Polecane posty

Matey    806

@drobny i mówisz że ustoi? Mi raz tylko na uwrociach troche gibnął przy 150kgN i 0,6 modana. Mój Jakubus 60 cm będzie miał może troche wiecej

KS Falubaz

yacenty    3702
szwagier24 napisał:

Ok 3 tygodnie temu poszedł zestaw z forum tegu, prochloraz, fenproidyna i dzisiaj taki widok zastałem. 

Jechać. T2 czy jeszcze czekać? 

IMG_20230508_174514.jpg

IMG_20230508_174530.jpg

jakie dawki?

Pozdrawiam YacentY
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

Ceny Nawozów,
Najprostsza karta pola: www.AgroDzienniczek.pl

Wiadomość z agroFakt.pl

GRZES1545    7792

Czyżby temperatury niskie po zabiegach że takie efekty? Jak czytam forum to widzę że wielu prysko bo faza goni...a w nocy po 2-3⁰ albo i przymrozki 🤔

yacenty    3702
szwagier24 napisał:

Prochloraz 360, tebu 150, fenproidyna 300

ciekawe, mój jęczmień to samo i czysciutki, kilka kropek plamistości i to wszystko. no ale chyba wychodzi plus systivy

Pozdrawiam YacentY
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

Ceny Nawozów,
Najprostsza karta pola: www.AgroDzienniczek.pl

drobny    195

Dzisiaj znowu d*pa z pryskania -1 było nad ranem :/

drobny    195

po 16 lecę z T2 i postanowiłem nie dawać etefonu co będzie

superfarmer02    2463

Zabieg już zrobiony ale co sądzicie o takich składnikach na t1/2m 

boskalid 150g, krezostym metylowy 75g, metafrenon 75g,

misio3p    1995

U mnie wyżej wymieniona mieszanka znana jako duet na start nie poradziła sobie z mączniakiem w pszenicy. 

W jęczmieniu jest ok póki co. 

• Like 1

24.07.2008 - 24.07.2021 - 13 lat na AF

drobny    195

ja dałem 180g protio w pszenicy i nie ma maczniaka i podstawa zdrowa,w jeczmieniu poszło 0,5kg unix i 150g protio a dzisiaj na T2 o,8l Delaro

1993michal    13

panowie mam pierwszy raz jeczmień ozimy, zaczyna powoli wypuszczać wąsy kiedy jechac z ostatnim grzybem t2/t3 priaxor, t1 bylo 20.04 tebukonazol prochloraz. do t2 planowałem dożucić 5kg siarczanu i litr proleaf max 4.0

krilan06    2237

No to już bym jechał 

Na t2 0,4l protiokonazolu i 0,6l tebu będzie dobrze? 

3 godziny temu, 1993michal napisał:

panowie mam pierwszy raz jeczmień ozimy, zaczyna powoli wypuszczać wąsy kiedy jechac z ostatnim grzybem t2/t3 priaxor, t1 bylo 20.04 tebukonazol prochloraz. do t2 planowałem dożucić 5kg siarczanu i litr proleaf max 4.0

Jak pogada dopisuje to działaj. U mnie tak samo Sandra wypuszcza ości ale ostatnie dwie noce z przymrozkami a ma być jeszcze tak przez dwa dni, więc nawet nie myślę o wyjeżdżaniu. Może coś się uda pod koniec tygodnia. Sam stosuję podobną miksturę Priaxior 0,85l  + 0,5l tebu

misio3p    1995

Mając na uwadze prognozowane temperatury zakładam, że u mnie drugi a zarazem ostatni zabieg fungicydowy wypadnie w okolicach weekendu. 

Aleksandra stan na dzisiaj:

58768b866f0f2.jpg

krilan06    2237

Kuźwa, u mnie już zaczyna brakować wody, w maju jeszcze kropla nie spadła, a teraz coraz wyższe temperatury i wiatr

Roska83    21
3 minuty temu, krilan06 napisał:

Kuźwa, u mnie już zaczyna brakować wody, w maju jeszcze kropla nie spadła, a teraz coraz wyższe temperatury i wiatr

Jaki region?

misio3p    1995

CSW jak dobrze pamiętam

U mnie w maju na ten moment 10mm - PCT. 

poosa21    789
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

U mnie pomorze zachodnie też sucho w maju 2l a w całym kwietniu 25l.

Roska83    21
8 godzin temu, poosa21 napisał:

U mnie pomorze zachodnie też sucho w maju 2l a w całym kwietniu 25l.

Wszystkiego możesz nawalić ale jak wody zabraknie to nic nie pomoże szczególnie na słabszych ziemiach(u mnie woda to 80% sukcesu)

poosa21    789

U mnie na piachu taki 1.

A na dobrej ziemi taki 2, a wszytko tak samo robione.

20230508_113527_copy_1600x1200.jpg

20230508_114640_copy_1600x1200.jpg

dzarjan8111    184

Czy AXIAL Komplet Pak używaliście w jęczmieniu jarym? Nie wyrzuca fito jak w życie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez MafiaLolek
      Jak posiac jeczmien ozimy? Chodzi głównie o ustawienie siewnika konnego, na ile go ustawić, mam piątą klasę ziemi i 250 kg do siewu, musze posiać 1,34 ha
    • Przez GrzegorzKulawiecki
      Witam, co polecicie na jesienny oprysk na chwasty, pszenżyto śiane 15 września, w tamtym roku pryskalem snajperem, a może jakieś łączenie środków??
    • Przez MafiaLolek
      Witam, posiałem niedawno jęczmień ozimy nie dawałem żadnego nawozu jak do tej pory ani oprysków. Robi się coraz bardziej żółty co robić ?! Klasa ziemi to 5.

• Przez mlody5674
      Witam chce kupić owijarkę samozaładowczą i mam dylemat która wybrać, słyszałem ze Sipma jest troszkę lepsza od pronra, ktoś miał doświadczenie z tymi owijarkami proszę o wasze opinie która wybrać żeby można było pracować bez awaryjnie, z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam !  
    • Przez Damian71311
      Witam jestem w trakcie napraw hamulcy w c-330 problem polega na tym że któś kiedyś złożył być moze tak było od nowosci bo z tego co czytrałem w pierwszych wersjach tak wychodziło a mianowicie chodzi o ten oring co idzie w tą tulejkę moje pytanie polega na tym czy ktoś powie jak to złożyć te 3 elementy co są na zdj ? z góry dziękuje za pomoc

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj