Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie karłowatość gorzej wygląda tutaj to jeszcze jakiś plon będzie

II i

krzysiek277 napisał:

U mnie jeczmien już się wymiata...

20240416_151328.jpg

Tak sucho u Ciebie że spodnie liście takie żółte?

drobny napisał:

U mnie dopiero wychodzi flagowy.Pójdzie 0,75l priaxora+215g tebu zastanawiam się czy usztywniać etefonem jak jęczmień ma max 40cm obecnie

mide.jpg

to zależy jakie nawożenie i perspektywy na deszcz oraz klasa gleby

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, karino25 napisał:

Do ilu stopni mrozu wytrzyma jęczmień jary? Tak z Waszego doświadczenia. Bo coś o przymrozkach gadają.

-2⁰ było wczoraj, u mnie ma 3 liście nie widać znaku po przymrozku.

W poprzednich sezonach bywało że zmarzły przy tej temperaturze ale to miał 1 do 2 lisci. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
19 godzin temu, rafal4610 napisał:

Chyba 2 lata temu generyk Pumy(Fenoxin?) i Mystang forte i jęczmieniowi nic nie było

W etykiecie Fenuxaru jest, że w celu zwalczania również chwastów dwuliściennych stosować z Chwastoxem Turbo. Ktoś próbował w praktyce?

Opublikowano
20 minut temu, Młody1997 napisał:

W etykiecie Fenuxaru jest, że w celu zwalczania również chwastów dwuliściennych stosować z Chwastoxem Turbo. Ktoś próbował w praktyce?

Ja fenuxar chcę połączyć z mustangiem forte, można?

Opublikowano
11 godzin temu, szymon09875 napisał:

-6 kiedyś jak jeszcze sialismy wytrzymywał na szpilce 

Książkowa karłowatość 

IMG_20240417_180401.jpg

Zostawiasz czy przesiewasz? U mnie miejscami gorszy miejscami lepszy. Miałem częściowo kasować, ale chyba zostawię całość. Pierwszy raz widzę na zywo taki cyrk w jeczmieniu.

Opublikowano

Babka z Syngenty mi mówiła żeby oddzielnie pryskać z odstępem 4 dni

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

A Mustang z Pumą łączył ktoś, czy lepiej oddzielnie w jeczmieniu jarym?

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

W tym sezonie Ci padł?

A to mi kiedyś padł jęczmień jary? Nic nie wiem

2 godziny temu, przemo5040 napisał:

Galaper 200ec można stosować ma jęczmieniu ozimym bo kupiłem na pszenżyto i zostało ? 

Można 

Opublikowano
7 godzin temu, driver24 napisał:

Zostawiasz czy przesiewasz? U mnie miejscami gorszy miejscami lepszy. Miałem częściowo kasować, ale chyba zostawię całość. Pierwszy raz widzę na zywo taki cyrk w jeczmieniu.

To nie mój, sąsiada który go siał w drugiej połowie sierpnia

Opublikowano

Ja jeszcze nie wywiesiłem, a w polu to już od tygodnia jest flaga. 2dni ciepła i są ości.

Na górce 6 klasy już wyszły

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

A to mi kiedyś padł jęczmień jary? Nic nie wiem

Można 

Fakt źle przeczytałem🙆‍♂️,  w jakiej fazie był jak miałeś te -7⁰? Mnie kilka razy przemarzl ale odbijał,  wystarczyło -2⁰ czasem .

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Na rozstaju dróg.

McDonald 🤭

20240418_155004.jpg

20240418_155052.jpg

piękny

20 godzin temu, szymon09875 napisał:

-6 kiedyś jak jeszcze sialismy wytrzymywał na szpilce 

Książkowa karłowatość 

IMG_20240417_180401.jpg

mszyce były zwalczane na jesieni w tej uprawie??

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Fakt źle przeczytałem🙆‍♂️,  w jakiej fazie był jak miałeś te -7⁰? Mnie kilka razy przemarzl ale odbijał,  wystarczyło -2⁰ czasem .

Już raczej bardziej rozwinięty był, u sąsiada który wtedy później siał dostał o wiele bardziej po du_ie

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
szymon09875 napisał:

u mnie na jednym kawałku wygląda tak samo blady niski co prawda jeszcze się nie kłosi, jesienią przegapiłem zabieg na mszyce i z 10ha tylko 0.5 ha ucierpiało. będzie z tego jakiś plon?