałem podobny problem tylko ze u mnie jak masz kabel pradowy od guzika do elektrozaworu to miałem przetarty w jednym miejscu i ten kabel zwarcie robil.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MACIEEK1910    0

Posiedziałem pare godzinek przejżałęm całą instalację. Posprawdzałem i doszłem do wniosku że przełącznik jest popsuty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×